+420 511 444 369

Po-Pá 8:30 - 16:00

Doprava zdarma

k vybraným produktům

Doručení do

24 hodin
15 000 produktů

skladem

Výrobci

Odběr novinek

Blog

Nejlepší štěněcí přípravky proti klíšťatům, blechám a jiným parazitům

20058 Shlédnutí 1 Líbí se

Abyste své psí miminko ochránili proti krvelačným klíšťatům a blechám, je nezbytné používat antiparazitika. A to antiparazitika určená speciálně pro štěňata.

Antiparazitní přípravky pro štěně musí být velmi šetrné. Štěňátka jsou citlivější vůči účinným látkám. Ochranu proti parazitům je důležité vybírat obezřetně, aby zvolený přípravek vašemu čtyřnohému miminku neublížil. 

Ale nelekejte se. Máme pro vás přehledný seznam vhodných způsobů ochrany od obojku až po šampon. Díky tomu jednoduše zvolíte nejlepší antiparazitní přípravek právě pro to vaše psí mrně.

Antiparazitní obojek pro štěňata >> dlouhodobá ochrana proti blechám i klíšťatům

Antiparazitní obojky pro štěňata jsou oblíbené především díky své dlouhodobé účinnosti 

Pár dní poté, co štěněti obojek nasadíte, můžete na otravné blechy a klíšťata zapomenout. A to na několik týdnů nebo dokonce měsíců!

Obojky proti blechám a klíšťatům mají nejčastěji dva různé efekty: 

  • Parazity odpuzují – to jsou obojky s tzv. repelentním účinkem. Díky repelentu se parazit nemůže přisát/kousnout vašeho psa a je tak zabráněno přenosu nákaz z blech či klíšťat na štěňátko. Repelentní obojky jsou skvělé jako prevence onemocnění jako je borelióza nebo alergie na bleší kousnutí.  

  • Parazity usmrcují – obojky, které hubí živé jedince, a často i jejich zárodky například v pelíšku vašeho mazlíčka. Tento efekt oceníte především při bleší invazi, kdy je kožich již napadený nezvanými hosty. 

Nejlepší antiparazitní obojky zvládnou obojí! To znamená, že zabraní zakousnutí parazita do kůže tím, že blecha či klíště zemře dřív, než se ke kůži dostane. Nejúčinnější obojky proti blechám a klíšťatům pro štěňata mají kombinovaný účinek nejen z pohledu repelence a hubení parazitů, ale také fungují proti několika parazitům zároveň. Nemusíte tak štěně ošetřovat více přípravky, ale vše vyřešíte nejednou.

TOP 3 antiparazitní obojky pro štěně

Foresto pro štěně

Antiparazitní obojek Foresto pro štěňata od věku 7 týdnů nabízí nejdelší a nejšetrnější ochranu pro vaše štěně.

Foresto pro štěňata je zcela bez zápachu a garantuje postupné uvolňování účinné látky. Díky tomu je obojek vhodný i pro malá plemena a citlivější jedince.

Obojek Foresto pro štěňata dokonale odpuzuje a hubí klíšťata i blechy – a blechy jak dospělé, tak jejich larvální stádia, která se nacházejí v nejbližším okolí vašeho štěňátka. Díky repelentnímu účinku se parazit nemá šanci přisát a díky tomu dokáže obojek ochránit štěňátko i před zákeřnými nemocemi, které mohou paraziti přenášet.

Výhody obojku Foresto pro štěňata:

  • Není toxický pro ostatní zvířata ani pro lidi ve společné domácnosti. Je tedy vhodný i pro domácnosti s kočkami či malými dětmi.
  • Obojek má extra dlouhou dobu účinnosti až 8 měsíců proti blechám i klíšťatům.
  • Likviduje parazity z blízkého okolí (pelíšek, gauč, koberec…), a to oceníte zvláště pokud s vámi spí pejsek v posteli. 

Foresto obojek

Scalibor pro štěně

Antiparazitní obojek Scalibor je vhodný pro štěňata od 7 týdnů věku. Obojek Scalibor ochrání vaše štěně rovnou před čtyřmi druhy parazitů – blechami, klíšťaty, komáry a pakomáry.

Účinné látky obsažené v obojku Scalibor mají nejen repelentní, tedy odpuzující účinek, ale dokáží parazity také rychle usmrtit. Díky repelentnímu účinku se parazit nemůže do vašeho psího miminka zakousnout, a tak Scalibor účinně chrání i před nemocemi, které mohou paraziti přenášet.

POZOR! Scalibor není vhodný pro pejsky, kteří žijí ve společné domácnosti s kočkami, pro něž jsou jeho účinné látky toxické!

Kiltix pro štěně

Obojek Kiltix můžete použít na ochranu štěněte proti klíšťatům a blechám až od věku 3 měsíců.

Kiltix účinkuje po dobu 7 měsíců a má na parazity pouze hubící efekt. Velkou nevýhodou je tak právě absence repelentního účinku. To znamená, že parazit umírá až po zakousnutí se do kůže vašeho pejska.

Obojek Kiltix pro štěňata se vyrábí ve třech velikostech a hodí se pro všechna plemena psů.

POZOR! Kiltix není vhodný pro pejsky, kteří žijí ve společné domácnosti s kočkami, pro které jsou jeho účinné látky toxické!

Obojek Kiltix

Antiparazitní spot-on pipeta pro štěňata >> spolehlivá ochrana proti blechám i klíšťatům v jedné kapce

Spot-on pipeta pro štěně neboli kapka za krk se jednoduše aplikuje přímo na kůži v oblasti kohoutku. Vaše štěňátko pak tato „kapka“ ochrání proti blechám a klíšťatům po dobu čtyř týdnů. Spot-on pipety pro štěňata se hodí pro všechny prcky, jež nesnesou obojek. A také je oceníte u dlouhosrstých pejsků, kterým obojky většinou cuchají srst.

TOP 3 spot-on pipety pro štěně

Advantix Spot-on pro štěně

Advantix pro štěňata je od věku 7 týdnů a nad 1,5 kg hmotnosti. Funguje proti klíšťatům, blechám, komárům, bodavým mouchám a všenkám. Existuje ve více variantách, podle aktuální hmotnosti vašeho štěněte.

POZOR! Advantix není vhodný pro kočky a neměl by se používat ani na pejsky, které sdílí s kočkami pelíšek.

Pipeta Advantix

Frontline Combo pro štěně

Spot-on Frontline Combo je pro štěňata od 8 týdnů věku s hmotností minimálně 2 kg. Frontline pro štěňata ochrání vašeho pejska proti klíšťatům, blechám a všenkám. Velkou výhodou pipety Frontline Combo je také zaručená ochrana proti larválním stádiím blech ve vaší domácnosti. Díky tomu aplikací ochráníte před blechami nejen štěně, ale i jeho pelíšek a blízké okolí.

Menforsan pro štěně

Pro milovníky přírodních přípravků doporučujeme repelentní spot-on Menforsan, který účinkuje proti klíšťatům, blechám, létajícímu hmyzu a roztočům.

Antiparazitní spreje pro štěňata >> rychlý zásah proti blechám a klíšťatům

Spreje proti blechám a klíšťatům se hodí nejen na ošetření mazlíčků, ale také pro likvidaci parazitů z prostředí, ve kterém se pejsek pohybuje. Sprej vezměte do ruky v případě, že potřebujete rychlou pomoc pro zablešené štěně, pro likvidaci blech v domácnosti a také pro ošetření štěňat mladších dvou měsíců.

TOP 3 spreje proti blechám pro štěňata

Frontline antiparazitní sprej pro štěně

Sprej Frontline pro štěňata slouží k boji proti klíšťatům, blechám a všenkám a velkou výhodou je možnost použití již pro 3denní štěňátka!

Frontline sprej

Bolfo antiparazitní sprej pro štěňata

Sprej Bolfo proti blechám je vhodný pro štěňata již od prvních týdnů života. Velkou výhodou je použití jak pro ošetření zvířat, tak i prostředí proti blechám!

Bolfo sprej

Predator insekticidní sprej pro štěně

Osvědčený sprej na hubení parazitů a hmyzu s několikadenním repelentním účinkem. Predátor se dá použít u štěňat od 6ti měsíců věku.

Predator repelent sprej

POZOR! Predator není vhodný pro kočky a neměl by se používat ani na pejsky, které sdílí s kočkami pelíšek.

Antiparazitní šampon pro štěně >> pro pohotovou likvidaci blech

Použití antiparazitního šamponu pro štěňata je vhodné, pokud je náš drobek již blechami napaden. Důkladným vykoupáním šamponem proti blechám ze srsti odstraníte nejen samotné parazity, ale také jejich vajíčka, larvy a výkaly.

Ale pozor: málokterý šampon proti blechám pro štěňata funguje jako prevence! Ideální je cca 2–3 dny po vykoupání štěně ošetřit pipetou, sprejem nebo mu nasadit obojek.

TOP 3 šampony proti blechám pro štěňata

Predator antiparazitní šampon 4dog pro štěně

Jedinečný šampon proti blechám i klíšťatům, který zaručuje i repelentní účinek. Účinná látka obsažená v antiparazitním šamponu  okamžitě usmrcuje parazity a navíc působí odpudivě po dobu dalších několika týdnů. Predator šampon proti blechám je určen pro štěňata a mladé psy od 6 měsíců.

POZOR! Predator není vhodný pro kočky a neměl by se používat ani na pejsky, které sdílí s kočkami pelíšek.

Predator šampon

Antiparazitní šampon Arpalit Neo

Je šampon vhodný pro mláďata od dvou měsíců věku, účinkuje proti klíšťatům, blechám, vším a všenkám. Má neutrální pH a nevysušuje pokožku. Nesmí se používat v období laktace.

Arpalit Neo šampon

Antiparazitní šampon pro štěňata Menforsan

Jedná se o šampon s repelentním účinkem, jenž je vyroben z přírodních extraktů, takže se hodí pro pejsky, kteří jsou na běžná antiparazitika alergičtí. 

Pokud hledáte způsob, jak odblešit štěně, nebo jenom tipy na přípravky proti klíšťatům pro štěňata, věříme, že náš seznam přípravků vám pomůže, ať jde o jednorázovou pomoc, nebo dlouhodobou prevenci. Na kompletního průvodce péčí o štěně se můžete těšit již brzy.

POZOR: U antiparazitních přípravků vždy čtěte pečlivě příbalovou informaci, používejte je podle instrukcí a dodržujte dávkování. Dávejte pozor, pokud je váš pejsek v kontaktu s jinými zvířaty – některé preparáty určené pro psy, jsou pro kočky nebo králíky toxické! V případě že zaznamenáte jakýkoliv nežádoucí účinek po podání antiparazitika, neprodleně navštivte veterinárního lékaře.

 

Publikováno v: Jak vybrat, Poradna

Zanechte komentář

Bezpečnostní kód