+420 511 444 369

Po-Pá 8:30 - 16:00

Doprava zdarma

k vybraným produktům

Doručení do

24 hodin
15 000 produktů

skladem

Výrobci

Odběr novinek

Blog

Obojky proti klíšťatům pro psy

2800 Shlédnutí 1 Líbí se

Klíšťata a blechy útočí! Chraňte svého mazlíčka před krvelačnými parazity. Klíšťata mohou přenášet nebezpečné choroby a způsobují podráždění kůže i alergické reakce.

Jak jistě víte, existuje mnoho antiparazitních přípravků. Ale nejlepší dlouhodobou ochranu budete mít jen s obojky pro psy proti klíšťatům.

 

A jaký „protiklíštěcí“ obojek je ten nejlepší? Zjistili jsme to pro vás!

 

Psí obojky proti klíšťatům

Antiparazitní obojky jsou nejoblíbenější a také nejlepší způsob, jak ochránit psy před klíšťaty. Jejich použití je jednoduché, ekonomické a navíc velmi pohodlné pro vás i pro psa.

Ty nejlepší obojky proti klíšťatům pro psy účinkují celou sezónu. Díky tomu nemusíte každý měsíc kupovat nový, jako je tomu u pipet. A ani nemusíte obtěžovat psa pravidelným stříkáním spreje do srsti nebo dokonce pro mnohé psy otravným šamponováním.

 Recenze na obojek Foresto pro psy

Obojek Foresto

Nejprodávanější obojek proti klíšťatům pro psy je jednoznačně Foresto. Je dostupný ve dvou velikostech 38 cm (pro kočky a malé psy) a 70 cm (pro střední a velké psy). Obojek Foresto odpuzuje a hubí nejen klíšťata, ale také blechy a to včetně jejich larev v okolí psa.

Pro koho se hodí obojek Foresto?

>> Vhodný pro dospělé psy každého věku i velikosti.

>> Vhodný pro štěňata od 7 týdnů věku.

>> Vhodný i pro kočičky.

Jak Foresto účinkuje?

>> Klíšťata Foresto odpuzuje a hubí až po dobu 8 měsíců.

>> Foresto má repelentní účinek. To znamená, že se klíště ani nestihne přisát. Díky tomu není možný přenos infekce či jiného onemocnění z klíštěte na vašeho psa.

>> Foresto odpuzuje i hubí také dospělé blechy a jejich larvální stadia (a to jak ty, co se nacházejí na zvířeti, tak i ty, které žijí v jeho okolí (pelíšek, koberec, postel).

3 TOP výhody

>> Není toxický pro lidi, kočky a jiná zvířata v domácnosti.

>> Je voděodolný.

>> Nezapáchá.

 

Pozitivních reference na obojky Foresto se jen hemží. Spokojení jsou pejskaři i kočkaři. A protože nejlepší recenze je vlastní zkušenost, tak i my jsme se rozhodli obojek „otestovat“.

 

Foresto obojek proti klíšťatům pro psy recenze

Aneb jak pejsek s kočičkou testovali… Začátkem března vyhlásil Pethome na Facebooku testovací výzvu – hledali jsme vhodné testery z řad nezaujatých pejskařů, kteří by sepsali reálnou recenzi na psí obojky proti klíšťatům Foresto.

Prvním testovacím týmem antiparazitních obojků Foresto od výrobce Bayer byl pan Jašek a jeho smečka. Jelikož fenka ani kocourek pana Jaška v tu dobu obojky proti klíšťatům ještě neměli, byl nejvyšší čas je pořídit!

Obojky proti klíšťatům recenze od pana Jaška

„K testování dorazil obojek pro hafany od 8 kg s délkou 70cm. Ten vyfasovala fenka Sárina. Druhý kousek pro kočky a malé psy do 8 kg s délkou 38 cm jsme si dokoupili a to ze dvou důvodů. Prvním z nich byla neuvěřitelná aktivita místních klíšťat, která nám našeho kocoura Sama terorizovala neuvěřitelným způsobem. Sam byl atakován každodenními výsadky minimálně 3 kusů klíšťat a to i přes použití kapky za krk – spot on! Druhým důvodem byla možnost srovnání, jak účinkují obojky proti klíšťatům u psa a u kocoura.

Obojky dorazily v hezkých plechových krabičkách i s dárečky (svítící přívěsky) a ihned jsme je instalovali na naše zvířátka. Nasazení obojků bylo jednoduché, zpětné zoubky na vnitřní straně obojku zaručí fixaci průměru a dvě poutka jsou dostatečná pro provlečení nadbývajícího materiálu. Jelikož má pásek obojku předpětí, doporučuji zastřihnout cca 3cm za druhým poutkem a zafixovat kapkou vteřinového lepidla.

1. Tester – Sárina: Do aplikace obojku 5. 4. 2017, jsme jí nenašli ani jedno klíště. Po aplikaci a aktivním pohybu po okolních lukách a lesích, jsem při denní kontrole 9. 4. 2017 narazil na jednoho maličkého průzkumníka na Sárininém boku. Byl ihned vytažen a zlikvidován. Od té doby je naše psisko zcela bez klíšťat a neřešíme, kam s ní jdeme na procházky.

2. Tester – Sam: Jak už jsem zmínil výše, tahali jsme z něj denně minimálně 3 klíšťata a to asi od února 2017. Musím upřesnit, že se jedná o zvířátka venkovní, Sárina v boudě a na zahradě, Sam úplně všude. Po aplikaci obojku, jsme na Samovi, ještě cca 3 dny nacházeli další přírůstky klíšťat, čtvrtý den už začala být klíšťata seschlá a nová nepřibývala. Cca od pátého dne je Sam absolutně bez klíšťat. Zaregistroval jsem ale také jednu negativní věc a to, že Samovi vypadalo pár chlupů pod obojkem.

Rád bych zmínil dvě velké výhody obojků Foresto a to voděodolnost a absolutní absenci jakéhokoliv zápachu.

Co říci závěrem? Zeptal bych se našich mazlíčků, ale nerozumím jejich řeči. Co ale vidím, je jejich spokojenost a díky obojkům, s nimi můžu vyrážet na každodenní procházky bez omezení… Ano s nimi, venčím totiž skoro pokaždé rotweilerku a bílorezavého kocoura.“

Ve Vlčovicích, 21. 4. 2017 Vladimír Jašek

 

3 zásady správného použití psích antiparazitních obojků

  1. >> Vždy použijte jeden obojek proti klíšťatům pro psy pro jedno zvíře. Nekupujte větší obojek se záměrem, že jej rozdělíte mezi dva pejsky. Každý rozměr obojku obsahuje určité množství aktivní látky, které je určené pro danou velikostní kategorii.
  2. >> Ne všechny obojky pro psy proti klíšťatům jsou vhodné i pro kočky. V některých případech pro ně mohou být dokonce toxické!
  3. >> Psí obojky proti klíšťatům musí obsahovat příbalovou informaci. Tu si vždy pečlivě přečtěte a pro jistotu ji uschovejte.

 

Pokud vybíráte antiparazitika pro štěňátko, doporučujeme přečíst náš článek: Antiparazitika pro štěňata, protože ne všechny přípravky jsou pro psí miminka vhodné.

Publikováno v: Recenze produktů, Jak vybrat

Zanechte komentář

Bezpečnostní kód