+420 511 444 369

Po-Pá 8:30 - 16:00

Doprava zdarma

k vybraným produktům

Doručení do

24 hodin
15 000 produktů

skladem

Výrobci

Odběr novinek

Blog

Tipy na nejlepší vánoční dárky pro pejsky

1556 Shlédnutí 4 Líbí se

Zamýšlíte se, čím potěšíte svého psího kamaráda pod stromečkem? Pes už dávno není jen hlídač na zahradě, ale stal se z něj plnohodnotný člen rodiny. Každý páníček samozřejmě chce, aby si i jeho čtyřnohý mazlíček užil vánoční čas naplno, a to včetně rozdávání dárků! 

Přinášíme ověřené nápady na dárky, které zaručeně budou mít úspěch u velkých i malých chlupáčů. Než se dostaneme k samotným vánočním dárkům, dáme vám dva předvánoční tipy pro adventní čas. Pak přijdou slíbené tipy na nejoblíbenější psí vánoční dárky. A na závěr článku vám dáme pár rad, abyste Vánoce s vaším chlupáčem prožili v klidu a pohodě. Tak hurá do toho!

Adventní čas s vaším mazlíčkem

Adventní kalendář pro psa

Aby vám společné těšení na Vánoce hezky ubíhalo, zpříjemněte si předvánoční čas s psím adventním kalendářem!

Uvidíte, že každodenní otevírání okýnek vás bude bavit oba. Pejsci se každý den budou těšit na mlsání a jak vezmete kalendář do ruky, budou vědět, že se blíží vaše společná chvilka. 

Doporučujeme adventní kalendář Sokol Falco, který ukrývá ochutnávku 24 masových konzerv. Pokud má váš pes raději pamlsky, než konzervičky, vyzkoušejte adventní kalendář od Trixie.

Vánoční focení se psem

Focení v čase vánoc není jen pro děti! Krásnou památkou budou pro vás i vaše blízké vánoční fotky s vaším mazlíčkem. Není totiž nic roztomilejšího než pes v zimní krajině nebo pod ozdobeným vánočním stromečkem. 

Abyste se mohli se svým pejskem na vánoční focení sladit doporučujeme vám krásný set vánočních šál pro páníčka i pejska. A ozdobit svého mazlíčka nejen na focení, můžete také obojkem s vánočním šátkem nebo hřejivým červeným svetříkem. 

Vánoční focení se psem

3 + 1 tipy na vánoční dárky pro psa

1. Pamlsky jako vánoční dárek pro psa

Pochoutky všeho druhu jsou samozřejmě ideální volbou jako dárek pod stromeček pro všechny psí gurmány!

Echt vánoční jsou nové masové pochoutky Carnilove s čerstvým kapřím masem nebo balíček 3 oblíbených pochoutek od značky Pedigree - Dentastix, Jumbone a Rodeo, který vám dokonce ušetří i shánění vánočního papíru – je totiž v krásné vánoční krabici. 

Ve vánočním balení pořídíte i další psí dobrůtky – například od značky MAPES, která nabízí vánočně zabalený mix 100% přírodních sušených pochoutek pro psy: placičky, plíce, játra a zlomky. Uvidíte, že se po nich jen zapráší! Nebo také speciální vánoční balíček od Britu, který obsahuje nejen pamlsky, ale i konzervu.

2. Vánoční psí hračky 

Novou hračkou potěšíte pod stromečkem každého pejska, který má rád plyšáky, pískátka a aportky.

Oblíbené vánoční hračky pro psy jsou nejen ty, o které se chlupáči můžou se svým pánem přetahovat a aportovat, ale také různé interaktivní vychytávky jako jsou míčky, do kterých se dají ukrýt pochoutky, lízací podložky, čmuchací koberečky a různé psí hlavolamy. 

Bestsellerem každých vánoc jsou ovšem hračky s vánočními motivy. Santa nebo medvídek od oblíbené značky Nobby? Volba je to těžká, oba jsou výjimeční. I značky Trixie a Karlie si pro naše psí zlatíčka připravili speciální vánoční hračky! Pískající sněhulák, sob nebo vánoční skřítek? Nebo snad pan perníček? Tuhle plyšovou dokonalost vaši psi pod stromečkem vyčmuchají a už nepustí. 

3. Vánoční pelíšky a deky pro psy

Nový pelíšek nebo přehoz na sedačku se hodí vždycky! Jako dárek jsou nejlepší ty s vánočními motivy. Třeba noční deka od značky YUKI nebo plyšové pelíšky a matrace LUMI. Tyto vánoční deky a pelíšky pro psy jsou s jemnými zimními motivy a tak nejen, že bude mít váš pejsek extra pohodlíčko, ale navíc bude pelíšek sloužit i jako součást zimní výzdoby vaší domácnosti. 

Oblíbeným dárkem pod stromeček pro psa však nejsou jen pelíšky s vánočními motivy, ale v minulých letech se dostaly do obliby ortopedické pelechy a matrace. Takový zdravotní pelíšek je samozřejmě nákladnější investice a tak není divu, že jej pejsek dostane často jako dárek od Ježíška. Tak pssst, ať to nikdo neslyší, že to vlastně zase koupil páníček…

Tajný tip Pethome: Vánoční balíčky pro zdraví vašeho psa

Znáte to, někdy je prostě třeba si pod stromeček propašovat i něco praktického. Něco, co nekupujete každý den, ale když už jsou ty Vánoce… I z tohoto důvodu se velmi oblíbenými vánočními dárky pro psy staly balíčky s kloubní výživou. 

Česká značka Canvit jich na letošní Vánoce připravila hned několik a vězte, že tentokrát se bude z praktického dárku radovat nejen páníček, ale i pes – kloubní výživa Canvit je totiž extra chutná! Čerstvá játra ve funkčním chondroprotektivu dělají své a zaručujeme, že váš pes si bude myslet, že dostal další skvělé pochoutky! 

V krásném vánočním balení můžete pořídit také oblíbený doplněk stravy Colafit ve variantě pro velké i malé psy.

Vánoční dárek pro psa

Ale Vánoce jsou nejen o dárcích...

Ať už pejskovi připravíte překvapení v podobě pochoutek, nové hračky, pelíšku nebo doplňku stravy, nezapomeňte, že nejdůležitější je strávit vánoční období v klidu a pohodě. A aby to tak bylo, přidáváme na závěr pár důležitých informací, které se vám určitě budou hodit.

Vánoční stres u psa

Ne každý pes vánoční atmosféru miluje. Pro některé pejsky je toto období naopak velmi stresující a místo "šťastných a veselých" může váš mazlíček trpět stresem, průjmy nebo dokonce zvracením. Navíc hned po vánocích přichází Silvestr s ohňostroji a petardami, což je pro mnoho psů neúnosná zátěž na psychiku. 

Pokud víte, že je váš pes nervózní z návštěv, ruchu nebo hluku, připravte se na Vánoce včas: 

  • S předstihem umístěte psí pelíšek na klidné místo. Vyberte takové místo, kde psa nebude nikdo rušit, ale pejskovi zároveň zůstane přehled o dění v domácnosti. 

  • S předstihem vyberte pro svého psa vhodný prostředek na zklidnění. Můžete vybrat z několika variant – pokud jste si vzpomněli včas, je ideální sáhnout po přírodním řešení v podobě feromonů, pokud však řešíte situaci na poslední chvíli, poohlédněte se spíše po doplňcích stravy na zklidnění. Zatímco feromony účinkují až po několika dnech nebo týdnech, většina doplňků stravy začne působit již do několika málo hodin. Více informací o tom jak zklidnit psa v náročných obdobích najdete v tomto našem článku.

  • Připravte se na možné komplikace a vybavte psí lékárničku nejen přípravkem na zklidnění, ale také pohotovostním doplňkem stravy na zastavení průjmu.

Vánoční cukroví pro psy

Ne nebojte se, rozhodně vám nebudeme doporučovat, abyste svému pejskovi dávali vanilkové rohlíčky nebo linecké! Ale znáte to, Vánoce jsou oblíbené i proto, že je všude dostatek jídla, cukroví a dobrot. A aby vám pejsek nezáviděl a příbuzenstvo mu nedávalo zbytky od stolu, protože "on tak smutně koukal", je potřeba se zásobit pamlsky

My pro vás dokonce máme v nabídce psí sušenky ve vánočních tvarech a příchutích, které vypadají skoro stejně jako klasické cukroví, ale narozdíl od toho lidského, je toto pro psy vhodné. 

Vánoční večeře pro psa

Nejen cukroví je velkým vánočním tématem, ale také samozřejmě kapr, řízek a bramborový salát. Dávat psovi od stolu vaše jídlo je samozřejmě nevhodné a kapr i salát může být pro psa dokonce zdraví ohrožující a nebezpečná pochoutka! 

Nevěšte ovšem hlavu – pes je členem rodiny a jako takový si zaslouží vánoční večeři – a to speciální menu, které bude stejně atraktivní jako to vaše! Granule s čerstvým kaprem od Carnilove, konzervu Sokol Falco s rybou a bramborovým salátem a jako dezert doporučujeme pamlsky s příchutí kapra. Mňam!

Všem přejeme pohodové Vánoce a mazlíčkům, ať páníček, teda pardon – Ježíšek, nadělí pod stromeček jen ty nejlepší psí dárky!



Tipy na vánoční dárky pro psy

Publikováno v: Jak vybrat

Zanechte komentář

Bezpečnostní kód