+420 511 444 369

Po-Pá 8:30 - 16:00

Doprava zdarma

k vybraným produktům

Doručení do

24 hodin
15 000 produktů

skladem

Výrobci

Odběr novinek

Blog

Nejprodávanější kloubní výživa

1515 Shlédnutí 2 Líbí se

Bolí vašeho psa klouby? Kloubní výživa pomůže, to je známá věc. Jak vybrat tu správnou jste se již dozvěděli v našem článku ZDE.

Nyní vám představíme horký trend u chovatelů psů – měkké želé bonbony, které psa rychle zbaví bolesti a navíc skvěle chutnají. Inovativní způsob výživy kloubů, který si na místo sirupů a ochucených tablet zamilovává čím dál víc lidí.

Víte, jaká je nejprodávanější kloubní výživa pro psy?

Chutné měkké žvýkací tablety, které jsou nadupané účinnými látkami na klouby! 

2+1 důvod, proč kloubní výživa v želatinových kostkách:

  • Velmi rychle začne působit. Díky výborné vstřebatelnosti účinných látek do organismu budete u svého psa pozorovat zlepšení pohyblivosti do několika málo dnů.

  • Skvěle chutná. Tyhle želé pochoutky na klouby si váš pes prostě zamiluje. Atraktivní vůně i konzistence je ideální pro vybíravé psy, i psy, kteří z důvodu nemoci odmítají přijímat tradiční léky.

  • Jednoduše se dávkuje. U psů se podává 1–4 kostky denně. Kostičky jsou baleny ve znovuuzavíratelných obalech, aby nevysychaly a zůstaly stále měkké a voňavé.

Na našem trhu jsou zatím dostupné dvě varianty želatinových kostek na klouby – v Česku vyvinutý Geloren a veterinární Flexadin od francouzské společnosti Vétoquinol. Pojďme se na ně podívat zblízka!

Geloren pro velké psy

Kloubní výživa Geloren Dog od české společnosti Contipro obsahuje tradiční chondroprotektiva podobně jako práškové nebo tekuté kloubní výživy. Díky tomu je Geloren oblíbenou součástí preventivní péče o klouby. Je tak skvělou volbou pro štěňata, psí sportovce a také plemena, která mají predispozici trpět na problémy s klouby.

Geloren pro psa

Geloren pro psy – účinné látky:

  • Kyselina hyaluronová – složka kloubní tekutiny, promazává klouby, tlumí nárazy, pomáhá zlepšovat stav při bolestech a zánětech kloubů.

  • Chondroitin sulfát – součást kloubní chrupavky i synoviální tekutiny, která zaručuje pružnost, pevnost a odolnost chrupavky.

  • Hydrolyzovaný kolagen – kolagen ve vysoce vstřebatelné formě, je důležitý pro pevnost šlach i celkové zpevnění pohybového aparátu, jedná se o jednu z hlavních stavebních složek chrupavek, šlach i vazů.

  • Želatina – poskytuje základní stavební součást pro tvorbu kolagenu.

Geloren pro psy – varianty:

  1. Pro velká a gigantická plemena psů s váhou nad 20 kg Geloren L–XL

  2. Pro malé a střední psy do 20 kg Geloren S–M

Dávkování Gelorenu pro psy:

Denně se podává 1 kostka na 10 kg živé váhy. Pro psy s váhou nad 45 kg postačí denní dávka 4 kostky. Podrobné dávkovací tabulky naleznete v informacích u produktu nebo přímo na produktu.

Pokud podáváte Geloren jako součást terapie při bolestech kloubů, onemocnění nebo po úrazech, je možné v prvních dnech podávání doporučenou dávku zdvojnásobit. 

Cena Gelorenu pro velkého psa:

Balení Gelorenu L–XL vás vyjde cca na pětistovku. Denní dávka Gelorenu pro velkého psa jsou 4 tablety. V balení je 60 tablet, takže jedno balení vám bude stačit na 2 týdny. Při iniciační dvojnásobné dávce vám balení vydrží na 1 týden.

Cena Gelorenu pro velkého psa na 1 den je cca 35 Kč při běžném dávkování a cca 70 Kč při iniciační dvojnásobné dávce.

Flexadin

Díky tomu, že jako jedna z mála kloubních výživ se Flexadin může pochlubit prokázanými léčebnými účinky a je uznávaný jako součást léčby, je oblíbený především u veterinárních lékařů. Navíc dle nezávislého testu vyšel v celosvětovém měřítku Flexadin jako jeden z 8 nejlepších a nejpopulárnějších výživových doplňků na klouby pro psy.

Flexadin doplňky stravy

Flexadin varianty pro nemocné psy i pro předcházení problémů s klouby

  1. Flexadin Advanced pro řešení intenzivních bolestí kloubů a dalších závažných stavů (úrazy, operace, rozvinutá artróza nebo osteoartritida). 

  2. Flexadin 4life pro prevenci kloubních potíží především u štěňat, mladých rostoucích psů a psích sportovců.

Oba Flexadiny obsahují unikátní registrovanou látku UC-11, což je průlomová účinná složka obsahující nedenaturovaný kolagen typu II. Tento patentovaný kolagen prokazatelně napomáhá obnově kloubní chrupavky. To znamená, že Flexadin netlumí pouze bolest, ale intenzivně vyživuje klouby a pomáhá jejich navrácení do zdravého stavu. 

Flexadin pro štěňata má upravené složení, které podporuje zdravý růst a vývoj vyvíjejících se chrupavek a kloubů, vyhovuje specifickým potřebám štěňat.

Cena Flexadinu pro velké psy

Flexadin Advanced je dostupný ve dvou velikostních baleních.

Cena Flexadinu Advanced je 32 Kč na den. Iniciační dávku není u Flexadinu potřeba podávat – působí přímo na imunitní systém psa a díky tomu se vstřebává rovnoměrně po celou dobu užívání.

Flexadin 4Life Adult je v dostání po 60 tabletách, cena balení je cca 1.500 Kč a jedno balení vystačí na 2 měsíce.

Cena Flexadinu 4life Adult je 25 Kč na den. Stejně jako u Flexadinu Advanced, iniciační dávku není potřeba podávat – působí přímo na imunitní systém psa a díky tomu se vstřebává rovnoměrně po celou dobu užívání.

Tradiční kloubní výživa pro psy

Vedle nových žvýkacích tablet, můžete sáhnout i po tradičních kloubních výživách, které jsou dostupné v těchto formách: 

  • Tablety proti bolestem kloubů – doporučujeme vybírat ochucené tablety. Pes si je zamiluje podobně jako želatinové kostky a můžete je podávat kdykoliv během dne jako pochoutku. Výhodou ochucených tablet je nižší cena, přírodní složení a oproti želatinovým kostkám nehrozí jejich vysychání (dobře se tedy skladují). Nejprodávanější kloubní výživa ve formě ochucených tablet je česká značka Canvit.

  • Sypký prášek pro výživu kloubů – podává se dobře psům, kteří jsou krmeni BARFem nebo konzervami, protože je jednodušší jim prášek zamaskovat přímo do krmné dávky. Výhodou sypké formy jsou nižší pořizovací náklady. Nevýhodou je složitější způsob podávání a horší chutnost. Velmi oblíbenou značkou sypkých kloubních výživ je Alavis.

  • Tekutý sirup na klouby – tekutá kloubní výživa většině psů chutná sama o sobě, ale dá se případně také zamaskovat přímo do podávaného krmiva. Výhodou sirupu je velmi rychlá vstřebatelnost účinných látek. Díky tomu bývá tekutá forma první volbou při kulhání či bolestech. Nejúčinnějším sirupem na klouby je Aptus Apto-Flex. Dalším oblíbeným doplňkem z této kategorie je český sirup ArtiVit

Každý majitel se jednou dostane do fáze, kdy pro svého pejska začne kromě kvalitního krmiva řešit i kvalitní doplňky stravy a kloubní výživa patří mezi ty nejběžnější. 

Preventivně jsou doplňky na klouby podávány u štěňat v období přezubování a dospívání, kdy se vyvíjí pohybový aparát. Pak u psů se zvýšenou aktivitou a samozřejmě i u psích veteránů.

Jako součást léčby pak nesmí chybět u psů s nadváhou a obezitou, při luxacích a dysplaziích kloubů, po úrazech, operacích a dalších akutních i chronických problémech s pohybovým aparátem. 

Publikováno v: Jak vybrat, Poradna

Zanechte komentář

Bezpečnostní kód