+420 511 444 369

Po-Pá 8:30 - 16:00

Doprava zdarma

k vybraným produktům

Doručení do

24 hodin
15 000 produktů

skladem

Výrobci

Odběr novinek

Blog

Kloubní výživa pro seniory

2340 Shlédnutí 2 Líbí se

Už samo slovo senior může někoho odradit od přečtení článku, ale vydržte a dejte nám šanci. Poradíme Vám, jak si ulevit od bolesti kloubů a vy budete zase vstávat z postele jako rybička. Už se tam nebudete plácat a neohrabaně otáčet jako vorvaň vyvržený na pláž. 

Kloubní výživa pro lidi 

Ať už se nám to líbí, nebo ne, stárneme. A spolu tímto neoblíbeným jevem přichází i spousta věcí, které bychom si raději odepřeli. Jednou z nich je bolest kloubů a nepřirozený pohyb. Hlava nám šlape jako hodinky, mentálně jsme se zastavili někdy před 15 lety, ale bolest a klouby nám dávají jasně najevo, jakým směrem jdeme. Je to způsobeno hlavně tím, že od určitého věku se začne snižovat produkce kolagenu, což je protein, který produkují buňky a tkáně, a hraje velmi důležitou roli v udržování zdraví kostí a kloubů. A právě s postupujícím věkem se schopnost těla produkovat kolagen snižuje a nám přibývají vrásky nejen z nedostatku kolagenu, ale také právě z bolesti kloubů. 

My však máme účinné tipy na to, jak tenhle faktor stárnutí zpomalit a od bolesti si ulevit. Jednou z variant jsou přírodní doplňky stravy a druhou je doplnění potřebných vitamínů a minerálů díky pestré stravě.

Kloubni%CC%81%20vy%CC%81z%CC%8Civa%20pro

Dopřejte si kloubní výživu

Pokud je vám sympatická cesta co nejmenší náročnosti, vyberte si z velkého množství doplňků stravy. Níže jsme vám vypsali nejoblíbenější produkty z této oblasti. 

  • Geloren Caps – ideální pro lidi, kteří dbají na svůj zdravý životní styl

  • Alavis Triple blend – extra silný, stoprocentně přírodní a ideální pro sportovce, vzpěrače, těžce pracující a pro osoby s jinak silně namáhanými klouby.

Někteří z našich zákazníků se nebojí ani koňské dávky vitamínů pro své klouby a užívají kloubní výživu pro koně. Může to znít podivně, ale údajně vám vaše klouby za tuhle extra péči budou vděčné.

Jaké kloubní přípravky můžete volit pro starší psy?

Máte doma psího seniora? S velkou smůlou ho mohou postihnout naprosto stejné potíže jako u lidí a bolest kloubů budete řešit i u něj. Dopřejte mu stejnou péči, jakou byste dopřáli sobě. 

Kloubní výživa pro psy.png

Značka Canvit přichází s ověřenými přípravky na klouby:

Canvit Chondro obsahuje glukosamin sulfát, chondroitin sulfát, kolagen a vitamin C.

Dále máme v nabídce Canvit Chondro Super, který je vylepšený o kyselinu hyaluronovou a MSM, které pomáhá proti bolesti.

Nezapomínejme na skvělý Canvit Senior, což je doplněk stravy právě pro psí seniory, který je naprosto unikátní svým složením. Jedná se o zdroj aminokyselin, vitamínů, omega nenasycených mastných kyselin, prebiotik a kolagenu a pomáhá zpomalit příznaky stárnutí u pejsků.

Celou řadu kloubních přípravků pro pejsky naleznete na našich stránkách. Oblíbené jsou: 

flexadin

Je vám bližší představa pestré stravy? Tady jsou 4 tipy, jak ulevit kloubům díky správně voleným potravinám.

  1. Konzumujte potraviny bohaté na omega-3 mastné kyseliny. Omega-3 mastné kyseliny mají protizánětlivé vlastnosti a mohou pomoci snížit zánět kloubů. Zkuste občas uvařit k obědu třeba lososa nebo tuňáka a ke sváče nachystejte vlašské ořechy. 
  2. Zajistěte si dostatek vitamínu C. Vitamín C je důležitý právě pro tvorbu kolagenu. K ořechům tedy přidejte třeba jahody a pomeranče nebo k rybám brokolici a papriku. 
  3. Posilněte své kosti s vitamínem D. Poslední dva roky všemi opěvovaný vitamín D je nezbytný pro absorpci vápníku a posilování kostí. Nedostatek vitamínu D může způsobit oslabení kostí a zhoršení stavu kloubů. Doporučuje se pobývat na slunci, které přirozeně podporuje tvorbu vitamínu D, takže si ten oběd a svačinu dejte ideálně někde venku na sluníčku. 
  4. Přidejte na talíř potraviny bohaté na antioxidanty. A co že to asi tak je? Třeba tmavé bobule (například borůvky, brusinky, aronie), špenát, batáty, červená řepa a čaj zelený čaj. 

Dopřejte sobě i svému pejskovi jen to nejlepší z oblasti kloubní výživy a užívejte si spolu radost z pohybu co nejdéle. 



Zanechte komentář

Bezpečnostní kód