+420 511 444 369

Po-Pá 8:30 - 16:00

Doprava zdarma

k vybraným produktům

Doručení do

24 hodin
15 000 produktů

skladem

Výrobci

Odběr novinek

Blog

Jak se zbavit blech: Nejlepší přípravky proti blechám

84246 Shlédnutí 2 Líbí se
8 Komentáře
Hodnocení
5.0

Víte že, pouze 5% blech žije na těle domácího mazlíčka? A až 95% blech se nachází v okolí vašeho zvířete? V koberci, pelíšku, na gauči nebo dokonce ve vaší posteli!

Zatímco dospělá blecha se na svém hostiteli udrží až 7 dní, vajíčka a larvy z kůže a srsti rychle odpadávají. Z nich se potom v domácnosti mohou vyvíjet další a další blechy. Blecha se za příznívých podmínek vyvíjí v dospělé jedince velmi rychle. A tak během jednoho měsíce se u vás doma může vylíhnout až 1000 nových blech.

Blechy napadají nejčastěji psy a kočky. Často se živí krví i jiných domácích či volně žijících zvířat. A také lidskou. Běžně si náš mazlíček přinese blechu od jiného chlupatého kamaráda. Ale stejně si jí může donést i ze zablešeného prostředí, kde se s jiným zvířetem vůbec nesetkal. Blechy jsou aktivní po celý rok. A pokud nemají příznivé podmínky pro vylíhnutí, mohou čekat v neaktivním stádiu kdekoliv ve vnějším prostředí až 6 měsíců.

Blecha obtěžuje bolestivým kousáním a její sliny často způsobují alergické reakce. Největší nebezpečím pro nás i naše mazlíčky jsou však onemocnění, které blechy přenášejí. Tasemnice, lymská borelióza, encefalitida i další závažné nemoci může blecha přenést na zvíře i člověka. Proti blechám je tedy nutné účinné chránit vaše mazlíčky i domácnost po celý rok!

Antiparazitika pro psy

Nejlepší přípravky na blechy

Antiparazitní obojky proti blechám pro psy i kočky

Nejoblíbenějším prostředkem pro dlouhodobou ochranu je obojek proti blechám. Existují různé typy obojků. Antiparazitní obojky se liší dobou účinnosti, způsobem uvolňování účinné látky, druhem a množstvím účinné složky a také mechanismem účinku.  Pro kočky je nutné vybírat obojek s bezpečnostní sponou, která brání zranění kočky při náhodném nechtěném zachycení za obojek. Kočky jsou také citlivější na účinné látky a není možné jim nasazovat obojky, které nejsou přímo pro kočičky určené.

 

Nejúčinnější pro kočky i pro psy jsou obojky s kombinovaným účinkem a postupným uvolňováním do lipidové vrstvy kůže. Pouze tento typ obojku hubí jak dospělé blechy, tak zároveň zabraňuje vývoji larválních stádií blech v nejbližším okolí psa. Jedničkou v účinnosti je obojek Foresto ve velikosti 38 cm pro kočky a malé psy a obojek Foresto 70 cm pro psy, který účinkuje po dobu 8 měsíců na blechy i klíšťata a je navíc bezpečný díky inovované technologii postupného uvolňování účinné látky ve velmi malých dávkách.

Foresto obojek proti blechám

 

Tradiční a léty prověřené jsou obojky, které uvolňují účinnou látku na povrch kůže a srsti. Nejčastěji je volí majitelé venkovních psů a koček. U mazlíčků, kteří s námi spí v posteli nebo jsou často ve styku s malými dětmi, je třeba zvolit jiný typ ochrany. Zde je totiž účinná látka je rozptýlena po celém povrchu těla a může se tak uvolňovat do okolí. Některé obsažené účinné látky mohou být toxické pro kočky – nesmí se u nich používat a i pes ošetřený takovým obojkem nesmí sdílet pelíšek s kočkou.

 

Přírodní obojky proti blechám mají pouze repelentní neboli odpuzující účinek. Pokud již tedy náš mazlíček blechy má, nejsou příliš efektivní a je nutné je použít v kombinaci s jiným prostředkem, který blechy na zvířeti a v jeho okolí zahubí. Z obojku se uvolňují přírodní éterické oleje, které působí odpudivě proti blechám a často i proti dalšímu bodavému hmyzu.

 

Spot on pipety proti blechám pro psy i kočky

Velmi pohodlné pro používání jsou tzv. spot on přípravky proti blechám neboli pipety na blechy. Jedná se o roztok k nakapání na kůži domácího mazlíčka. Vstřebává se do povrchových vrstev kůže a působí až několik týdnů proti blechám a často i jiným vnějším parazitům. Pipety se prodávají zvlášť pro psy a zvlášť pro kočky a jsou rozděleny podle rozmezí hmotnosti zvířete.

Nejlepší volbou jsou pipety, které chrání jak mazlíčka, tak jeho okolí. Frontline Combo pro kočky a Frontline Combo pro psy obsahují bezpečné účinné látky. Chrání zvíře proti dospělým blechám a navíc zabraňují rozvoji vývojových stádií blech v naší domácnosti. Přípravek dlouhodobě účinkuje i proti klíšťatům.

Pokud bereme psa často na cesty, jsou výborné pipety s účinkem na blechy, klíšťata i bodavý hmyz. Spot on pipety Advantix a Fronline Tri Act mají jak repelentní, tak hubící účinek a navíc chrání i okolí psa. Tyto pipety jsou voděodolné a bezpečné pro psy již od 8 týdnů věku. Bohužel se tyto přípravky nesmějí používat u koček, jsou pro ně toxické!

Přírodní pipety proti blechám mají stejně jako obojky pouze repelentní účinek. Oblíbený je přípravek na blechy Sergeant´s Green Spot On pro psy a Sergeant´s Green Spot On pro kočky. Balení obsahuje 3 pipety a vydrží tak až na 4 měsíce.

 

Spreje proti blechám pro psy i kočky

Spreje slouží k ošetření povrchu těla psa nebo kočky. Mohou mít hubící i repelentní účinek proti blechám i dalším ektoparazitům po dobu až několika týdnů. Některé spreje jsou vhodné také k ošetření okolí domácího mazlíčka. Oblíbeným produktem je Bolfo sprej proti blechám, který lze bezpeně použít na psy, kočky i hubení blech v domácnosti.

 

Šampony na blechy pro psy

Vykoupání antiparazitárním přípravkem snášejí výborně především psi. Šampony mají okamžitý, ale krátkodobý účinek. Po ošetření zvířete šamponem je třeba použít další vhodné antiparazitikum pro dlouhodobou ochranu před dalším napadením zvířete blechami. Některé šampony proti blechám dokáží zklidnit podrážděnou kůži od bleších kousnutí a mají hojivé účinky. Osvědčený je například Antiparasitic Cannis Shampoo pro psy.

 

Pudr proti blechám

Pudry mají pouze repelentní účinek a používají se především u psů a koček, které nenesou jiný typ aplikace přípravku (nemohou nosit obojek, bojí se syčení spreje, nesnesou koupání atp.). Zcela přírodní repelentní pudr pro psy a kočky Francodex, který chrání po až po dobu 4 týdnů od aplikace nejen proti blechám, ale také proti otravným klíšťatům a jinému hmyzu.

 

Blechy v domácnosti a jejich likvidace

Vždy musíme vybírat nejvhodnější přípravek na blechy pro ošetření našeho mazlíčka s ohledem na naše individuální potřeby. A zároveň je vhodné důsledně dbát i na ošetření okolí a pelíšku zvířete. Pro likvidaci blech v domácnosti doporučujeme ověřený insekticid na prostředí Clean Kill. Přípravek je bez zápachu, nezanechává skvrny a účinné hubí mnoho vnějších parazitů. Připravek Bio Kill je určený pouze k aplikaci na prostředí - nikoliv na ošetření pokožky a srsti zvířat!

Abychom vybrali ten nejlepší přípravek na blechy, odpovězme si na následující otázky:

Je zvíře už napadeno blechami a potřebuji je okamžitě zahubit?

     ANO, potřebuji SPREJ na zvíře i okolí (popřípadě ŠAMPON na zvíře a SPREJ na okolí) a následně ihned OBOJEK, PIPETU nebo SPREJ s dlouhodobým účinkem

Potřebuji dlouhodobou ochranu, protože je zvíře často ve styku s jinými zvířaty nebo se vyskytuje na potencionálně zablešených místech?

     ANO, potřebuji OBOJEK, PIPETU nebo SPREJ s dlouhodobým účinkem

Sdílí s námi zvíře domácnost? Spí na gauči, v posteli a máme doma koberce?

     ANO, vybírám pouze bezpečné přípravky pro zvíře a jeho blízké okolí

Máme doma psa i kočku?

     ANO, pečlivě se informuji v příbalové informaci o vhodnosti užití přípravku proti blechám. Některé účinné látky mohou být pro kočky toxické i přes tělo ošetřeného psa!

 

Vždy pečlivě čtete příbalový leták a řiďte se uvedených pokynů. Veterinární i volně prodejné přípravky proti blechám obsahují přírodní nebo jiné chemické látky, které se uvolňují do srsti nebo povrchových vrstev kůže ošetřeného zvířete.

 

Publikováno v: Jak vybrat

Zanechte komentář

Bezpečnostní kód

Komentáře

  • Cistic podlah a nabytku proti blecham v byte s kockou
    Od:Mar Na 12.01.2024
    Hodnocení
    5.0

    jake jsou vhodne prostredky na cisteni bytu/podlah/calouneneho nabytku apod. - jinymi slovy jaka je obdoba bio killu, ktera je bezpecna pro kocku?
    Dekuji

    Odpověď od: Veronika Vencl Na 12.01.2024 Dobrý den, doporučuji vyzkoušet Clean Kill, který je nástupcem Bio Killu: https://pethome.cz/cs/antiparazitika-pro-domacnost-se-psem/41502-clean-kill-450ml-8594004862150.html

    Za Pethome
    Veronika

  • Dotaz na odstranění blech u křečků
    Od:Ludmila Chaloupková Na 25.10.2022
    Hodnocení
    5.0

    Dobrý den, pozoruji už týden stipance u mě a teď i u syna. Nevěděla jsem co to může být, ale teď jsem si jistá. Máme doma 2 křečky, jeden se neustále drbe, má do krve krk a a ztrácí srst. Můžete mi prosím poradit, jak zbavit křečka blech a zároveň celou domácnost? Moc děkuji za radu

    Odpověď od: Veronika Vencl Na 10.11.2022 Dobrý den,

    a jste si jistá, že jsou to blechy? Možná by bylo lepší, aby křečka prohlédl veterinář. Používat antiparazitika na poraněnou kůži není vhodné. Domácnost doporučuji ošetřit vhodným sprejem – https://pethome.cz/cs/470-antiparazitika-pro-domacnost-se-psem

    Za Pethome,
    Veronika

  • Zbavení blech
    Od:Jitka Na 11.10.2022
    Hodnocení
    5.0

    Dobrý den, prosím koupila jsem bio kill prostředí,co můžu vše postříkat v posteli a můžu tam hned spát?Za jak dlouho můžu sednout do sedačky a po jaké době vysát koberec,utřít skříň? Děkuji Jitka

    Odpověď od: Veronika Vencl Na 10.11.2022 Zdravím, Jitko,

    řiďte se pokyny, které jsou uvedeny přímo na balení. Např. postel bych ošetřila ráno, aby se přes den mohlo vyvětrat a večer bez problémů jít spát. Pozor jenom na použití Bio Killu v domácnosti s kočkami, je pro ně toxický a nesmí s ním přijít do kontaktu.

    Za Pethome, Veronika

  • Blechy prosím o pomoc
    Od:Pavlína Na 11.10.2022
    Hodnocení
    5.0

    Dobrý den všem.
    Prosím o velkou pomoc. Máme doma dva psy. Jsme měsíc úplně plný blech. Nakoupily jsme různé šampony, spreje, pěny, pipety od veterináře, obojky a stále nic nepomáhá. Jsme zoufalí. Nevíme co dále.
    Bydlím ve Francii

    Odpověď od: Veronika Vencl Na 10.11.2022 Zdravím, Pavlíno,

    s blechami je to běh na dlouhou trať. Kromě odblešení mazlíčků je nutné také ošetřit domácnost – prostředí, kam mají psi přístup. Blechy mají vývojová stádia, takže z nakladených vajíček se za 4–6 týdnů vyklubou nové a tak stále dokola. Proto je nutné aplikaci antiparazitik zopakovat a vydržet, až zlikvidujete vše.

    Za Pethome,
    Veronika

  • Blecha vyhubeni v domácnosti
    Od:David Na 18.09.2022
    Hodnocení
    5.0

    Našli sme doma už dvě blechy Nevíme původ od koho, kdo to mohl donést a podobně. Já máme dal pokračovat. Co koupit a podobně. Děkujeme za nejbližší odpověď.
    S pozdravem Giňa

    Odpověď od: Veronika Vencl Na 10.11.2022 Dobrý den,

    proti blechám je potřeba ošetřit mazlíčky, kteří žijí v domácnosti, v první vlně můžete použít sprej a pak mazlíčky dále chránit např. obojkem nebo pipetou. Zároveň je také nutné použít sprej na prostředí, kterým ošetříte domácnost: https://pethome.cz/cs/470-antiparazitika-pro-domacnost-se-psem.

    S pozdravem,
    za Pethome,
    Veronika

  • Bio kill kocka
    Od:Jana Na 17.03.2022
    Hodnocení
    5.0

    Dobrý den když vystříkal prostředí bio killem za jak dlouho můžu pustit kočku zpět domů?a není to pak nebezpečné pro malé dítě které bude lézt po koberci?dekuji

    Odpověď od: Veronika Vencl Na 23.03.2022 Hezký den, Jano,

    kočku můžete do prostředí pustit za několik hodin, ideálně až druhý den. Kapalina musí být suchá a po aplikaci se doporučuje větrat. Dítě by také nemělo přijít do styku přímo s přípravkem.

    Za Pethome Veronika

  • Blechy v domácnosti
    Od:Jiřina Zacharová Na 20.09.2021
    Hodnocení
    5.0

    dobrý den chci se zeptat za jak dlouho mohu pustit kočky do prostoru ošetřeným Bio Killem?

    Odpověď od: Veronika Vencl Na 29.03.2022 Dobrý den, Jiřino,

    kočky nesmí v žádném případě přijít do styku s kapalinou, po ošetření se doporučuje počkat několik hodin (ideálně je do prostoru pustit druhý den).

    Za Pethome,
    Veronika

  • Blechy na kočkách
    Od:Michal Na 29.07.2021
    Hodnocení
    5.0

    Dobrý večer chci se zeptat za jak dlouho mohu pustit kočky do prostoru ošetřeným Bio Killem?

    Odpověď od: Veronika Vencl Na 29.03.2022 Dobrý den, Michale,

    kočky nesmí v žádném případě přijít do styku s kapalinou, po ošetření se doporučuje počkat několik hodin (ideálně je do prostoru pustit druhý den).

    Za Pethome,
    Veronika

  • Od:Jaroslav Na 14.10.2020

    Tyto přípravky máme ověřené.

  • Od:Katka Na 01.11.2019

    Dobrý večer.Prosím o radu sestra má doma jen morče a křečka a z hlavní chodby od sousedů si nosí blechy.Vše několikrát vyprala Bio Kill používá a nemůže se jich zbavit.Už je z toho nešťastná.Co prosím má ještě udělat aby ona i její syn nebyli pokousáni.Děkuji

  • Od:Lucie Na 15.10.2019

    Úplně stačí, když si do vyhledávače napíšete brit mono protein, jsou to konzervy od značky Brit, které jsou velice kvalitní, a vyráběny pouze z kvalitních surovin.

  • Od:Martina Na 13.10.2019

    Konzervy které obsahují pouze jeden protein? kdo to prosím prodává? kde jste to sehnala?

  • Od:Lucie Na 11.10.2019

    My pro našeho miláčka kupujeme pouze konzervy, které obsahují jeden protein, lehce se mu tráví, a já jsem spokojená, že mu dávám kvalitní stravu.

  • Od:Martina Na 09.10.2019

    Dobrý den, pejskaři, mohla bych se prosím zeptat, jaké konzervy pořizujete pro své miláčky? které jsou opravdu kvalitní?

  • Od:Honza Na 17.06.2019

    Hezký den, přidávám se, nám tablety proti blechám taky pomohly - našla jsem o nich informaci tady http://www.protiblecham.cz/tablety-proti-blecham/ a pak nám je prodala veterinářka. Nejsou úplně levné, ale zafungovaly. Máme buldoka s krátkou srstí, takže čas od času používám i pudr nebo přírodní spreje a od jara do podzimu ho více koupeme.

  • Od:Monika Na 15.04.2019

    Dobry den,za mě 100% Bravecto! sice jen na 3měsíce(působí malinko dýl)ale naprostá spokojenost! jak na blechy tak klíšťata.Vyzkoušeli sme snad už vše,museli sme povolat i odborníka a máme klid :)

  • Od:Jita Na 20.03.2019

    Kupuji vždy na vetericyn-eshop, šampón tam koupíte necelých 500, ale nám vždy vydrží déle než rok… hodně pění, takže ho není potřeba aplikovat tolik, navíc opravdu pěkně voní.

  • Od:Evka Na 16.03.2019

    Kde jste ho koupila?

  • Od:Jita Na 15.03.2019

    Já ohledně šamponu a přípravků na údržbu uší a očí u našeho psa, přešla na Vetericyn, protože nemá žádné veldejší účinky a neobsahuje alkohol.

  • Od:Evka Na 14.03.2019

    Prosím jaký šampón mi doporučíte koupit pro psa s velice hustou srstí?

  • Od:Dominika Na 24.06.2018

    Dobrý den, už si nevím rady, nase kočička britská pouze domácí chytla u veterináře blechy, když byla na kastraci! Dali jsme pipetu od vveterináře, hoď e jich pochcipalo ale furt se tam ještě drzej! Plus k tomu se nám to rozlezlo po celým baráku, už jsme dávali 4 difuzery od frontlinu pet care a stále tam jsou už min ale stejně! Prosím poraďte mi nějaký zázrak! Já už nemůžu dal :-(

  • Od:Dáša K Na 11.12.2017

    Me obojek foresto zabil 13 letou yorkšírku, zapusobil opacne nez mel a zlikvidoval nejdrive ledviny a pak vse ostatní.

  • Od:Olga Na 17.09.2017

    Ma nekdo rady co se zanedbanym 2 mesicnim britskym kocourem?zableseny hruza,tak jsem ho koupila sice levne ale byt mi to asi zamori prosim o rady dekuji

  • Od:DAGMAR Na 21.07.2016

    Ja byla se psem u veterinare dvakrat pouzil pripravek z pipety,do dvou dnu byli blechy zpet,koupila jsem frontlain(necele 400 kc) a hned na druhy den ma blesky znovu,zbytecne vyhozene penize

  • Od:Honza Na 14.02.2016

    Na likvidaci blech na pejskovi mohu vřele doporučit EXpot, Pracuje naprosto spolehlivě, pozor neaplikovat po koupeli, pejsek musí mít mastnou srst.