+420 511 444 369

Po-Pá 8:30 - 16:00

Doprava zdarma

k vybraným produktům

Doručení do

24 hodin
15 000 produktů

skladem

Výrobci

Odběr novinek

Blog

Jak vybrat škrabadlo pro kočku?

2892 Shlédnutí 1 Líbí se

Plánujete si pořídit kočičku, nebo už ji doma dokonce máte? Pak byste do základní výbavy rozhodně měli zahrnout škrabadlo. I když se na první pohled může zdát jako zbytečný lapač prachu, tak opak je pravdou. Kočičí škrabadlo je velmi praktické vybavení, které ochrání před zničením gauč i další nábytek. Na trhu existuje moho škrabadel různých velikostí i stylů, v článku vám poradíme, jaké pro vaši kočku bude vhodné.

Proč kočka potřebuje škrabadlo?

Kočka škrábe instiktivně, a to hned ze dvou důvodů, pochopitelně dochází k broušení drápků, ale také si tímto stylem označuje svoje teriritorium podobně jako značkující pes. Vypouští svůj pach, který ostatním kočkám říká, kdo je tady pánem. V domácnosti to není potřeba, ale pro tuto šelmu je to naprosto přirozené chování, takže škrábání kočce rozhodně nezakážete.

Na škrabadle, zejména pokud je větší, se kočka může i pořádně vydovádět, protáhnout a v pelíšku odpočívat. Pohraje si a nebude se doma nudit. Velmi oblíbené jsou velké kočičí stromy, kde se kočka opravdu vyřádí a vše je přizpůsobeno jejím potřebám.

Kočky žijící venku často uvidíte, že škrábou stromy, ale doma musíte strom nahradit právě škrabadlem, protože jinak si vaše kočka začne drápky brousit zaručeně o váš nejoblíbenější nebo nejdražší kus nábytku. Jaké škrabadlo bude pro vaši kočičku nejlepší? Pojďte se na ně společně s námi podívat.

„Škrabadla

Jaké škrabadlo se mou kočku hodí?

Škrabadlo pro kočku byste měli vybírat podle prostoru, který doma máte a samozřejmě také zohlednit, jakou kočku si pořizujete. V malém bytě jistě oceníte škrabadlo na stěnu, které můžete pověsit na vhodné místo. Nástěnné škrabadlo se také hodí jako doplňujicí k menšímu škrabadlu. Uvidíte, že kočka bude používat obě.

Jestli vám to prostor dovolí, skvělá jsou větší škrabadla s pelíškem nebo škrabadla s hračkou, kde si kočka může odpočinout a zároveň i pohrát. A pokud chcete vaší kočce dopřát opravdový ráj, tak se podívejte na kočičí stromy.

Škrabadla jsou tradičně omotány přírodním sisalovým provazem, což mají kočky nejraději. Odpočívadla jsou většinou plyšová, aby byla pro kočky pohodlná. Vybrat si můžete z mnoha barev, aby se vám hodilo do interiéru.

Ať vyberete jakékoliv škrabadlo, je nutné ho zajistit, aby bylo stabilní a kočka si nemohla při jeho používání ublížit.

Jak kočku naučit používat škrabadlo?

Koupili jste drahé škrabadlo, ale vaše kočka ne a ne ho používat? Nezoufejte, existuje na to jednoduchý trik, stačí použít šantu kočičí, která tyto šelmy přitahuje. Uvidíte, že kolem takto ovoněného škrabadla neprojde bez povšimnutí, a když jí ukážete, jak ho používat, velmi brzy pochopí, k čemu toto vybavení slouží.

Každá kočka je jiná a může se jí líbit něco jiného, ale škrabadlo je nepostradatelná součást výbavy majitelů kočiček. Jaké škrabadlo si vaše oblíbila? Podělte se s námi o váš názor do komentářů.

Publikováno v: Jak vybrat

Zanechte komentář

Bezpečnostní kód