+420 511 444 369

Po-Pá 8:30 - 16:00

Doprava zdarma

k vybraným produktům

Doručení do

24 hodin
15 000 produktů

skladem

Výrobci

Odběr novinek

Blog

Kreativní vánoce: Vlastnoručně vyrobené dárky pro domácí mazlíčky

1450 Shlédnutí 2 Líbí se

Přinášíme vám 7 tipů na dárky pro mazlíčky, které jednoduše vytvoříte doma. A nezáleží, jestli plánujete obdarovat pejska, kočičku, králíčka, křečka nebo třeba ptáčka. Tyhle nápady ocení každý mazel a navíc se pro ně nadchne vaše kreativní já i vaše peněženka. Slibujeme, že k výrobě nebudete potřebovat nic, co byste nenašli doma nebo nesehnali za pár korun!

DIY vánoční dárky pro psa

Je váš pes milovníkem jídla a hračky ho moc neberou? Nebo naopak miluje přetahování a aportování? Je to hyperaktivní puberťák, který potřebuje každý den pořádně zabavit, nebo pomalejší senior, který ocení nějakou fyzicky méně náročnou aktivitu? Vyrobte vašemu psovi dárek na míru. Máme tipy pro všechny: 

Domácí pamlsky pro psy

Příprava domácích pamlsků není vůbec složitá, jen je potřeba držet se důležité zásady a to používat ingredience, které jsou pro psa vhodné, prospěšné a nijak mu neškodí

Výhodou vlastnoruční výroby dobrůtek je, že máte 100% přehled o surovinách. Navíc můžete pamlsky přizpůsobit přímo vašemu psovi nejen složením, ale i velikostí a tvarem. 

Mezi ideální ingredience do domácích pamlsků pro psa patří:

Vejce, jogurt, ovesné vločky, rýžová mouka, kokosový olej, lososový olej, mrkev, brokolice, jablko a samozřejmě by nemělo chybět maso. 

Náš tip: Pokud si nejste jistí jak zpracovat do domácích pochoutek pro psa čerstvé maso, vyberte si na pečení 100% masovou konzervu

Jednoduchý recept na vánoční cukroví pro psa ze třech ingrediencí:

Ingredience:

Mleté maso nebo 100% masová konzerva pro psa

1 vajíčko

rýžová mouka

Postup přípravy:

  1. Maso z konzervy nameleme nebo rozmixujeme. Pokud nemáte čím maso mixovat kupte si rovnou konzervu typu paté (například: ) a první krok přeskočte. 

  2. Maso smícháme s vajíčkem a postupně přimícháváme mouku dokud nevytvoříme hladné těsto. 

  3. Těsto necháme přes noc uležet v ledničce. 

  4. Druhý den jej vyválíme na cca 3-5 mm a vykrajujeme z něho cukroví.

  5. Psí cukroví pečeme v předem vyhřáté troubě na pečícím papíře na 175°C asi 20 minut.

Pokud se vám základní recept povede, můžete ho vylepšovat a obměňova podle toho co váš pes zrovna potřebuje a co má rád. Máme pro vás pár nápadů, jak na to:

  • DIY dentální tyčky - v základním receptu vyměňte rýžovou mouku za ovesné vločky a přidejte kelpu. Těsto nedávejte uležet, ale rovnou jej natřete na plech na pečící papír ve vrstvě cca 1,5 cm a pečte na 180°C, dokud povrch nezezlátne. Po vychladnutí nakrájejte na tyčinky nebo nalámejte na kousky podle velikosti vašeho psa.

  • DIY sušenky proti bolesti kloubů - do základního receptu přidejte rybí olej a Canvit Chondro Collagen & Rosehip. Těsto nenechávejte uležet, ale na plech na pečící papír naložte lžící malé hromádky, ty upečte na 180°C dokud nezezlátnou.

Napečené psí dobroty vyšperkujeme ozdobným balením, postačí zavařovací sklenice, kterou ozdobíme pentličkou a fixem na sklo popíšeme. Je jen na vás, jestli na sklenici napíšete jméno vašeho chlupáče, nebo si vymyslíte nějaký originální název pro vlastnoručně vyrobené pamlsky.

Vánoční tip: abyste psí masové cukroví omylem nenaservírovali svým lidským hostům, vykrajujte je jiným vykrajovátkem, než ostatní cukroví. Pokud se vám podaří sehnat vykrajovátko ve tvaru psa nebo tlapičky, tak si to určitě nespletete.

DIY hračky pro psa pod stromeček

Výrobu domácího přetahovadla pro psa z fleecu zvládnou i malé děti a tak pokud doma nějaké máte, neváhejte je do přípravy vánočních hraček pro mazlíčka zapojit! 

2 praktické návody na výrobu hračky pro psa:

1. Návod na výrobu aportovací hračky:

Pletli jste jako malí bužírky? Máte vyhráno! Potřebuje pouze deku z fleecu, kterou nastříháte na proužky. Ty podélně přehnete na půl a plete tak, jako jste byli zvyklí

2. Návod na výrobu psího přetahovadla z fleecu: 

A víte jak se plete cop ve vlasech? Tak máte zase vyhráno! Pro vytvoření přetahovadla i s očkem pro držení si vystačíte s obyčejným copánkem. 

Fleecovou deku si nastříháte si tři proužky (dejte pozor, ať jsou dostatečně dlouhé, v případě potřeby je můžete během pletení zkrátit), položíte je vedle sebe a splétáte dohromady od jejich středu (ne od konce nebo začátku, nejdříve chceme mít copánek, ze kterého budou z každé strany vyset pruhy látky), vytvoříte úsek dlouhý tak, jak chcete mít dlouhé držadlo. Poté spletenou část ve prostřed přehnete, vznikne vám šest proužků, které přiložíte na sebe, abyste měli opět tři a pokračujete v pletení. Tím se hračka spojí a vznikne oko pro držení. Na konci zavážete uzel a hračka je na světě!

Vánoční tip: upleťte hračku ve vánočních barvách! Buď můžete koupit deku s vánočním motivem nebo si sehnat jednobarevné deky, aby jste měli copánky v barvě červená, bílá a tmavě zelená. 

Čuchací podložka pro psa

Pokud byste rádi něco originálnějšího, vyrobte čuchací podložku. Potřebujete gumovou rohožku s otvory, do které navážete proužky fleecové deky nebo jiné látky. Není na tom nic složitého, jen je třeba použít látky hodně, aby v dečce nebyli otvory. Jak může taková čuchací podložka vypadat, se můžete inspirovat zde.

Domácí hlavolamy pro psy

Určitě znáte oblíbené míčky, které se dají naplnit pamlsky. Pes musí přemýšlet, jak dobroty dostat ven. Pro domácí napodobení hračky postačí, při troše šikovnosti, tenisový míček, do kterého se udělá otvor. Jen pozor na jeho velikost, aby pamlsky nepadaly ven příliš snadno. 

Populární složitější hlavolamy pro psy můžeme napodobit pomocí plata od vajíček, kdy do každé mističky položíme pamlsek, který ukryjeme pod kuličku ze zmuchlaného papíru. Případně můžete využít čistou formu na muffiny a dobrůtky zakrýt tenisákem, zmuchlaným papírem nebo čistým košíčkem na muffiny (ideální je papírový nepoužitý košíček, aby psa nemátla vůně už upečených muffinů).

Věříme, že jste z našich 4 tipů vybrali minimálně 2. Protože dobrůtky to je jistota u každého chlupáče, hračky si zajisté také najdou své fanoušky a čuchací podložka nebo hlavolamy jsou ideální pro zapojení psího mozečku, což ocení především páníčci.

Vánoční dárky pro kočku

Vymyslet dárek pro kočku může být trochu oříšek. Vyhráno máte v případě, že vlastníte hravé kotě, které zaujme prakticky jakákoliv hračka. A u všech ostatních zaručeně zabodujete poctivými domácími dobrůtkami.

Domácí pochoutky pro kočky

Stejně jako psovi, i kočičce můžete upéct dobroty. Kočky bývají vybíravější než psi, proto vsaďte na větší podíl masa a aromatické ingredience. Přidat můžete také vhodný doplněk stravy - například lososový olej nebo kelpu na zuby.

Recept na vánoční pamlsky pro kočku s rybou

Ingredience:

Rybí konzerva

1x vejce

Ovesné vločky 

Postup přípravy:

Ovesné vločky rozmixujte najemno, přidejte tuňáka ve vlastní šťávě bez přidané soli nebo kvalitní masovou konzervu, vejce a zpracujte hmotu, ze které vytvoříte malé placičky, které pak dáte péct do trouby na 180°C na cca 20 min. 

Domácí voňavé dobrůtky zaujmou i tu nejmlsnější kočičku, ale pokud vaše kočka nemusí rybu, vyrobte sušenky z jiného druhu masa. Recept je stejný, jen uberete trošku ovesných vloček.

Výroba roztomilé hračky, kterou budete mít za chvilku

Většina koček přirozeně miluje krabice, proto je na místě jejich oblíbenost využít. 

  • Vyřezejte do větší bytelné krabice otvory, aby jí kočka mohla prolézat.

  • Slepte více krabic k sobě a vytvořte mezi nimi průchody. Může tak vzniknout domeček s přesíňkou nebo přímo kočičí království s několika ložnicemi! 

Spoustu koček vlastní krabici ocení víc, než luxusní pelíšek. Otvory v krabici můžete navíc využít při hře a skrz ně kočku provokovat třeba vlastnoručně vyrobenou hračkou.

Udici, která kočičku zaujme, vyrobíte snadno. Stačit vám bude tyčka, provázek, peříčka a rolnička či zvoneček. Provázek se přiváže na tyčku a na provázek peříčka s rolničkou, kočku tak nebude provokovat jen hýbající se peříčko, ale také zvuk rolničky nebo zvonečku.

Vánoční dárky pro ostatní mazlíčky

Ani ostatní zvířátka neošidíme a přinášíme pár tipů pro ty nejmenší:

  • Dárek pro králíka: norovací krabice - králíci rádi hrabou, a protože v domácnosti jim potřebný prostor pro hrabání chybí, můžete jim takové místo vytvořit. Postačí vám kartonová krabice naplněná zeminou, pískem či kusy papíru.

  • Dárek pro menší hlodavce: oživte jejich domeček tunely z ruliček od utěrek, toaletního papíru nebo dostatečně širokými instalatérskými trubkami.

  • Dárek pro papouška: zabavte je dostáváním semínek z různých obtížných míst. Můžete jídlo nasypat na papírové utěrky, ty zarolovat a ve prostřed zavázat a rozvěsit po kleci, či na špejli nastrkat proděravěná víčka naplněná jídlem a vodorovně ji zavěsit v kleci mezi dva provázky

Propusťte uzdu fantazii - naše tipy dolaďte podle svých nápadů a preferencí, nebo je nakombinujte. Takový hlavolamem pro psa můžete využít i pro kočku či králíčka a dobrůtky pro kočky budou chutnat i psům a naopak.

Zjistili jsme, že domácí dárky vyrábí tyto tři typy páníčků:

  1. Ti jejichž miláček doma má už 10 obojků, 15 vodítek, nespočet hraček, spousty různých dobrůtek a každou novou vymoženost, která se objeví na trhu.

  2. Nadšení tvořilové, kteří milují kreativní činnosti vyrábění různých vychytávek a originálních věcí.

  3. Ti kteří za letošní dárky utratili většinu svých úspor a na čtyřnohého přítele se nedostalo. 

Víme, že vy určitě patříte do skupiny 1 nebo 2 a určitě ještě rádi, objevíte naše bestsellery mezi vánoční dárky pro mazlíčky - pro psy i pro kočky

Teď už stačí popřát jen krásné vánoce a bohatého ježíška všem!

Publikováno v: Jak vybrat

Zanechte komentář

Bezpečnostní kód