+420 511 444 369

Po-Pá 8:30 - 16:00

Doprava zdarma

k vybraným produktům

Doručení do

24 hodin
15 000 produktů

skladem

Výrobci

Odběr novinek

Blog

Krmivo NATURAL&DELICIOUS pro psy a kočky

2453 Shlédnutí 0 Líbí se

Výživa pro masožravce! To je unikátní koncept výživy v krmivech N&D pro psy a kočky. Jedinečné granule, které plně respektují nutriční nároky domácích mazlíčků a jsou vyrobené ze surovin pouze té nejvyšší jakosti.

Důkazem, že je značka N&D zárukou kvality, jsou opakovaně získávaná nejvyšší ocenění z nezávislých testů krmiv po celém světě. 

N&D: Přírodní krmivo pro psy i kočky, které respektuje jejich přirozenost

Kočky i psi mají stejné geny jako jejich předci, které jsme si neochočili – divoké kočkovité šelmy a vlci. Zatímco způsob života domácích mazlíčků člověk změnil, jejich genetická výbava zůstala stejná. Když však porovnáme stravu divokých šelem a našich chlupáčů, můžeme najít velké rozdíly. A proto je důležité krmit dle genetických dispozic a přirozenosti psů a koček!

Pojďme se tedy podívat, co by vlastně měly obsahovat granule pro naše psy a kočky.

Granule N&D pro psy

3 zásady výživy domácích šelmiček, které jsou dodrženy ve všech krmivech N&D

1) MASO NA PRVNÍM MÍSTĚ

Psí a kočičí tlamičky jsou uzpůsobeny žvýkání masa (všimněte si ostrých špičáků a silného skusu). N&D granule pro psy, stejně jako granule pro kočky, jsou vhodného tvaru, konzistence a tvrdosti a zaručí uspokojený žvýkací reflex. A díky tomu nebude mít váš mazlíček hlad ani při opticky menší dávce krmiva.

Zažívací ústrojí domácích mazlíčků je zrozeno pro trávení živočišných bílkovin. Naopak psí a kočičí střeva si jen těžko poradí s velkým množstvím obilovin a rostlinných složek. V krmivu by měl být ideální poměr mezi masem a rostlinnou složkou 70–80 % masa a 20–30 % rostlinného obsahu. Granule N&D se striktně drží těchto poměrů pro masožravce a nešidí levnými obilovinami a náhražkami.

Stejnou váhu jako vysoký obsah masa má i jeho kvalita. Pouze maso v potravinářské kvalitě zaručuje vysokou jakost. Maso určené pro lidskou spotřebu musí plnit přísná kritéria a například nesmí obsahovat hormony, GMO, rezidua léčiv a je dodržován zákaz porážky nemocných zvířat. Jakostní maso je čerstvé a zdrojem bývají volně chovaná zvířata. Ve všech recepturách krmiva N&D je tedy samozřejmě garantováno maso té nejvyšší potravinářské kvality.

Maso v granulích N&D

2) NEJEN ESENCIÁLNÍ VITAMÍNY A MINERÁLY

Sháníte granule pro psa, které mu poskytnou opravdu všechny potřebné živiny? Nebo konzervu pro kočku z opravdu kvalitních surovin? Optimální množství vitamínů, stopových prvků a vlákniny je významné pro zdraví a kondici psů a koček. Granule i konzervy N&D obsahují přírodní zdroje těchto látek a jsou tak snadno vstřebatelné pro pejsky i kočičky. Navíc jsou živiny přidávané do krmiva za studena a díky tomu neztrácejí cenné hodnoty a významné antioxidační účinky.

Každá krmná dávka by měla obsahovat také nenasycené mastné kyseliny (NMK), které posilují imunitní systém a podporují zdraví kůže a srsti. V N&D najdete zcela přírodní zdroje NMK jako jsou divoce žijící ryby ze Severního moře. Pokud přejdete na krmivo N&D, tak jednoduše uvidíte rozdíl na zdraví a kráse srsti vašeho psa i kočky. Ne nadarmo se říká, že lesklý kožíšek je jedním z důkazů zdravé a kvalitní výživy. 

Nepostradatelnou složkou krmné dávky jsou u psů chondroprotektiva. Kloubní výživu najdeme ve vybraných recepturách krmiva N&D dokonce v nejvyšším množství v porovnání s konkurenčními značkami. Látky, které podporují klouby, pocházejí z přírodních zdrojů, což zaručuje vysokou vstřebatelnost. Pokud hledáte granule, které prospívají kloubům, tak kloubní výživu najdete ve všech recepturách krmiva N&D určených pro střední a velká plemena psů. 

Ovoce v granulích N&D

3) PES I KOČKA POTŘEBUJÍ POUZE 0–20 % OBILOVIN

V zažívacím ústrojí psů a koček se na rozdíl od býložravců nebo člověka nenachází enzym ptyalin, který štěpí rostlinný škrob. To způsobuje, že trávení obilovin, jež obsahují vysoké množství škrobů je pro přirozené masožravce obtížné. A právě toto vyvolává například potravinové alergie. K alergiím a intolerancím nejčastěji přispívá pšenice nebo kukuřice – obiloviny, které se do běžných krmiv přidávají kvůli nízké ceně.

Psi a kočky jsou od pradávna geneticky vybaveni přijímat energii převážně z živočišných bílkovin. Není tedy vhodné energii nepřirozeně dodávat ve formě sacharidů, které trávení jen zatěžují. Navíc obiloviny, které obsahují vysoké množství rychle stravitelných škrobů, mají samozřejmě vysoký glykemický index. To vede nejen ke vzniku nadváhy, ale také významně zvyšuje pravděpodobnost vzniku cukrovky.

N&D nabízí dvě základní řady krmiv:

a) Grain Free s 0 % obilovin – výhradně bez obilovin jsou receptury N&D Prime, N&D Pumpkin, N&D Spirulina, N&D White, N&D Brown a vybrané receptury z řady N&D Ocean.

b) Low Grain s 20 % obilovin – nejoblíbenější řadou jsou krmiva N&D Ancestral Grain a vybrané receptury z řady N&D Ocean. Speciální krmiva s quinoou, která pomáhají řešit zdravotní obtíže a jsou vhodným krokem pro přechod na běžné krmivo z veterinární diety najdete pod označením N&D Quinoa. Novinkou je řada N&D Tropical Selection pro extra mlsné psy. 

Řady N&D Low Grain obsahují pouze tzv. tradiční obiloviny. To jsou kvalitní a nutričně hodnotné obiloviny jako je špalda či oves, které mají nižším glykemický index než obvykle používaná kukuřice a pšenice. Díky tomu má i řada Low Grain nízký glykemický index a funguje jako prevence obezity a cukrovky.

Jak je na tom složení granulí N&D v porovnání s běžným krmivem?

N&DBěžné krmivo
Prvotřídní suroviny živočišného původu 90-98 % 20-30 %
Obiloviny 0-20 % 45-70 %
Geneticky modifikované obiloviny NE ANO
Obezita* NE ANO
Diabetes* NE ANO

*Vědecké studie prokazují preventivní účinek krmiva N&D proti diabetu a obezitě.

Proč je N&D nejlepší volbou pro vašeho psa a kočku?

N&D má receptury pro všechny velikosti i věkové kategorie

Krmivo pro psy a kočky NATURAL&DELICIOUS je k sehnání pro všechny věkové i velikostní kategorie.

     >> MINI, MEDIUM a MAXI pro malá, střední velká plemena psů

     >> PUPPY/KITTEN, ADULT a SENIOR pro štěňata/koťatadospělé psykočky a seniory

Vyberete si, ať už sháníte kvalitní granule pro štěňata, výživnou konzervu pro starého psa, nebo chutné krmivo pro kočku, která je vybíravá.

N&D nabízí unikátní řady, ze kterých si vybere opravdu každý

Velkou výhodou krmiva N&D je bohatý výběr. Ultra prémiové krmivo N&D má několik řad pro psy i kočky. Nabízí krmivo bez obsahu obilovin (Grain Free), krmivo s nízkým obsahem tradičních obilovin (Low Ancestral Grain), speciální krmiva pro nemocné psy s Quinoou, unikátní receptury pro silnou imunitu se Spirulinou, řadu pro bílé psy, řadu pro hnědé a tmavé psy a novinkou je řada pro extra mlsné psy s obsahem tropického ovoce.


0k1JHZeDhFIIufyQyvPJdsBqdrdkBB02N14BPtTC

N&D ANCESTRAL GRAIN

Řada s více než 90 % bílkovin živočišného původu a nízkým obsahem obilovin, vyznačuje se nízkým glykemickým indexem, který umožňuje postupné uvolňování energie během celého dne.

G4rdU72HcxH723hqwSWkz142c_uS5ZKVQK3nmrPm

N&D OCEAN 

Obsahuje 98 % vysoce kvalitních živočišných surovin, především mořské živočichy, jejichž maso je přirozeně bohaté na Omega 3 kyseliny, antioxidanty a vyznačuje se dalšími přínosnými vlastnostmi.

8MOCT8DDaX9pyb7vpVvr3ca7xNEy8uWE5fstLTUV

N&D PUMPKIN

Kompletní řada krmiv vyrobených bez obilovin, s obsahem bílkovin živočišného původu 96 % a dýní, která je bohatá na betakaroteny, přírodní antioxidanty a podporuje imunitní systém.

qV1aBjYgiZoff-Z3DgrUxkuJDP1krE8IC9Jgckho

N&D PRIME

Vyrobena z prvotřídních zdrojů živočišných bílkovin s obsahem 98 % a bez obilovin. Obsahuje přírodní antioxidanty, je bez obilovin a GMO a obsahuje živiny, které mají díky technologii vstřikování za studena dlouhodobý efekt.

NwmlP27Cj948nkJVxpsig1zryg7BUA6NjZK9NzR2

N&D QUINOA

S recepturou bez obilovin, s obsahem 92 % bílkovin živočišného původu z nových zdrojů a s quinou, která má pozitivní účinek na trávení, podporuje absorpci živin, zdraví trávicího traktu a má vyšší obsah živin než obiloviny.

_Ur98vyQc4aWk4VD2u31Pn0ibgnfTdc379-I2XfJ

N&D WHITE Color Protection

Pro ochranu zářivě bílé barvy srsti u bílých plemen. Ať už máte doma bílého švýcarského ovčáka, bišonka nebo maltézáčka, toto krmivo si zamilujete!

XdpXSiXNPIOepfj2NyM5JZ-Hhr-o3LG5TAJCMES7

N&D BROWN

S exkluzivní recepturou Color Protection působí jako prevence změny barvy srsti. Krmivo je speciálně navrženo pro hnědá plemena psů, kde snižuje riziko depigmentace srsti.

zT2J0tsMpkE3Qv3cHi3JgxK76uaIzjdmRiyjb7MH

N&D TROPICAL SELECTION 

Jejímž základem je řada Ancestral Grain, je obohacena o tropické ovoce, k dispozici je ve 4 různých recepturách s kuřecím, jehněčím, vepřovým a lososem s 90% obsahem živočišných bílkovin.

bM3WMewZD0p8GaGtFRmjpKzbvLA9kPAN4AD4KDsp

N&D SPIRULINA

S obsahem superpotraviny Spiruliny je vhodná pro vysoce aktivní mazlíčky. Spirulina se vyznačuje celou řadou skvělých vlastností, a obsahuje velké množství prospěšných živin. Řada je vyrobena bez obilovin a obsahuje více než 90 % bílkovin živočišného původu. 

Ve všech řadách najdeme nejen granule pro psy a kočky, ale samozřejmě také konzervy.

Konzervy N&D pro psy a kočky

N&D vašemu psovi a kočce poskytuje pestrý výběr masa

Díky vysokému množství jakostního masa mají granule a konzervy pro psy a kočky N&D výraznou masovou chuť a vůni, což nadchne i ty největší gurmány.

     >> KUŘECÍ MASO z volných chovů. Žádné vedlejší produkty!

     >> Volně žijící TRESKA a SLEĎ z mořského rybolovu ze Severního moře.

     >> Nejlepší JEHNĚČÍ MASO z extenzivních chovů na Novém Zélandu.

     >> DIVOČÁK – netradiční zdroj červeného masa a nenasycených mastných kyselin.

>> Treska z Tichého oceánu, krevetky severní, pstruh a chobotnice, losos z Atlantského oceánu, norský sleď či mořský vlk ze Středozemního moře.

N&D okouzlí exkluzivními zdroji vitamínů

N&D krmiva obsahují optimální množství vitamínů, minerálů, nenasycených mastných kyselin a dalších důležitých nutrientů z přírodních a tedy pro psy a kočky přirozených zdrojů

     >> GRANÁTOVÁ JABLKA, BORŮVKY, POMERANČE a JABLKA

     >> DÝNĚ, MRKEV a ŠPENÁT

     >> ALOE VERA, KURKUMA, ZELENÝ ČAJ a PSYLIUM 

     >> TROPICKÉ OVOCE JAKO JE PAPÁJA, MANGO, KIWI, ANANAS A BANÁN

N&D krmivo obsahuje výhradně suroviny bez genetických úprav

Z granulí i konzerv N&D jsou striktně vyloučeny veškeré geneticky upravené látky a použité maso. Tradiční obiloviny, ovoce i zelenina jsou zcela bez obsahu reziduií antibiotik, hormonů i chemických barviv a konzervantů.

Pokud hledáte krmivo pro psa či kočku, které splňuje vysoké nároky na kvalitu, obsahuje velký podíl masa, je bohaté na potřebné vitamíny a minerály a vyrábí se v mnoha variantách, krmivo N&D je to pravé.

Taška N&D

FAQ - Nejčastěji kladené otázky 

Jakou řadu krmiva N&D mám pro svého psa zvolit?

Důležitým údajem při výběru konkrétního krmiva je věk vašeho psa či kočky, také byste měli myslet na velikost zvířete, protože složení je uzpůsobeno pro jednotlivé věkové a velikostní kategorie. Dále se zaměřte na oblast, kterou chcete u svého mazlíčka podpořit. 

Kde mohu krmivo N&D zakoupit? 

Široký sortiment N&D krmiva naleznete na našem e-shopu, který nabízí možnost filtrování podle kategorií, můžete zvolit, zda sháníte krmivo pro psa, kočku, konkrétní věkovou kategorii či výběr pouze z granulí nebo konzerv.

Nabízí Natural&Delicious konzervy?

N&D nabízí i vlhké krmivo, které též využívá výběru prvotřídních surovin a zpracování. Krmivo projde varem pouze jednou, aby se zachovalo co nejvíce nutričních a organoleptických vlastností surovin. Stejně jako suché krmivo je k dispozici v několika řadách.

Granule N&D řady

Publikováno v: Jak vybrat

Zanechte komentář

Bezpečnostní kód