+420 511 444 369

Po-Pá 8:30 - 16:00

Doprava zdarma

k vybraným produktům

Doručení do

24 hodin
15 000 produktů

skladem

Výrobci

Odběr novinek

Blog

Zdravý pohyb se psem

1034 Shlédnutí 1 Líbí se

Psi jsou skvělí společníci, a to nejen jako kamarádi pro život, ale také parťáci pro různé sportovní aktivity. Jsou lékem na lenost, protože několikrát denně vytáhnou svého majitele ven na procházku. Navíc se s nimi můžete věnovat různým kynologickým aktivitám, které jsou zábavou jak pro vás tak i pro něj.

Máte aktivního čtynohého mazlíčka? Aby měl až do vysokého věku zdravý pohybový aparát a mohl dál běhat, tak byste měli o jeho klouby pečovat, protože on sám nemůže a je to na každém páníčkovi. Navíc byste měli jeho pohybové aktivity monitorovat a nenechat ho provádět žádné psí kusy.

Pohyb ve štěněčím věku

Velmi diskutované téma je pohyb a zátěž psa ve štěněčím věku, dokud roste. V této době není dobré psa přetěžovat, protože nemá ještě plně vyvinuté kosti a klouby, a proto by nepřiměřená aktivita mohla způsobit zdravotní problémy, které by se projevily až v pozdějším věku.

Výcvik

Malá štěňata se poměrně brzy unaví a usnou i na půli cesty do pelíšku. Nevyžaduje po nich nic, co by nemohli splnit. Jakmile začínají odrůstat, tak mnoho lidí začne chodit na cvičák a učit je základní poslušnosti. Pozor dávejte na agility, junioři by neměli zdolávat vysoké překážky. To samé platí o učení různých triků, některé jsou vemi náročné na koordinaci a zatěžují určitou část těla, proto než váš pes dosáhne dospělosti, volte spíše jednodušší výcvik.

Schody

Pozor dávejte na chození ze/do schodů. Pro štěňata to není vůbec dobré (ani pro dospělé psy typu jezevčíka, kterým to může způsobit problémy s páteří). Pokud bydlíte v pátém patře, používejte výtah a nebo budete muset chlupáče nosit. Jestli máte před vstupem do domu pět schodů, tak to není žádná tragédie.

Kloubní výživa

Zdraví kloubů můžete ovlivnit kromě regulování aktivit i dalším faktorem a tím je kvalitní strava. Správné granule obsahují chondroprotektivní látky, ale jen v malém množství. Vě štěněčím věku se doporučuje podávat pravidelně kloubní výživu, která bude pečovat pohybový aparát. Pro štěnátka můžete zvolit Canvit Chondro nebo Canvit Chondro Maxi či Canvit Chondro Super pro velká plemena, všechny tři druhy jsou v podobě ochucených tablet, které se snadno dávkují a jsou velmi dobře přijímány. Ale pozor, neobsahují žádná umělá aromata, barviva ani dochucovadla. To, co bude vašemu pejskovi tak vonět, je 100% přírodní chuť čerstvých jater. Tomu žádný chlupáč neodolá.

Canvit Chondro

Pohybové aktivity s dospělým psem

Máte doma dospěláka? Může s vámi chodit běhat, na kolo nebo jen na túry, ale pokud chcete vyzkoušet nějaký sport, pak se podívejte na psí sporty. Mezi nejoblíbenější patří v dnešní době agility, dog dancing, dog frisbee, ale pozadu není ani canicross, obedience, flyball a další. Možností je opravdu mnoho, při výběru je důležité vycházet z pohybových a povahových možností vašeho plemene, protože ne každý pes se hodí všechny sporty.

U dospělých psů byste si měli dávat pozor na přetěžování. Je nutné dopřát psovi vždy po výkonu dostatečný a nerušený odpočinek. Víte, že o klouby můžete pečovat i při výcviku? Je to jednoduché, jako odměna se dají používat funkční pochoutky, které obsahují chondroprotektiva jako Canvit Snacks Mobility.

Pokud budete v dospělosti psovi podávat preventivně kloubní výživu, zpomalíte opotřebení kloubních chrupavek a navíc zajistíte jejich regeneraci. Canvit Chondro obsahuje chondroitin, glukosamin, kolagen, což jsou základní stavební kameny chrupavek.

Máme doma psího seniora

Jakmile váš pes zestárne, tak je potřeba pohybovou aktivitu postupně omezovat. Nečekejte od něj žádné vrcholové výkony, pokud jste předtím sportovali, je dobré najít si jinou zábavu. Skvělé jsou různé čmuchací hry a schovávačky, při kterých musí pejsek přemýšlet. Na denním pořádku by samotřejmě měly být procházky, i když v klidnějším tempu, ale i starší pejsek se někdy rád trochu proběhne a překvapí vás, kolik elánu v sobě má.

O podávání kloubní výživy u seniorů byste neměli vůbec přemýšlet, ale měla by to být samozřejmost. Canvit Chondro Super obsahuje navíc MSM a kyselinu hyaluronovou, jež mají protizánětlivé účinky a tlumí bolest, což je pro starší psy, které už mohou nějaké ty kloubní problémy trápit, ideální volba.

Kloubní výživa je jeden z nejoblíbenějších doplňků stravy, a to nejen tak náhodou. Pejskaři moc dobře vědí a hlavně mají vyzkoušeno, že při dlouhodobém a pravidelném podávání se výsledky dostaví. Dopřejte vašemu psovi zdravý pohyb i ve stáří.

Publikováno v: Poradna

Zanechte komentář

Bezpečnostní kód