+420 511 444 369

Po-Pá 8:30 - 16:00

Doprava zdarma

k vybraným produktům

Doručení do

24 hodin
15 000 produktů

skladem

Výrobci

Odběr novinek

Blog

Jak vybrat: Kloubní výživa pro koně

4482 Shlédnutí 2 Líbí se
1 Komentář
Hodnocení
5.0

Kloubní výživa je nepostradatelný doplněk stravy v různých životních etapách koní

 V životě každého koně je prvním velkým náporem na kloubní aparát období růstu. Kosti se rychle prodlužují, dochází k prudkému nabírání svalové hmoty, a pohyb hříbat ještě není zcela pod kontrolou. V souvislosti s těmito faktory je růst obdobím častých úrazů, pohmožděnin či vývojových vad dolních končetin. Nutriční doplňky pro péči o klouby a správný pohybový management je u mladých zvířat velmi důležitým faktorem prevence rozvoje kloubních obtíží a úrazů.

 Podávání kloubních preparátů je nezbytné u zvířat se zvýšenou pohybovou aktivitou v každém věku. A to zejména u jedinců ve velké zátěži. Komplexní kloubní výživa pro pracující a sportovní koně by měla mít vysokou využitelnost a protizánětlivý efekt pro ochranu a regeneraci chrupavek, vazů i šlach. Podávání je doporučováno i pro „sváteční“ sportovce a hobby koně. Těm pomáhá předcházet úrazům a bolestem kloubů po jednorázové zátěži, na kterou není jejich tělo dlouhodobě připravováno.

 Zvláště náročným obdobím je léčba poranění pohybového systému. Úraz, operace, bolest a zánět kloubů, různá degenerativní onemocnění (artróza atp.) a vyšší věk jsou vůbec nejčastější důvody pro podávání kloubní výživy. Pro maximální urychlení doby léčení po úrazech je naprosto klíčové vybrat co možná nejúčinnější kloubní výživu určenou pro terapeutické podávání. Ta by měla mít rychlý nástup účinku a možnost dlouhodobého užívání.

Doplňky stravy na klouby pro koně

MSM, chondroitin, glukosamin, kolagen, kyselina hyaluronová

 Pokud chceme vybrat nejlepší kloubní výživu pro koně, je třeba se zorientovat v základních parametrech na trhu nabízených produktů. Složení, dávkování, účinnost a cena jsou brány jako nejdůležitější podklady pro naše rozhodování.

 Při porovnávání obsahu účinných látek neplatí tvrzení „čím více, tím lépe“.  U výběru bychom měli klást důraz především na formu, čistotu a komplexnost jednotlivých složek s ohledem na jejich vzájemné působení. A vždy se musíme ohlížet také na to proč, a jak dlouho budeme kloubní výživu užívat.

Co by měla obsahovat účinná kloubní výživa:

  •          Kyselina hyaluronová – hlavní součást kloubního maziva, hydratuje chrupavky. Pro prevenci i léčbu artrózy. Studiemi prokázaná účinnost. Vysoká vstřebatelnost při perorálním podávání v tekuté formě. Znásobuje účinek ostatních účinných látek
  •          Hydrolyzovaný kolagen – stavební kámen kloubní chrupavky. Ochrana a výživa šlach, vazů i chrupavek. V hydrolyzované formě je kolagen vysoce dostupný a ihned vstřebatelný
  •          Chondroitin sulfát – nepostradatelná součást chrupavek. Kvalitní prevence osteoartritidy, důležitý v období růstu. Vysoký protizánětlivý efekt
  •          Glukosamin sulfát – prevence osteoartritidy. Dobré protizánětlivé účinky
  •          MSM – antioxidant, protizánětlivý efekt, tlumení bolestivosti kloubů

Nejlepší vstřebatelnost mají kloubní výživy ve formě sirupu

 Aptus Equine Apto-Flex je 5ti složková kloubní výživa pro koně určená pro prevenci i léčbu kloubů. Zvláště vhodné je užívání po úrazech, při akutních bolestech kloubů, po operacích nebo v období vysoké fyzické námahy. Sirup Equine Apto-Flex obsahuje vyčištěné suroviny ve farmaceutické kvalitě, ze kterých jsou vyráběny i kloubní výživy pro lidi. Díky obsahu účinného antioxidantu je přípravek určený i pro dlouhodobé podávání.

Výhody sirupu Aptus Apto-Flex Equine:

  •          Určený pro léčbu i prevenci
  •          Komplexní složení s antioxidantem
  •          5 účinných látek ve vysoké čistotě
  •          Velmi rychlý nástup účinku
  •          Vysoká chutnost
  •          Snadné dávkování s krmivem nebo přímo do tlamy
  •          Vhodný i pro dlouhodobé užívání

Kloubní výživa pro koně

Pro preventivní podávání postačí i sypké produkty

 Ty většinou obsahují základní složky pečující o zdraví kloubního aparátu. Alavis Triple Blend je tak ekonomicky výhodným řešením prevence onemocnění kloubů. Doporučuje se pravidelné užívání u mladých zvířat a hobby koní v každém věku. Pro dlouhodobé podávání je doporučován pouze v kombinaci s přípravkem Alavis Celadrin.

Výhody Alavis Triple Blend:

  •          Prevence onemocnění kloubů
  •          Obsahuje 3 základní účinné látky
  •          Ekonomicky výhodný produkt
  •          V kombinaci s Celadrinem možné i dlouhodobé podávání

Nejlepší kloubní výživa pro koně

 Velmi zjednodušeně lze říci, že vícesložkové tekuté kloubní výživy jsou vhodné jak pro preventivní podávání, tak pro užití při léčbě onemocnění. U sportovců se užívají vždy v přípravě na sezónu, v jejím průběhu, i v posezonní rekonvalescenci. Nezastupitelnou úlohu má co možná nejkvalitnější péče o klouby v poúrazových terapiích. Právě po úrazech a při bolestivosti ortopedického aparátu je žádána maximální efektivnost a rychlost účinku.

 Sypké kloubní výživy, které obsahují základní složky pro výživu vazů, šlach a chrupavek, se doporučují podávat jako prevence rozvoje kloubních obtíží u rostoucích jedinců a u zdravých zvířat s mírnou zátěží.

 Pro každého jedince je nutné vybrat takový preparát, který plně pokryje jeho požadavky na péči o klouby. Toto rozhodnutí je v lidských rukou a vždy jej ovlivňují zcela individuální faktory jako je věk, zdravotní stav, sportovní zátěž a důvod užívání chondroprotektiva.

PROHLÉDNĚTE SI ŠPIČKOVÉ PRODUKTY Z KATEGORIE KLOUBNÍ VÝŽIVA PRO KONĚ 

Vstup do kategorie podpora pohybového aparátu

Publikováno v: Jak vybrat

Zanechte komentář

Bezpečnostní kód

Komentáře

  • Equistro Flexadin
    Od:Alena Na 18.05.2023
    Hodnocení
    5.0

    Já jsem před pár měsíci vyzkoušela Equistro Flexadin a nedám na to dopustit. U Alavisum ě štvalo že je ta doza mala má 600g a vydrží hrozně krátce. Flexadin se dává menší dávka takže vydrží déle a co se týče složení je lepší mám to na doporučení veterináře

    Odpověď od: Jana Nekolná Na 16.10.2023 Dobrý den, děkujeme za doporučení a sdílení Vaší zkušenosti.

  • Od:ALENA Na 28.01.2017

    DOBRÝ DEN,
    DLE DOPORUČEÍ LÉKAŘE JSEM SI KOUPILA ALAVIS TRIPLE BLEND. PROSÍM MŮŽETE MI PORADIT JAK SI HO MÁM DÁVKOVAT? MÁM ARTROZU OBOU KOLEN 3, JE MI 60 ROKŮ. DĚKUJI ALENA HUMLEROVÁ

  • Od:Zdena Na 02.11.2015

    A jaká je vhodná kloubní výživa kůň má chronické záněty šlach?

  • Od:Petr Na 31.10.2015

    Alavis triple blend obsahuje vysoké dávky sulfátů, což zatěžuje játra a ledviny. To je taky důvod proč se takové množství nedává do lidských přípravků a proč jsem s ním po jednom balení přestal. Z těchto důvodů užívám Aptus.

  • Od:MVDr. Martin Sosnar, Ph.D., MBA Na 26.10.2015

    Několik informací za nás jako distributora: APTUS APTO-FLEX sirup (koňský i psí) je vyráběn v továrně vyrábějící obdobné doplňky pro lidi. Ze surovin používaných pro lidi. Tedy z pohledu hygieny jsou aplikovány lidské předpisy. Oba APTO-FLEXy je vhodné používat dlouhodobě, kontraindikace nemají (snad cukrovka). APTO-FLEX dosud nebyl zaregistrován pro lidi, ale možná se jednou výrobek i pro lidi objeví :-) Informace o používání lidmi se k nám často dostávají, nicméně Orion jako firma toto nemůže doporučit, protože jej prostě máme registrovaný jen pro psy, kočky a koně :-)

  • Od:Radek vaculík Na 19.10.2015

    Dávate to někdo i komu to je určené? Tedy koňům? Mám 12letého rekreanta, který má artrózu v karpálu. Slyšel jsem, že Aptus je lepší, ale je taky dost drahý.. Vyplatí se to?

  • Od:Václav vodička Na 16.10.2015

    užíváme Alavis MSM 600g už jsme snědli 5 balení a neznám co je bolení kloubů /užívám to spolu Chija semínky.Prostě super.

  • Od:Marek Na 13.10.2015

    Mám zkušenosti právě s Apto-Flexem na bolesti a ztuhlost v lokti. Zabírá dobře, užívám dlouhodobě (míchám si to do jogurtu a je to tak i chutné). Jak jíte ten sypký Alavis?

  • Od:Jindra T. Na 13.10.2015

    Užívám Alavis na kolena a funguje dobře, jen nevím, zda je dobré to používat právě dlouhodobě. Ve článku se píše, že k dlouhodobé používání se přidává Celadrin. K čemu to je? Aptus je zdá se i pro dlouhodobé užívání. Co tedy pro dlouhodobé vybrat pro lidi?

  • Od:Lenka Na 12.10.2015

    Mám Aptus pořád v lednici, teď jsem ho dávala kamarádce, má bolesti kloubů a už nemohla skoro ani chodit. Do tří dnů to rozhýbala a za týden už byla hrát pingpong. Máme v plánu i výstup na Sněžku, což byl vždycky náš sen. Žádné doplňky z lékárny nejsou tak dobré jako právě Aptus.

  • Od:Pavel Na 12.10.2015

    Máte někdo zkušenosti s tím Aptusem Apto-flexem pro lidi? Vím, že se Alavis pro lidi běžne užívá. Jsou známé vedlejši účinky Alavisu či Aptusu pro lidi?

    Díky