+420 511 444 369

Po-Pá 8:30 - 16:00

Doprava zdarma

k vybraným produktům

Doručení do

24 hodin
15 000 produktů

skladem

Výrobci

Odběr novinek

Blog

Čištění zubů u psů i koček – jednoduše a hravě

6493 Shlédnutí 1 Líbí se

Pro člověka je čištění zubů každodenní rutina. A stejně tak i pro vašeho chlupáče se může stát samozřejmostí. Řekneme vám, jak na to, aby čištění zubů bavilo pejsky, kočičky i vás!

 

Jistě jste už slyšeli o tom, že mnoho psů i koček trápí zápach z tlamy, zubní kámen a záněty dásní. Pokud se o zuby svého mazlíčka nestaráte, může to skončit až na operačním sále, kde musí zuby vyčistit v narkóze veterinární lékař. O zuby je třeba pečovat pravidelně a to již od raného věku vašeho zvířecího kamaráda.

 

Největší problém u psů i koček je zubní kámen

Zuby zasažené zubním kamenem jsou rejdištěm různých bakterií. Právě ty způsobují zápach z tlamy a záněty dásní. Zápach z tlamy bývá prvním příznakem problémů se zoubky vašeho psa nebo kočky. Pokud při společném mazlení začínáte cítit mrtvolný dech, na nic nečekejte a začněte to řešit!

 Zuby zasažené zubním kamenem

Jak vzniká zubní kámen u psů a koček

Zubní kámen vzniká nahromaděním plaku, který je tvořen pozůstatkem potravy. Pokud není zubní plak pravidelně odstraňován, dochází k ukládání vápenatých solí. Plak tímto tvrdne a mění se v zubní kámen.

 

Jak rychle a v jakém rozsahu se zubní kámen vytvoří, je ovlivněno několika faktory. Záleží na typu a složení potravy a dědičných dispozicích jako je například velikost plemene a skus zubů.

 

Jak nejlépe vyčistit zuby u psa a kočky

Zapomeňte na souboj se zubní pastou a kartáčkem! Máme pro vás mnohem pohodlnější způsoby jak dokonale vyčistit zuby vašemu mazlíčkovi. Vyberte si ten nejlepší pro vás:

 

Sypáníčko na krmeníčko pro pejsky i kočičky

Nomaad De-Plague je sypký doplněk stravy, který se přidává každý den do krmiva. 100% mořská řasa Ascophyllum Nodosum prokazatelně potlačuje zápach z tlamy, zabraňuje vzniku plaku a likviduje i již vzniklý zubní kámen.

 

Výhodou přípravku De-Plague je, že se dá nasypat na jakékoliv žrádlo. Ať už dáváte granule nebo masíčko, tak prášek prostě přidáte k tomu. Mazlíček si tak čistí zuby se svojí porcí krmení každý den a ani o tom neví.

 Vitar Vetrinae De-Plaque pro psy i kočky

Ústí voda, která potlačí zápach z tlamy

Francodex Fresh Dent je ústní voda pro psy i kočky. Jednoduše se přidává do misky s vodou, kterou váš mazlíček pije. Ústní voda při každodenním užívání osvěžuje dech. Pes ani kočka většinou nijak nepoznají přídavek ústní vody do jejich misky a tak můžete zajistit dech bez zápachu i takovým jedincům, kteří odmítají pochoutky nebo mechanické čištění.

 

Speciální psí granule pro čisté zoubky a svěží dech

Krmivo pro psy Calibra Oral Care preventivně bojuje proti zubnímu kameni a zápachu z tlamy. Granule mechanicky obrušují plak a díky unikátnímu složení brání množení bakterií na zubech vašeho psa.

 

Granule Calibra Oral Care jsou plnou náhradou za běžné krmivo. Smáznete tedy dva problémy najednou. 40 % kuřecího a hypoalergenní složení vám zajistí jak spokojené bříško, tak zdravou tlamičku a voňavý dech vašeho psa.

Pokud byste chtěli účinky granulí ještě posílit, můžete k nim přidávat i sypký doplněk Nomaad De-Plague, ústní vodu Francodex Fresh Dent nebo pochoutky na čištění zubů.

 

Čistíme zuby kartáčkem a pastou

Mechanické čištění zubů je velmi doporučované veterináři, ale bohužel je reálné především u psů. Kočky to snad v 99 % případů nesnesou. Pro kočičku proto raději vyberte pohodlnější způsob, jako jsou doplňky stravy, pochoutky nebo ústní vody.

 

Pokud nemá váš pejsek problém s vaší rukou ve své tlamě, tak je čištění zubů nejúčinnější preventivní opatření proti vzniku zubního kamene. Při mechanickém čištění odstraníte vrstvu zubního plaku a kámen se pak už nemá kde vytvořit.

 

Nevýhodou je, že se nedostanete hlouběji a nevyčistíte všechny zoubky. Proto je vhodné i tuto metodu kombinovat s podávání doplňků stravy – sypkého Nomaad De-Plaguepochoutek, ústní vody nebo jiné dentální kosmetiky.

 

Jak se psovi čistí zuby

Je to podobné jako u dětí - trpělivě, hravě a hlavně rychle. Joo, a taky pravidelně, pečlivě a s láskou. Připravte si zubní pastu, kartáček a také chutný pamlsek, který pes dostane za odměnu po zdárném čištění. A máme pro vás samozřejmě tip na osvědčené dentální pochoutky – to jsou ty, které zoubkům neublíží, ale naopak je vhodně dočistí! A že váš pes není zrovna mlsací, ale za odměnu si radši pohraje? Naštěstí i na takové myslíme a máme pro ně hračky na čištění zubů a masáž dásní.

 

Zubní pastu vyberte jedině tu, co je určená pro zvířata. Z vlastní zkušenosti doporučujeme Petosan zubní pasta pro psy drůbeží, na kterou se díky příchuti pejsci těší a celé čištění zubů je zároveň vlastně jako odměna. První seznámení se zubní pastou proveďte tak, že si ji jen nanesete na prst a zoubky jemně potíráte. Když to pes snáší dobře, zapojte do hry zubní kartáček.

 

Pokud psa na čištění teprve zvykáte, anebo má malou tlamičku, zvolte Petosan zubní kartáček na prst. Později můžete přejít na klasický Petosan zubní kartáček dvouhlavý pro psy, který je rozdělen podle velikostí psů na toy, small, medium a large. Jestliže víte, že váš pejsek nemá s péčí o zuby problém, pořiďte si Petosan Silent Power, tichý elektrický zubní kartáček pro psy, který velmi účinně odstraňuje zubní plak.

 

Dentalní pamlsky pro psy i kočky

Francodex Weggy žvýkací plátky pro psy kombinují funkci enzymů a mechanického čištění. Velkou výhodou je, že plátky psa zabaví na delší čas. Žvýkání také stimuluje tvorbu slin a masíruje dásně. Žvýkací plátky jsou vhodné především jako prevence nebo mechanické dočištění.

Dental bites plaque off jsou lahodné pamlsky na čištění zubů pro psy i kočky. Díky vysokému obsahu mořské řasy kelpy rychle odstraní nepříjemný zápach z tlamy. Navíc tyto pochoutky jako jediné při dlouhodobém používání redukují již vzniklý zubní kámen a zabraňují dalšímu usazování zubního plaku.

PlaqueOff

Prevence je důležitá a v boji proti zubnímu kameni i účinná. Starejte se o zoubky vašich mazlíčků, můžete si tak ušetřit pozdější starosti spojené s čištěním zubů pod narkózou, která zatěžuje zvířecí organismus. Vyhnete se také problémům se zánětem dásní a paradentózou. Vyberte si vhodnou dentální kosmetiku, pochoutky na čištění zubů, nutriční doplněk nebo kartáček a pusťte se do toho! Čím dříve začnete, tím dříve budou zoubky vašeho miláčka jako perličky.

 

 

Zanechte komentář

Bezpečnostní kód