+420 511 444 369

Po-Pá 8:30 - 16:00

Doprava zdarma

k vybraným produktům

Doručení do

24 hodin
15 000 produktů

skladem

Výrobci

Odběr novinek

Blog

Je váš pes akurátní pijan?

1787 Shlédnutí 1 Líbí se

Pít či nepít není správná otázka. Váš pes samozřejmě pít musí. Ale jak často?

Množství vody, které pes potřebuje, ovlivňuje mnoho faktorů. Některé jsou zřejmé – když se váš pes po kilometrovém běhu a nebo v pětatřicetistupňovém vedru vrhá do potoka a hltá vodu, asi vás to nepřekvapí. Spíš byste měli zpozornět, kdyby to nedělal. (Mimochodem, pokud jdete se psem na výlet, přibalte pro něj lahev s vodou.) Nebo pokud mu dáváte převážně suchou stravu (tedy granule), také počítejte s tím, že bude potřebovat větší množství vody.

Lahev na vodu plast cestovní 250ml mix KAR 1ks

Jaké množství vody je normální?

Uděláme si matematickou chvilku. Víte, kolik váš pes váží? Tak jeho hmotnost vynásobte číslem 40 a vyjde vám, kolik mililitrů vody by měl denně vypít. Ale neberte to smrtelně vážně, my také pijeme podle své potřeby a nekoukáme u toho na tabulky. U štěňat si budete muset trochu zahrát na chůvu a pravidelně je kontrolovat. Měly by vypít asi hrneček vody za dvě hodiny. Snažte se, ať si k pití vytvoří pozitivní vztah a po napití chválou nešetřete.

Držák napáječky pro psy do klece KAR 1ks

Co když pije méně než obvykle?

Pije váš pes výrazně méně, než je u něj zvykem? Nehovoříme o případech, kdy je menší spotřeba vody přirozená, například při ochlazení, ale o stavu, který je doprovázen dalšími příznaky nebo nezvyklým chováním. Zkrátka si všímáte, že je něco asi špatně. Když pes nemá chuť pít, může se jednat o projev nemoci, třeba parvovirózy, leptospirózy nebo zánětu slinivky břišní. Nejste si jisti, jestli pes trpí dehydratací? Prohlédněte mu dásně – jestli jsou mdlé a lepkavé, zpozorněte. Zkuste také jemně povytáhnout kůži za krkem. Jestli ihned slehne, je to dobré, jestli se vrací pomalu, může to značit dehydrataci.

Zásobník na krmivo nebo vodu Azimut 600 0,6l  Ferplast

Nebo co když se od misky s vodou ani nehne?

Když je jak cisterna a pije víc jak 100 ml na 1 kg své váhy, také to neznačí nic dobrého. Může se jednat o cukrovku, problém s ledvinami, zánět močového měchýře či jiné infekční onemocnění. A především – pokud máte podezření, že je něco špatně, vezměte svého kamaráda k veterinářovi. Pitný režim je základ. Na zdraví! :) Váš PetHome

Publikováno v: Poradna

Zanechte komentář

Bezpečnostní kód