+420 511 444 369

Po-Pá 8:30 - 16:00

Doprava zdarma

k vybraným produktům

Doručení do

24 hodin
15 000 produktů

skladem

Výrobci

Odběr novinek

Blog

Granule s hmyzem jsou pro mazlíčky lahůdka. Hmyz zpestří jídelníček vybíravým mlsounům i psím gurmánům

2671 Shlédnutí 2 Líbí se
1 Komentář
Hodnocení
5.0

Granule s hmyzím proteinem jako psí žrádlo budoucnosti? 

Omezování spotřeby masa, nahrazování masa alternativními bílkovinami, to jsou současné trendy v lidské výživě. Největší potravinářské řetězce již běžně nabízejí veganské maso ze sóji, hrachu a dalších surovin, které výživovými hodnotami dokáží konkurovat masu.

Zatímco sója je pro psy velkým alergenem a v granulích je třeba se jí vyhnout, hrách psům sedí a stal se tak součástí mnoha receptur. Další, čím dál oblíbenější, náhražkou masa je hmyz

A vězte, že granule z hmyzu mají mnoho výhod – nejen pro ochranu planety a životů hospodářských zvířat, ale také pro zdraví vašeho psa. Objevte psí krmivo budoucnosti a přečtěte si, proč pro svého mazlíčka vybrat krmivo s hmyzem.

Granule s hmyzem pro psy

Největší výhodou hmyzu je vysoký obsah proteinu. 100 g hmyzu obsahuje 25–75 % proteinu. Navíc hmyz má prakticky nulový obsah sacharidů a naopak výrazné množství vlákniny, minerálů i vitamínů. Díky těmto skvělým výživovým hodnotám dokáže hmyz plnohodnotně nahradit maso v granulích. 

Porovnání obsahu proteinu v hmyzu, mase a vejcích:

Zdroj bílkoviny

Obsah proteinu

100 g masa

20–30 %

100 g vajec

10–12 %

100 g tuňáka

25 %

100 g hmyzu

25–75 %

Veterinární diety s hmyzím proteinem

Hmyz je hypoalergenní. Díky tomu se stal složkou veterinárních diet, které pomáhají s léčbou potravních alergií, intolerancí nebo přecitlivělosti na běžné zdroje proteinu. 

Psi často sensitivně reagují na kuřecí maso. Mezi nejčastější projevy nevhodně zvoleného proteinu patří řídká stolice, nadýmání, nadměrná svědivost pokožky, záněty v uších. 

Máte podezření, že váš pes trpí potravinovou alergií? Zkuste mu na několik týdnů nasadit hmyzí dietu Calibra VD Dog Ultra Hypoallergenic Insect 12 kg. Po dobu podávání diety nedávejte psovi žádné maso, konzervy ani masové pochoutky.

Calibra VD Dog Ultra granule

Hmyz jako složka krmiva má i další výhody:

  • Hmyz vyprodukuje méně skleníkových plynů než při pěstování a následném zpracování krmiva pro hospodářská zvířata.

  • Na chov hmyzu je potřeba 2–10x méně zemědělské půdy než na chov masných zvířat..

  • Hmyz se velmi rychle rozmnožuje a díky tomu dokáže nasytit klidně celou planetu.

  • Široká druhová variabilita a různorodá chuť.

Sortiment s jedlým hmyzem se stále více rozšiřuje, ať už se jedná o lidskou potravu nebo zvířecí. Využití hmyzího proteinu má lepší dopad na životní prostředí a velmi dobré nutriční vlastnosti. Do budoucna bude hmyz pravděpodobně jednou z nejběžnějších alternativ masa.

Hmyzí granule i pamlsky. Pro pejsky i kočičky.

S hmyzem můžete mít nejen granule, ale také pamlsky nebo konzervy. Jsou kvalitní, chutné, hypoalergenní a skvěle poslouží pejskům, kteří mají alergie na maso.

Brit Care Sustainable granule

Nejčastější dotazy k hmyzím granulím:

1.) Otázka: Co je hmyzí protein?

Odpověď: Hmyzí protein je bílkovina získávaná z těl hmyzu – nejčastěji larev a červů.

Obecně protein nebo také česky bílkovina je základní stavební kámen těla, ať už psího nebo lidského. Protein je také základní živinou, která nesmí chybět v krmné dávce. Proteiny se skládají z aminokyselin. Organismus se bez nich neobejde. Proteiny se neukládají, jsou získávány prostřednictvím stravy. V těle mají několik důležitých funkcí:

  • Stavební – protein je nepostradatelný při tvorbě svalové hmoty

  • Trávicí – proteiny obsahují enzymy napomáhající trávení

  • Transportní – proteiny umožňují přenos kyslíku do svalů

  • Zdroj energie – při nedostatku sacharidů a tuků slouží bílkovina jako energetický zdroj.

2.) Otázka: Jak chutnají psí granule z hmyzu?

Odpověď: Chuť hmyzu je různorodá, v závislosti na druhu, ale typická je příchuť s nádechem ořechů. Granule s hmyzem jsou pro mazlíčky lahůdka. Rozhodně si na nich pochutnají. 

3.) Otázka: Kolik stojí hmyzí granule?

Odpověď: Granule s hmyzím proteinem nejsou dražší než krmivo s obvyklejším zdrojem proteinu. Např. 1 kg granulí z nové řady Brit Care Sustainable vychází od 93 Kč, záleží, kterou z receptur vyberete. 

Veterinární dieta Calibra pouze s hmyzem pro psy s potravinovou alergií a intolerancí stojí 158 Kč/kg. Dieta od značky VetExpert vychází 176 Kč za 1 kg. 


Zanechte komentář

Bezpečnostní kód

Komentáře

  • hmyzí granule
    Od:Zuzana Ottová Na 12.04.2023
    Hodnocení
    5.0

    Hmyz v potravě naopak představuje riziko vzniku alergií i přenosu parazitů. Navíc pro psy a kočky stravu, kterou by sami nikdy nevyhledávali.