+420 511 444 369

Po-Pá 8:30 - 16:00

Doprava zdarma

k vybraným produktům

Doručení do

24 hodin
15 000 produktů

skladem

Výrobci

Odběr novinek

Blog

Maso, BARF a konzervy pro psy aneb krmíme masožravce

3403 Shlédnutí 1 Líbí se

Víte, že prapředkem psa je vlk? Divoká šelma, která se živila výhradně masem?

Psí zažívací ústrojí je tomu vlčímu velmi podobné a i pes maso nezbytně potřebuje pro svou plnohodnotnou výživu.

Kvalitní maso by tedy mělo být obsaženo v každé krmné dávce a to bez ohledu na to zda krmíme psa granulemi, konzervami nebo barfujeme.

Konzervy pro psy – maso připravené rovnou do misky

Velmi oblíbený způsob krmení psů jsou chutné a voňavé masové konzervy

Nuevo konzervy pro psy

Kvalitní konzervy pro psy jsou plnohodnotným krmivem s velkým podílem masa. A jak všichni víme, psiska je prostě milují. Kdo by odolal té úžasné vůni čerstvě otevřené psí konzervy, která je plná masa a voňavého vývaru. Každý pejsek je zbožňuje a to bez rozdílu rasy, věku a velikosti. Od moskevského strážného psa až po maličkého pražského krysaříka. Všichni zbystří, když slyší zvuk klapnutí ledničky, a běží k misce na výbornou baštu.

5 důvodů proč krmit psa konzervami:

  • Krmení psa konzervami je velmi jednoduché na přípravu.

  • Psí konzervy se dají dobře a dlouhodobě skladovat.

  • Každá krmná dávka je po otevření konzervy vždy čerstvá a voňavá.

  • Konzervy mají neocenitelnou chutnost a vysokou stravitelnost.

  • Konzervy pro psy mají vysoký obsah vody a díky tomu jsou ideální pro malá plemena, staré psy a pejsky, kteří málo pijí.

Jak vybírat konzervy pro psy?

Vždy vybírejte konzervy plné masa – hledejte ho tedy na prvním místě ve složení!

Masová konzerva pro psa by neměla obsahovat žádné chemické konzervanty, barviva ani zchutňovadla. Psí konzervy by měly mít jen malý nebo žádný obsah obilovin. Vyhýbejte se také konzervám s obsahem alergenů, např. sóji.

Konzervy již nejsou jen plechové nádoby. Moderní způsoby balení masa v tetrapacku, vaničkách nebo kapsičkách napomáhají zachování všech nutričních hodnot krmiva včetně vitamínů.

Vlhké krmivo pro psy slouží často jako doplněk krmení granulemi, ale můžou být kompletním a vyváženým "hlavním chodem" a základem jídelníčku vašeho psa.

Vyrábí se i speciální konzervy pro štěňátka, dospělé pejsky, seniory, light pro pejsky trpící nadváhou i speciální receptury pro kastrované psy. Mezi speciální konzervy se řadí také veterinární diety, které už nejsou běžným krmivem, ale součástí léčby mnoha psích nemocí. 

Monoproteinové konzervy pro psy s citlivým zažíváním

Monoproteinové konzervy pro psy jsou velká novinka a věřte, že toto je opravdu TOP v krmení pejsků masem – kompletní superprémiové krmivo pro psy s citlivým zažíváním.

Monoprotein znamená, že je konzerva pouze z jednoho druhu masa – tedy například výhradně a 100% z jehněčího masa, bez přidání jiné živočišné složky. Pro pejsky s alergií na určitý druh masa nebo velmi citlivým zažíváním, je toto výhra v loterii. Konečně můžou mít i sensitivní psi svoji konzervu, která jim nezpůsobí zažívací nebo kožní obtíže.

5 nejchutnějších psích konzerv:

 

Psí granule s masem

Pohodlné krmení granulemi je nejoblíbenějším způsobem výživy psů. Granule s vysokým obsahem masa je však třeba dobře vybírat. Vždy pečlivě čtěte složení a hledejte na prvním místě maso. 

Novým trendem v krmení jsou psí granule tzv. GRAIN FREE. Přírodní vyvážená kombinace masa, ovoce, zeleniny a bylinek bez obsahu obilovin. Tyto granule mají vysoký obsah masa, a to často i čerstvého.

5 nejoblíbenějších granulí pro psy bez obilovin:

  • Granule pro psy N&D grain free jsou snad nejprodávanějšími bezobilnými granulemi na trhu. Pejskaři je milují pro jejich vysokou chutnost a skvělé složení. Mezi top receptury patří jehně s borůvkami, kuře s granátovým jablkem a divočák s jablkem.

  • Psí granule Carnilove také disponují bezobilnou řadou a širokým výběrem zajímavých příchutí. Máte-li doma dospělého psa v plné síle, sáhnout můžete po jehněti s divočákem, granulích s lososem nebo po kachně s bažantem. Štěňata velkým plemen si můžou pochutnat na lososovi s krůtou.

  • Granule pro psy Calibra Verve jsou bezobilnou řadou populární české značky. Calibra Verve obsahuje vedle sušeného masa i maso čerstvé. Díky tomu mají tyto granule velmi atraktivní vůni i chuť a jsou tak ideální pro velmi mlsné pejsky. Středně velcí dospělí psi si pochutnají na příchuti kuřete s kachnou, dospělí pejsci malých plemen si smlsnou na příchuti lososa se sleďem a mladí psi velkých plemen zase na jehněti.

  • Hypoalergenní, přírodní a samozřejmě grain free, takové jsou psí granule Ibero Natural. Vysoký obsah kvalitního masa, hnědá rýže, olivy, to všechno jsou regionální španělské potraviny, které jsou v tomto krmivu využity. Ibero nabízí jako jedny z mála granulí originální recepturu postavenou na vepřovém mase, které je pro mnoho psů prostě neodolatelnou pochoutkou.

  • Marp je značka zaměřená na psy s různými alergiemi nebo citlivějším zažíváním. A protože jsou obiloviny častým alergenem, jsou granule pro psy Marp grain free. Složení většiny granulí Marp je koncipováno tak, aby vyhovovalo psům všech plemen a věkových kategorií. Příchutě jsou opravdu různorodé, vyberou si tak všichni psi s mlsnými jazýčky – jehněčí, losos, kachna, kuře a u mlsných psů velmi oblíbený mix červeného masa

 

BARF – kosti a čerstvé maso s přidáním vitamínů a minerálů

Novodobým trendem ve výživě psů je návrat k doma připravované syrové stravě. Pokud připustíme, že pes je masožravec stejně jako vlk a jeho trávicí soustava je přizpůsobená na příjem čerstvé syrové potravy, je BARF zajímavou možností výživy našich chlupatých mazlíčků.

Správně vybalancovaná krmná dávka BARFu musí obsahovat minimálně 60 % čerstvého masa, a to nejenom svaloviny, ale také vnitřností a kostí. K syrovému masu a kostem se přidávají vitamíny, minerály, nenasycené mastné kyseliny a další složky, které pes nezbytně k životu potřebuje. 

Jídelníček takového psa je tedy poměrně náročný na přesné vybalancování krmné dávky a vždy se musí dodržet několik zásad. Více o krmení způsobem BARF najdete na různých specializovaných barfařských webech.

Česká značka nutričních doplňků pro psy CANVIT nabízí speciální řadu přímo pro BARF

Doplňky stravy s označením BARF jsou určené nejen pro pejsky krmené syrovým masem, ale díky tomu, že jsou zcela přírodní, je možné je přidávat i ke granulím a konzervám. Ale zatímco ke komerčním krmivům se vitamíny, minerály, esenciální mastné kyseliny, bylinky nebo mořská řasa přidávají jen v případě potřeby, u BARFu jsou tyto přídavky nezbytnou součástí každé krmné dávky!

5 nejoblíbenějších doplňků pro psy k BARFu:

  • Kelp 100 % mořská řasa Ascophyllum Nodosum je hnědá mořská řasa bohatá na minerální látky, vitamíny a esenciální aminokyseliny. K BARFu je nezbytným doplňkem. Kelpu je však možné přidávat i při výživě granulemi či konzervami a to především jako unikátní "zubní kartáček" v prášku. Mořská řasa kelpa dokáže perfektně likvidovat zubní plak a také zcela potlačit nepříjemný zápach z tlamy. 

  • Pivovarské kvasnice a spirulina jsou takzvané super potraviny“, které jsou bohaté na aminokyseliny, vitamíny i minerály. 100% spirulina je zcela přírodní zdroj proteinu, který je pro psy perfektně vstřebatelný. Společně s pivovarskými kvasnicemi je možné ji přidávat nejen k BARFu, ale také pro seniory, při rekonvalescenci (feny po porodu, vyčerpání, operace atp.).

  • Canvit BARF Veggie a Fruit Mix je 100% přírodní směs mrazem sušeného ovoce a zeleniny, která se podává jako příloha pro psy krmené BARFem. Příloha k masu vhodně doplňuje ovoce a zeleninu do každé krmné dávky. Ideální například při cestování s pejskem nebo pro psy, kteří při krmení masem odmítají čerstvou zeleninu či ovoce. 

  • Novozélandská zelená mušle a hydrolizovaný kolagen s šípkem jsou 100% přírodní zdroje kloubní výživy a je možné je podávat nejen k BARFu, ale také ke granulím i konzervám. Přírodní chondroprotektivní látky jsou pro psy výborně vstřebatelné a také chrání a vyživují klouby bez zbytečné zátěže zažívacího ústrojí. Mušle i kolagen mají ověřený preventivní účinek na bolesti kloubů, artrotické stavy a další obtíže pohybového aparátu.

  • Rybí olej, pupalkový olej a lněný olej pro psy jsou bohaté na esenciální mastné kyseliny omega 3 a omega 6. Oleje mají pozitivní vliv na imunitní systém a také velmi podporují zdraví kůže a srsti.

Canvit Natural Line

Zanechte komentář

Bezpečnostní kód