+420 511 444 369

Po-Pá 8:30 - 16:00

Doprava zdarma

k vybraným produktům

Doručení do

24 hodin
15 000 produktů

skladem

Výrobci

Odběr novinek

Blog

Péče o psí tlapky v zimě

4882 Shlédnutí 1 Líbí se

V zimě čeká na pejsky venku hodně nástrah.

Mráz, fujavice, zmrzlý sníh řeže do tlapek a život dokáže znepříjemnit i obyčejná posypová sůl!

A tak je v mrazivém počasí důležité nejen vybrat správný obleček pro psa, ale poradit si také s péčí o namáhané tlapičky. Ale nelekejte se, nic těžkého to není. Ve většině případů si vystačíte s krémem, který chrání a vyživuje polštářky na psích packách. A že nevíte, jak ho vybrat a kdy namazat? Tak čtěte dál...

 

Krém na packy pro psy

 

Péče o psí tlapky v zimě je jednoduchá. Pro ochranu polštářků před popraskáním stačí používat speciální mast na tlapky pro psy, která chrání i vyživuje. Packy mazejte před procházkou a pak jakmile přijdete domů. Po procházce omyjte tlapky vlažnou vodu, jemně osušte a teprve poté naneste mast. Jedině takto zajistíte ochranu tlapek, jak na procházce, tak i následnou hydrataci mrazem a solí namáhaných polštářků.

 

POZOR: U dlouhosrstých pejsků nezapomeňte v zimě pravidelně prostříhávat chloupky vyrůstající mezi polštářky. Při chůzi se na nich hromadí sníh a vzniklé hrudky mohou pejskovi způsobovat bolest při došlápnutí. Pokud už má pes umrzlý sníh mezi polštářky, nesnažte se jej násilně odtrhávat. Vezměte psa raději do tepla a počkejte, až sníh sám roztaje.

 

Mast na psí polštářky 

Ochranná mast na tlapky pro psy vytváří na tlapkách ochranou vrstvu, která slouží jako bariéra před poškozením polštářků v mrazivém prostředí. Mast většinou obsahuje parafinový základ obohacený o pečující složky jako je například měsíček lékařský nebo vitamin E.  Díky tomu tlapky nepopraskají a vydrží pohyb v náročnějším terénu, ve sněhu, ledu či chemicky ošetřených a nasolených chodnících. Mast je vhodné použít také pro psí sportovce, jejichž tlapky jsou extrémně namáhané například při dogtrekkingu, mushingu nebo canicrossu.

Hojicí mast na tlapky Alaptid

Alaptid veterinární mast by rozhodně neměla chybět v žádné psí lékárničce. Alaptid je jedinečný veterinární přípravek, který můžete použít na povrchová kožní onemocnění, zranění a oděrky.

 

Výborně se hodí také na omrzliny a léčbu tlapek poleptaných od soli. Navíc mast není toxická, takže i když je váš pejsek ochutnavač všeho dobrého, tak mu po olíznutí natřených pacek nehrozí trávicí obtíže ani jiné problémy.

 

Pejsek a botičky

 

Myšlenka chlupáče v botičkách se některým může zdát úsměvná, ale boty jsou skvělým pomocníkem pro pejsky, kteří mají jakýkoliv problém s tlapkami, a to nejen v zimě. Nejedná se pouze o aktuální módní trend, ale o užitečnou věcičku. Například saňoví psi by se bez ochranných botiček neobešli.

 

Než se odhodláte k nákupu botiček pro psy, tak je důležité určit správnou velikost, aby bota na pacce dobře seděla a byla pohodlná. Botičky seženete v různých velikostech a většinou se dají navíc stáhnout suchým zipem tak, aby z tlapek nespadly ani při dovádění ve sněhu. Boty pro psy se vyrábějí samozřejmě z funkčních materiálů, takže vašemu čtyřnohému mazlíčkovi poskytnou nejvyšší komfort a ochrání jeho tlapky před zimními nástrahami.

 

NÁŠ TIP: Nejlepší je pejska na botičky postupně naučit. Ideálně mu je poprvé nasaďte jen na chvilku a dobře ho zaměstnejte hrou, pamlsky nebo společným dováděním na procházce.

 

5 tipů pro pohodové zimní procházky:

  •  >> Zkraťte venčení na přiměřenou dobu
  •  >> Vyhněte se místům, kde je povrch masivně solen
  •  >> Pečujte o psí tlapky vhodnou mastí nebo je chraňte botičkami
  •  >> Ošetřujte také špičky uší, které mohou snadno omrzat
  •  >> Zimomřivé a gaučové pejsky vybavte funkčním oblečkem (5 nejlepších oblečků letošní sezony najdete >> TADY <<)

 

Zanechte komentář

Bezpečnostní kód