+420 511 444 369

Po-Pá 8:30 - 16:00

Doprava zdarma

k vybraným produktům

Doručení do

24 hodin
15 000 produktů

skladem

Výrobci

Odběr novinek

Blog

Co dělat, když pes nechce žrát

54236 Shlédnutí 5 Líbí se
6 Komentáře
Hodnocení
5.0

Zejména u malých plemen může být často problém s nežravostí. I když víme, že vymýšlet si s jídlem umí i velcí psi.

Někteří pejsci mají tak mlsné jazýčky, že je granule po pár dávkách omrzí a vy pak musíte složitě vymýšlet, čím tu svou chlupatou potvůrku obelstít, aby přece jenom krmení z misky každý den zmizelo.

Máte doma už několik otevřených pytlů různých značek a nevíte si s vybíravým pejskem rady?

Přinášíme vám ověřené tipy, jak svého gurmána rozjíst. 

Proč pes nežere?

Jestliže váš pejsek trpí nechutenstvím, tak byste v první řadě měli vyloučit zdravotní problém. Je možné, že jej něco trápí a takto se vám to snaží dát najevo. Určitým ukazatelem pro vás může být i vitalita pejska, jeho další chování a stolice. Pokud si nejste jistí, tak navštivte svého veterinárního lékaře.

Pes je zdravý a stejně nechce žrát – co s ním?

Psi často s jídlem stávkují bez zjevné příčiny. A pokud jim nechutná, dokáží být někteří jedinci i velmi zarputilí. Ti největší mlsouni jsou schopni držet hladovku i několik dnů! 

Nejčastěji pes nežere jednoduše proto, že čeká něco lepšího, než jste mu právě nasypali do misky. Zvláště pokud mu dáváte různé pochutiny mimo dobu krmení, tak pravděpodobně neuvidíte velké nadšení ze suchých granulí.

Když granule nechutnají

Pokud si nejste jistí chutností krmiva, které máte pro svého pejska doma, poohlédněte se po jiné značce nebo variantě. Každý pes je jiný a stejné krmivo nemusí chuťově sednout ani dvěma psím sourozencům.

3 rady před nákupem nových granulí

1) Než půjdete koupit nové granule, vyzkoušejte na mlsný jazýček vašeho psa ještě pro jistotu jednoduchou fintu. Vezměte mu misku hned po tom, co jí opustí nedojedenou a znovu mu granule nabídněte až v čase dalšího krmení (pokud krmíte dospělého psa 1x denně ráno, tak mu misku znovu nabídněte opravdu až za 24 hodin). Toto opakujte 2×–3×. Některým pejskům takový to krátkodobý "polopůst" pomůže znovu nastartovat chuť k jídlu. Podmínkou je samozřejmě i omezení pamlsků mezi krmnými dávkami.

 2) Abyste nemuseli kupovat na slepo rovnou celý pytel nových granulí, vyzkoušejte nejprve vzorek nebo menší balení vybraných granulek, díky tomu zjistíte, jak vašemu psovi nové krmivo chutná a můžete se rozhodnout, zda jej koupit ve větším balení. 

Někteří pejsci ovšem s oblibou baští nové granule a když koupíte velký pytel, tak po pár dnech jíst přestanou a nechají se nalákat opět až na nové krmení. I takové příběhy známe a většinou pomůže střídat různé masové receptury od jedné značky.

3) Jak už jsme psali – každý pejsek je jiný, a tak vám každý páníček může doporučit jiné granule. My však mlsných pejsků známe stovky a tak víme, jaké granule chutnají i těm nejvybíravějším psím jazýčkům. A samozřejmě se s vámi podělíme o 3 nejchutnější receptury, které u nás můžete koupit.

Top 3 nejchutnější granule pro mlsné pejsky

Jděte na jistotu a vyberte hned napoprvé granule, se kterými u svého psa zabodujete!

1)   Italské granule N&D jsou jedny z nejpopulárnějších a nejchutnějších granulí pro psí labužníky. Krmiva N&D jsou vyráběny z čerstvého i sušeného masa, díky tomu jsou dobře stravitelné, vysoce chutné a extra voňavé. Především středně velkým a velkým psům rádi doporučíme N&D bezobilné granule s jehnětem a borůvkami. Součástí složení těchto granulí je dýně, která je plná antioxidantů, je anti-diabetická a podporuje imunitní systém. Psi si na těchto granulích tak nejen pošmáknou, ale budou na nich i dobře prospívat.

2)    Granule Calibra Verve jsou superprémiovým českým krmivem bez obilovin a s čerstvým masem. Středně velcí psi (mezi 10–30 kg) si obvykle rádi pochutnají na Calibra Dog Verve granulích s kuřetem a kachnou. Vysoký podíl čerstvého kuřecího (30 %) a kachního v granulích zaručuje jejich chutnost a dobrou stravitelnost. Triple active formula v podobě ananasu, čekanky a šípku zajišťuje, že jsou granule navíc výborným zdrojem antioxidantů, vitamínů a vlákniny.

3) Holistické a kvalitní krmivo se 70 % masa z divokých zvířat, 30 % lesního ovoce, se zeleninou a bylinkami… už se vám také sbíhají sliny? Co myslíte, že na takové granule řekne váš psí rozmlsanec? Neváhejte a pořiďte svému psovi granule Carnilove. Toto holistické krmivo je založeno na přirozené skladbě stravy v přírodě, tedy na mase z divokých zvířat (bažant, kachna, krocan atd.), zelenině, ovoci a bylinkách (jablka, mrkev, čekanka atd.). Mezi nejchutnější receptury z této řady inspirované divočinou patří  Carnilove Dog Salmon for Adult New – lososové granule pro dospělé psy.

Nejchutnější granule pro psy

Granulky mám dobré, ale stejně moc nežere…

I to se stává! Existují psí zarputilci, kteří se nenažerou snad žádných granulí. Často je z hladu bolí bříško a nepříjemně jim v něm škrundá. Vy se pak snažíte jim dát cokoliv, jen aby se jim ulevilo, ale tím se dostáváte se do začarovaného kruhu. Pes potřebuje kompletní krmnou dávku a pochoutky ji nedokážou nahradit!

Zdravé dochucení krmné dávky

Oblíbeným fíglem jak psa rozežrat, je ochucování granulí. Vybírejte ale pouze kvalitní doplňky stravy, které nejen zpestří chuť krmiva, ale také vašemu mazlíčkovi prospějí.

Lososový olej

Velmi elegantním řešením je použití lososového oleje. Pár kapek do každé dávky může na vašeho rozmlsaného pejska fungovat. Olej na granule pěkně přilne a také je trošku navlhčí.

Extra vůní a chutí se může pochlubit lososový olej Canvit BARF Salmon Oil z norského lososa. Díky nenasyceným mastným kyselinám navíc přídavek oleje vylepší kvalitu kůže a srsti vašeho chlupáče. 

 

Lososový olej pro psy

 

Konzervy, paštiky a kapsičky

Granule můžete ochutit také přidáním masové konzervy či kapsičky. Můžete si vybrat z různých druhů masa a díky tomu můžete svého pejska pokaždé překvapit novým aroma a chutí. 

Pro psí gurmány doporučujeme vyzkoušet nové české masové konzervy Calibra. Ty mají hypoalergenní složení, 100% deklarovaný zdroj živočišného proteinu a neobsahují obiloviny. To znamená, že se hodí i pro psy s citlivým zažíváním, kteří mají sklony k nadýmání nebo průjmům. Calibra konzervy navíc obsahují masový vývar a lososový olej, díky kterému neodolatelně krásně voní i chutnají.

BONUSOVÝ TIP: Když už si nevíte rady, tak vyzkoušejte krmit hrou! Pořiďte svému pejskovi míček, který je možné naplnit granulemi nebo jinou interaktivní hračku. Na některé chronické nežravce tato metoda může zafungovat!

Tajný tip Pethome: Pssst, máme pro vás skvělý tip na pamlsky Inaba Churu. Jsou to malé kapsičky s chutným masovým pyré, které můžete vymáčknout z ruky při výcviku, ale i jimi vylepšit chutnost granulí. Krémovou konzistenci, vysoký podíl masa a extra aroma ocení všichni psí labužníci.

Zanechte komentář

Bezpečnostní kód

Komentáře

  • Pes nejí a furt zvrací
    Od:Vozabulová Valerie Na 11.03.2023
    Hodnocení
    5.0

    Já jsem Valérie je mi 12 let. Moje babička má pejska Maltézáčka který pořád zvrací a vůbec nechce jíst. Je hubený jako kost a kůže. Chodíme s ním k veterináři ale nic nepomáhá. Doktor mu dává injekce a speciální granulky které také jíst nechce. Dnes snědl jenom kousek jablíčka. Zatím jsme žádnou z vašich rad nezkusili, ale moc se o něj bojím????

    Odpověď od: Jana Nekolná Na 16.10.2023 Dobrý den, tento stav je nutné řešit s veterinářem, pokud Vám veterinář nedokáže pomoci, zkuste psa nechat vyšetřit jiným veterinářem či vyhledat specialistu zabývající se gastroenterologií.

  • Pes nechce zrat granule.kdyz jsem s nim sama doma
    Od:Helena Na 23.10.2022
    Hodnocení
    5.0

    Syn se osamostatnil a odstehoval se do sveho bytu.od te doby pes nezere.musi syn chodit denne.aby se nazral.kdyby neprisel 14dni tak nepolkne.kdyz prijde kdokoliv na navstevu.je schopen sezrat celou misku.ale jak je se mnou doma sam.nezere.co s nim?uz jsem uvazovala navstivit psychologa.poradte

    Odpověď od: Veronika Vencl Na 10.11.2022 Hezký den, Heleno,

    a vyzkoušela jste již tipy pro psí nežravce z našeho článku? Pejskovi se stýská, tak snad to bude časem lepší. Zatím mu zkuste granule ochutit třeba lososovým olejem, nebo konzervou. Věnujte mu také dostatek pozornosti a nabídněte třeba i pamlsek.

    Za Pethome,
    Veronika

  • Kishu inu nežravec
    Od:Marcela Na 19.09.2021
    Hodnocení
    5.0

    Ano, to je kishu. On si dělá věci po svém. Zažila jsem to. Jediné co pomohlo (ale také ne vždy) bylo "omatlat" granule obyčejným vepřovým sádlem nebo přimíchat trochu škvarků (nebojte se, průjem se nekoná). Situace se zlepšila od té doby, co jsme mu pořídíli kamarádku a změnili granule. Od té doby co má Bardog Top Meat 70 je vše OK.

    Odpověď od: Veronika Vencl Na 24.03.2022 Milá Marcelo,

    děkujeme za tip se sádlem! Jinak pořízení psího kamaráda je také jednou z možností. ;) Je pravda, že chuť k jídlu je u jedináčků horší.

    Za Pethome Veronika

  • Kishu inu nežravec
    Od:Jana Na 03.08.2021
    Hodnocení
    5.0

    Dobrý den. Máme ročního pejska "Goro" a po vystřídání téměř všech Vašich rad ne a ne se rozežrat. Po zdravotní stránce je v pořádku - potvrzeno veterinářkou, ale má pouze 15 kg. A bojíme se chodit ven aby nám ho nesebrali za týrání. To samozřejmě s nadsázkou, ale je opravdu hubený. Není apatický. Naopak je hravý, veselý a dovádivý, jen nežere a nebo jen ob den. Ještě zkusíme lososový olej. Nevím co sním. Moc děkuji za případnou radu.

    Odpověď od: Veronika Vencl Na 24.03.2022 Hezký den, Jani,

    s nežravci je to těžké a na každého platí něco jiného, chce to najít a vyzkoušet, co bude vyhovovat vám. Pokud s granulemi nemáte úspěch, zkuste je ochutit konzervou, ale ne tak ledajakou, osvědčily se nám 100% masové konzervy Sokol Falco (https://pethome.cz/cs/1159_sokol-falco). Zkoušeli jste? Jinak může pomoci také zalívat granule vývarem.

    Za Pethome Veronika

  • Můj pes nechce jíst
    Od:Mirka Na 30.04.2021
    Hodnocení
    5.0

    Máme jorkšíři 1rok vyzkoušeli jsme všechno a nic nefunguje teď už n3chce žrát ani ty pamlsky a ani maso a šunku taky nechce co máme dělat prosím o radu.

    Odpověď od: Diana Vašková Na 02.06.2021 Dobrý den, pokud je pejsek natolik vybíravý, nasaďte několik hodin hladovku a poté zkuste nabídnout krmivo. Pakliže odmítne, proces opakujte. Bát se nemusíte, dobrovolně hlady nezemře. :-) Velmi chutné krmivo je například Platinum (https://pethome.cz/cs/granule-pro-psy/504-platinum-puppy-chicken-5kg-8437003634109.html) i to jste zkoušeli?

  • Moje holčička
    Od:Soňa Na 10.04.2021
    Hodnocení
    5.0

    Dobrý den
    Kříženec jorkšíra fena 2roky mě nechce žrát, od malicka je vybírava, vím že je to asi moje vina.
    Prosím poraďte jak ji donutit jist. Nechce ani konzervy ani vařené maso ani granule. Jediný co jí tak sušené maso pamlsek to dávám do jídla aby aspoň jednou za 2dny něco málo snědla nechala jsem ji pár dní bez jídla aby měla hlad a nic jednou se najedla a pak znovu stavkovala, chtěla by jídlo co jim já a to nemůže
    Děkuji za odpověď

  • Od:Mates Na 21.01.2021

    Dobrý den máme čivavu 2 roky která ještě dobíra antibiotika ale už mu nic není až na to že od rána nechce nic (pamlsky, šunku,piškoty....). Chování mi přijde stejné jako vždy. Nevíte co s tím?

  • Od:Čurdová Jana Na 07.07.2020

    Dobrý den,máme 2 jorkšíry, pes 3 roky, fenka 5 let. Už šestý den nežerou granule(royal canin), které asi 2 roky předtím žrali. Semtam si vemou nějakou dobrůtku, řízek,brambory, ale granule si nevemou. Vím, že bude asi potřeba změnit granule, ale chtěla bych poradit jaké. K veterináři jdeme dnes.

  • Od:Pechancová Stáňa Na 27.05.2019

    Dobrý den všechno co radíte už jsme zkoušeli kromě lososového oleje bohužel ryby jí nevoní vůbec nic však nefunguje

  • Od:Gabriela Na 10.09.2018

    Dobrý den vypadá to že můj pejsek je zdravý ale dám mu maso a nejí nebo rýží z kuřecím masem a nejí nevím proč poraďte mi děkuji