+420 511 444 369

Po-Pá 8:30 - 16:00

Doprava zdarma

k vybraným produktům

Doručení do

24 hodin
15 000 produktů

skladem

Výrobci

Odběr novinek

Blog

Jak vybrat: Kloubní výživa pro psa

20690 Shlédnutí 1 Líbí se
1 Komentář
Hodnocení
5.0

Doplňky stravy na klouby potřebuje v průběhu života téměř každý pes.

Přesto však zmínku o kloubní výživě většina majitelů psů slyší poprvé až z úst veterinárního lékaře. Veterináři doporučují užívání chondroprotektiv nejčastěji po operacích pohybového aparátu, jako součást léčby po úrazu, při tlumení bolesti kloubů nebo z preventivních důvodů u štěňat, psů v zátěži, seniorů a obézních psů. 

 

Prevence je nejlepší cesta ke zdravým kloubům!

A překvapivě právě užívání kloubní výživy jako prevence je často podceňováno. Mnoho majitelů psů se spoléhá pouze na přísun účinných látek z krmiva pro psy. Obecně v krmivech bývá pouze minimální denní dávka základních složek s ortopedickým účinkem. Takové dávkování často zcela nepokrývá zvýšené nároky v různých životních etapách, kdy pes vyžaduje intenzivnější péči o kloubní aparát.

 

3 nejčastější momenty, kdy je třeba začít přidávat kloubní výživu navíc z preventivních důvodů

1. Nezbytnou součástí krmné dávky by se preparáty na klouby měly stát u štěňat. A to jak velkých a obřích plemen psů, tak i těch menších. U štěňat a mladých rostoucích psů chondroprotektiva výrazně napomáhají při tlumení rozvoje a řešení genetických i vývojových vad kloubní soustavy (dysplazie, špatné postavení končetin, nerovnoměrný růst).

Zatímco chovatelé maxi plemen již pozitivní vliv chondroprotektiv znají a informace šíří dál, málo se tato problematika řeší u miniaturních plemen psů. Štěňata malých plemen (čivava, pražský krysařík, jorkšír, jezevčík a další) si ale zaslouží v této oblasti také zvýšenou pozornost. Podáváním kloubní výživy u malých psů se předchází například rozvoji luxace pattely, ale také dalším častým onemocněním kloubů.

2. U psů všech velikostí a každé věkové kategorie je třeba užívat preventivně doplňky stravy pečující o klouby v případě zvýšené zátěže. Ať už váš pes běhá agility, coursing, flyball, dogfrisbee; cvičí poslušnost, obrany nebo se věnuje jiným náročným sportům, jako jsou například dogtrekking a canicross; je třeba v celém průběhu jeho sportovní kariéry intenzivně pečovat o zdraví vazů, šlach i chrupavek.

3. Na preventivní podávání kloubní výživy by neměli zapomínat ani majitelé starších psů a psů s nadváhou či obezitou. A to, i když zatím nemají žádné zjevné problémy s klouby. Artróza, artritida, záněty a bolesti kloubů se vyskytují u psů všech velikostních rázů ve věku již od 5 let. Léčba degenerativních onemocnění kloubů bývá obtížná a často bez šance na úplné uzdravení.  Proto je včasné podávání kloubních doplňků nezbytnou součástí péče o pohybový aparát seniorů i psů s nadváhou.

Kvalitní prevence vede k vitalitě a radosti z pohybu bez bolesti. Podporujte zdraví kloubního aparátu u štěňat, psů v zátěži, seniorů i psů s nadváhou. Přidávejte kloubní výživu do krmiva v pravidelných kúrách a pomáhejte tak svému psovi být aktivní po celý život.

 

Operace, úraz, onemocnění a bolesti kloubů vyžadující léčení

Důvodů k nasazení kloubní výživy jako součásti léčby bývá mnoho a je nutné pro tyto případy užívat vždy pouze veterinární léčivé přípravky. Vhodná kloubní výživa pro psa je často doporučená veterinárním lékařem na základě diagnózy onemocnění, bolesti kloubů, po úrazu či operaci. Pozorovat příznaky problémů s klouby můžete však i sami. Pokud vidíte kulhání u psa, obtížné vstávání a ulehání, strnulost pohybu nebo celkovou nechuť k pohybu, vždy zpozorněte. Vašeho psa bolí klouby a potřebuje pomoc. Včasným zásahem a správným výběrem kvalitní kloubní výživy můžete ještě mnoho zachránit.

 

Jaká kloubní výživa je nejlepší?

Na trhu je výběr z mnoha produktů. Nejkvalitnější a nejlepší kloubní výživa se musí vybírat pečlivě a přesně na míru vašemu psovi. Před nákupem speciálního doplňku stravy na klouby byste si měli vždy odpovědět na následující tři otázky:

1. Z jakého důvodu potřebuje můj pes intenzivnější péči o klouby?

  • prevence – štěně v růstu, starší nebo obézní pes bez zjevných obtíží, sportovec...
  • léčení – úraz, operace, kulhání, otoky kloubů, bolestivé klouby, degenerativní či jiné onemocnění kloubů, dysplazie kyčlí nebo jiná dysplazie, luxace čéšky...

2. Jak dlouho bude můj pes kloubní výživu užívat?

  • pár týdnů po úrazu
  • v pravidelných kúrách z preventivních důvodů
  • celoživotně z důvodu vážného onemocnění

3. Jakou formu přípravku bude můj pes dobře přijímat?

  • tablety
  • sypký prášek
  • tekutý sirup

Abychom vám správný výběr kloubní výživy maximálně usnadnili, připravili jsme pro vás malý rozcestník mezi nejoblíbenějšími veterinárními přípravky na trhu. A to včetně porovnání nejdůležitějších parametrů vybraných produktů. 

 

Ochucené tablety – bestseller s nejlepším účinkem na zdraví psích kloubů Canvit Chondro, Flexadin a Apto-Flex Chew

Nejoblíbenější volbou pro psy všech velikostí a věkových kategorií jsou kloubní výživy ve formě chutných tablet. Složením jsou tyto produkty plnohodnotnou kloubní výživou, ale formou podání odpovídají chutné pochoutce, kterou si váš pes zamiluje stejně jako běžné pamlsky.

 

3 důvody, proč zvolit kloubní výživu ve formě ochucených tablet:

  • Díky vysoké chutnosti se podává jednoduše přímo z ruky jako pamlsek – nemusíte řešit žádné maskování kloubní výživy v krmivu nebo ji cpát psovi násilím do krku.

  • Velmi snadno se dávkuje – nepotřebujete žádné odměrky, vážení ani výpočty kolik gramů či mililitrů preparátu vašemu psovi dát.

  • Je vhodná i pro dlouhodobé užívání – není třeba vysazovat po několika týdnech užívání, jako u sypkých přípravků

Canvit Chondro Super pro psy všech věkových i váhových kategorií – nejnadupanější kloubní výživa v kategorii ochucených tablet pro extra péči o klouby. Intenzivně vyživuje klouby, efektivně potlačuje bolest, rychle tlumí otok i zánět. Podává se při akutních obtížích, při prevenci i při chronických obtížích a dlouhodobých onemocnění kloubů a pohybového aparátu. 

Apto-Flex Chew 50tbl pro velká plemena psů a Apto-Flex Chew Mini 40tbl pro malá plemena psů – žvýkací tablety s příchutí kuřecích jater s komplexní kloubní výživou. Osvědčená receptura pro intenzivní podporu a regeneraci kloubů. Díky inovované technologii zpracování vyniká Apto-Flex Chew velmi rychlým nástupem účinku, což je ideální u bolestivých stavů, po úrazech a operacích.

Canvit Chondro Maxi pro psy nad 25kg a Canvit Chondro pro malé psy – nejchutnější česká kloubní výživa ve formě játrových tablet. 100% přírodní složení s pravými játry (bez umělých dochucovadel a bez chemických aromat!). Funkční pochoutka, která spolehlivě chrání a vyživuje klouby. Ideální pro dlouhodobé podávání jako prevence i pro podporu léčby akutních stavů.

Flexadin je k dostání ve čtyřech variantách:

Flexadin je doplňěk stravy na podporu funkčnosti kloubů u psů, koček i štěňat. Má unikátní složení a prokazatlené výsledky.
Pro pejsky, kteří už mají prokázané nemoci kloubů je tu Flexadin Advanced.

Vysoce účinné tekuté kloubní výživy pro léčbu i prevenci onemocnění kloubů: Aptus Apto-Flex 

Nejrychlejší a nejvyšší vstřebatelnost účinných látek mají tekuté kloubní doplňky. Z tohoto důvodu mají také nižší obsah složek a jsou vhodné i pro dlouhodobé užívání. Viditelný efekt účinku nastává již po několika málo dnech. Zejména při terapeutickém (léčebném) podávání, při bolestech, kulhání nebo jiných výraznějších obtížích je rychlý nástup účinku velmi důležitý. Uvedené preparáty jsou vyráběny z farmaceuticky čistých surovin, které se běžně používají i v kloubních výživách pro lidi. Nespornou výhodou je vysoká chutnost, snadné dávkování a jednoduše kontrolovatelný příjem doplňku.

Doporučujeme chutný, vysoce účinný sirup s rychlým efektem Aptus Apto-Flex pro psy v balení 500 ml nebo 200 ml. Apto-Flex sirup je v praxi osvědčený pro léčbu i prevenci u psů každého věku i váhy. Vyzkoušejte i vy oblíbenou volbu českých veterinárních lékařů a dopřejte svému psovi bezbolestný a aktivní pohyb každý den.

Přečtěte si článek proč je Apto-Flex první volba veterináře >> ZDE <<

Aptus Apto-Flex sirup je unikátní komplexní pětisložkový přípravek pro intenzivní kloubní péči. Apto-Flex pro psy obsahuje vysokou dávku kyseliny hyaluronové, hydrolyzovaného kolagenu, glukosaminu, chondroitinu a MSM ve vysoce vstřebatelné formě. Je vhodný pro prevenci i léčbu. Má silný protizánětlivý efekt, tlumí bolest, vyživuje klouby. Zaručená úleva od otoků, bolestivosti i zánětu. Léčí artrózu, artritidu i jiná degenerativní onemocnění pohybové soustavy. Obnovuje vitální funkci chrupavek, šlach i vazů. Vhodný i pro dlouhodobé používání díky obsahu účinného antioxidantu vitaminu E. 

Aptus Apto Flex

Zatímco užívání tablet a sypkých doplňků stravy pro psy je zcela běžné. Sirupy jsou poměrně novou formou prevence i léčby. Oproti prášku mají ale nesporné výhody. Velmi rychle se vstřebávají do organismu a účinné látky mají vysokou využitelnost. Již po pár dnech vidíte na svém psovi výrazné zlepšení v pohyblivosti a zvýšenou chuť k aktivitě. Psi navíc sirupy s oblibou a bez problémů přijímají buď s krmivem, nebo i samostatně. Jedinou nevýhodou sirupů je jejich vysoká cena.

 

Prevence s tradičním Alavis 5 nebo novou českou kloubní výživou Nomaad ArtiVit Forte  

Nejtradičnější jsou nutriční doplňky ve formě sypkého prášku, který se dá zamíchat do krmiva. Odborníci doporučují používání sypké kloubní výživy v pravidelných 2-3 měsíčních kúrách s 1-2 měsíční pauzou. Nejlepší efekt mají vícesložkové komplexní preparáty s obsahem glukosaminu, chondroitinu, MSM, kyseliny hyaluronové a kolagenu.

Alavis 5 pečuje o klouby psů všech věkových kategorií i velikostních rázů. Obsahuje základní důležité složky pro výživu kloubů, pojivových tkání a chrupavek. Navíc obsahuje vitamin C, který se významně podílí na syntéze kolagenu v tkáních. Vitamin C je vhodné podávat také u štěňat v růstu pro správný vývoj kostí a chrupavek.

Nomaad Artivit Forte je kloubní výživa, která kromě základních složek obsahuje navíc výtažek z boswellie. Díky tomu dokáže nejen vyživovat klouby, ale také mírně tlumí bolesti kloubů. ArtiVit obsahuje vitamin C a hydrolyzovaný kolagen.

 

 

 

Alavis 5

Nomaad ArtiVit Forte

Canvit Chondro Super

Způsob podávání

 

Tablety

Sypký prášek (pulvis)

Tablety

Cílový druh zvířete

Pes

ANO

ANO

ANO,

pro psy nad 25kg

Kočka

ANO

ANO

NE

Účinné látky ve 100g

Glukosamin sulfát

33000 mg

18750 mg

16700 mg

Chondroitin sulfát

13200 mg

7500 mg

6800 mg

MSM

13200 mg

10000 mg

5000 mg

Kyselina hyaluronová

1188 mg

250 mg

500 mg

Hydrolizovaný kolagen

3960 mg

62000 mg

-

Vitamin C

1320 mg

1000 mg

700 mg

Boswellia Serrata

-

500 mg

-

Dávkování

Iniciační dávka

Prvních 14 dní se doporučuje dvojnásobné dávkování

Není nutné zvyšovat dávkování při zahájení užívání

Není nutné zvyšovat dávkování při zahájení užívání

Pravidelné užívání

1 tableta (cca 1,5g) na 10kg / den. Podává se 3 měsíce a pak následuje 1-3 měsíce pauza

2g prášku na 10kg / den. Podává se trvale (léčba) nebo 3 měsíce a 1 měsíc pauza (prevence)

½ tablety (cca 1,5g) na 10kg / den. Podává se 3 měsíce a pak následuje 1-3 měsíce pauza

Velikost balení (cena)

 

90 tablet / 484Kč

600g (1180Kč) / 400g (944Kč) / 70g (197Kč)

500g (757Kč) / 230g (399Kč)

Cena denní dávky

 

5,37 / den / pes 10kg

3,93 / 4,72 / 5,63 Kč / den / pes 10kg

2,61 / 2,27 Kč / den / 10kg

Publikováno v: Jak vybrat

Zanechte komentář

Bezpečnostní kód

Komentáře

  • kloubní výživa pro štěně
    Od:Jitka Dítětová Na 12.12.2023
    Hodnocení
    5.0

    Dobrý den, máme 10 týdenní štěně NO a na veterině nám bylo řečeno, že bychom měli přidat ke stravě preparát na klouby. Nejsem stavu dohledat, který je vhodný pro takhle malé štěně. Můžete poradit?

    Odpověď od: Veronika Vencl Na 10.01.2024 Dobrý den, podávat můžete např. Canvit Chondro Super v tabletách: https://pethome.cz/cs/kloubni-vyziva-pro-psy/11942-canvit-chondro-super-pro-psy-500g-new-8595602508150.html Pokud by vám vyhoval spíše sirup, tak např. Artivit sirup: https://pethome.cz/cs/kloubni-vyziva-pro-psy/37230-vitar-veterinae-artivit-sirup-1000ml-s-davkovacem-8595011130584.html

    Za Pethome Veronika

  • Od:Monča Na 19.07.2019

    Já jsem hledala kvalitní pamlsky, které nebudou škodit zdraví, ale naopak mu budou prospěšné, začala jsem kupovat pamlsky Brit Functional snack, kvůli jejich obsahu kolagenu, který je základní složkou všech pojivových a podpůrných tkání. Pomáhá stimulovat růst buněk chrupavky a regenerovat pohybový aparát.

  • Od:Jana Na 18.07.2019

    Dobrý den, prosím chtěla bych se zeptat, zda kupujete pro svého psa speciální pamlsky?

  • Od:Mirka Na 03.01.2019

    Ireno, ta cena je různá, ale psovi to pomohlo za půl roku

  • Od:Mirka Na 03.01.2019

    mě velice zaujalo jak to voní po těch jatýrkach, proto jsem volila Canvit, navíc i cenově je na tom dobře

  • Od:Lenka Na 31.12.2018

    Dáváme canvit chondro a našemu psovi moc chutná, protože voní po jatýrkách, takže nemusím balit do žádného salámu.

  • Od:Irena Na 28.12.2018

    a kolik tak stojí ten Canvit a za jak dlouho vám pomohl ?

  • Od:Daniela Leščanová Na 24.12.2018

    ten Canvit Chondro to je zázračná kloubní výživa, už jsem se obávala, že na psa nic nezabere, ale právě ten na psa zaučinkoval a po půl roce byly klouby zdravé

  • Od:Klára Na 20.11.2018

    jestli se můžu zeptat, kde jsi ho prosím tě pořizovala ? Děkuji předem

  • Od:Klára Na 20.11.2018

    Lenko děkuji, pokusím se ten Canvit někde sehnat

  • Od:Lenka Na 18.11.2018

    dlouho jsem hledala, který přípravek by mohl být ten pravý, koupila jsem nakonec Canvit Chondro a velice psovi pomohl

  • Od:Tejka Na 30.04.2018

    Advaflex by měl být dobrý. Teda našemu pesanovi evidentně vyhovuje.