+420 511 444 369

Po-Pá 8:30 - 16:00

Doprava zdarma

k vybraným produktům

Doručení do

24 hodin
15 000 produktů

skladem

Výrobci

Odběr novinek

Blog

Krmiva pro psy bez obilovin

3883 Shlédnutí 1 Líbí se

Mnoho pejskařů, se trápí tím, jak vybrat to nejlepší krmivo pro svého psa. U psích krmiv nevěřte všem líbivým reklamám v televizi nebo akčních letácích! Vždy se přesvědčte na vlastní oči – čtěte složení krmiva a na prvním místě hledejte maso!

Maso je tedy jasné, ale co obiloviny? V dnešní době jsou skvělou volbou pro výživu krmiva bez obilí. Píše se o nich všude a navíc samé pozitivní zprávy. Co je na tzv. grain free krmivech tak zázračného a proč jsou nejlepší? 

Grain free granule pro psy  

Granule bez obilovin známé také pod anglickým označení grain free nebo také no grain jsou speciálně vyvinuté tak, že v jejich složení nenaleznete žádnou kukuřici, pšenici ani jinou komerční obilovinu.

Proč vybrat pro psa krmivo bez obilovin? 

V dnešní době se objevuje mnoho psů s potravinovými intolerancemi, alergiemi a trávicími obtížemi, kteří končí v péči veterinárních lékařů. A bohužel tou nejčastější složkou běžných krmiv, která dělá psům potíže, jsou komerční obiloviny. U obilovin záleží nejen na druhu, ale také na množství, které je v krmivu obsaženo. A především v granulích bývá obilovin víc než je pro psí zažívání zdrávo.  

Ale pes přece není slepice, aby každý den zobal plno zrní! Vysoký obsah komerčních obilovin v krmivu může způsobovat potravinové intolerance, alergie a souvisí i s dalšími zdravotními potížemi jako je obezita, cukrovka, svědění kůže a různé kožní obtíže i záněty.

V grain free granulích jsou klasické obilniny nahrazeny složkami, které nepatří k běžným alergenům. Naleznete v nich brambory, batáty (sladké brambory), rýži, luštěniny, ovoce, zeleninu a i méně časté přísady jako je například dýně. 

Ale pozor i u granulí označených jako grain free je potřeba ve složení vždy zkontrolovat dostatečně vysoký obsah kvalitního masa! Tedy maso na prvním místě platí i zde.

Pro jaké psy se hodí krmiva bez obilovin?

Krmivem bez obilovin můžete krmit jednoduše každého pejska. Bezobilné receptury jsou vhodné pro všechny věkové kategorie (štěňátka, dospěláky i seniory). Granule pak mnoho značek rozlišuje nejen podle věku, ale také podle velikosti psích plemen, takže jsou k dostání pro malé, střední i velké psy. 

Grain free granule i konzervy jsou ideální volbou pro psy s různými alergiemi (např. na lepek) a problémy se zažíváním.

Jaké jsou nejlepší grain free granule pro psy?

Na trhu je mnoho značek granulí bez obilovin. Zatímco někteří výrobci se věnují výrobě výhradně bezobilných receptur, u jiných značek jsou k dostání jak klasické, tak grain free granule. Značka N&D a MARP má dokonce i mezistupeň mezi klasickými a bezobilnými recepturami tzv. low grain – zde sice obilniny obsaženy jsou, ale nikoliv ty komerční! V low grain recepturách najdete místo pšenice a kukuřice tradiční obiloviny, které jsou mnohem šetrnější k zažívání a většinou nezpůsobují nežádoucí alergické reakce. Mezi tradiční obiloviny, které se používají v psích krmivech patří například quinoa, oves, ječmen a špalda. 

TOP 5 nejoblíbenějších výhradně bezobilných krmiv pro psy s masem na prvním místě:

1. Carnilove

Carnilove bez obilovin Holistické krmivo bez obilovin a bez brambor s obsahem 70 % masa z divokých zvířat potěší jak lahodnou konzervou, nabušenými granulemi i skvělými masovými pamlsky. U této značky najdete nově také krmiva z čerstvého masa pod označením Carnilove Fresh a True Fresh. V granulích Carnilove jsou obiloviny nahrazeny výhradně luštěninami, zeleninou, ovocem a bylinkami.  

2. Petkult

Petkult grain free Přírodní krmivo s vysokou stravitelností a 60% obsahem masa. V granulích Petkult jsou obiloviny nahrazeny hnědou rýží. Granule si můžete vybrat s jehněčímkachním nebo rybím masem. Konzervy pak nabízejí širokou paletu variant z nichž nejoblíbenější je hovězíkachna a zvěřina. Tato značka je jasnou volbou pro psy s citlivým zažíváním a alergiemi.

3. Taste of the Wild

Gurmánské krmivo provoněné pečeným bizonem, uzeným lososem, zvěřinou a dalšími netradičními masíčky si oblíbí určitě i váš pejsek. Granule konzervy této značky nabízejí vynikající kvalitu, garantovaný původ surovin, skvělou chutnost a vysokou výživovou hodnotu i stravitelnost. 

4. Ibero

100% přírodní španělské krmivo postavené na regionálních surovinách s vysokým obsahem čerstvého masa – na 12kg pytel granulí je spotřebováno minimálně 18 kg masa! Obiloviny jsou zde nahrazeny hnědou rýží a luštěninami. Hypoalergenní složení je vhodné i pro psy s extra citlivým zažíváním a alergiky.

5. Primordial

Nabušené granule z čerstvého masa v šesti zajímavých recepturách pro štěňata i dospělé psy. 

Bezobilné řady dalších značek, které mají maso na prvním místě:

Calibra je český výrobce superprémiových hypoalergenních krmiv. Calibra nabízí bezobiloviné granule a konzervy pod označením Verve. Calibra grain free granule i konzervy jsou nádherně voňavé a garantujeme, že svou delikátní chutí nadchnou i psí nežravce a mlsouny.

  • Barking Heads bez obilovin

Barking Heads jsou tradiční krmiva pro psy z Velké Británie. O tomto krmivu se říká, že je ideální pro extra mlsné pejsky a psí gurmány. Díky netradičním bílkovinám a absenci obilovin jsou krmiva Barking Heads vhodná i pro alergiky a psy s velmi citlivým zažíváním.

Italské granulky a konzervičky pro psy Natural and Delicious jsou k dostání hned v několika grain free recepturách s označním N&D Prime, N&D Ocean a N&D Pumpkin. Hitem mezi pejskaři jsou jednoznačně dýňová N&D Pumpkin – tato řada má totiž vynikající poměr cena / výkon. A tak hledáte-li opravdu top bezobilné krmivo, ale zároveň chcete pošetřit vaší peněženku, budou pro vás tyto granule tou správnou volbou. 

Marp najdete ve verzi grain free a podle názvu MARP Pure zase poznáte bezobilné konzervy této značky. V konzervách i granulích je vysoký obsah čerstvého masa, jsou hypoalergenní a vynikají skvělou chutí i atraktivní vůní. 

Tradiční české krmivo pro psy, které je na trhu již více než 10 let a jeho oblíbenost stále roste. U této značky vyberete jak granule, konzervy, tak i skvělé masové pochoutky. 

Unikátní neextrudované polovlhké krmivo pro psy s minimálně 70% obsahem čerstvého masa. Poloměkké granule Platinum obsahují díky unikátní technologii zpracování 18 % masové šťávy a díky tomu jsou jedinečně chutné a šťavnaté.

Publikováno v: Jak vybrat, Poradna

Zanechte komentář

Bezpečnostní kód