+420 511 444 369

Po-Pá 8:30 - 16:00

Doprava zdarma

k vybraným produktům

Doručení do

24 hodin
15 000 produktů

skladem

Výrobci

Odběr novinek

Blog

Effipro DUO: účinné pipety proti blechám a klíšťatům

2588 Shlédnutí 1 Líbí se
1 Komentář
Hodnocení
5.0

Chránit mazlíčky proti parazitům je nutné, nejen protože je nepříjemné každý den tahat z kožíšku klíšťata, nebo si domů přinést blechy, ale hlavně kvůli tomu, že ektoparazité mohou přenášet nebo způsobovat nebezpečné nemoci, jejichž léčba není jednoduchá.

Každý páníček stojí před rozhodnutím, jaká antiparazitika vybrat, a proto vás seznámíme s pipetami Effipro DUO pro pejsky i kočičky.

Pro koho se pipety hodí?

Kromě pipet jsou k dispizici ještě antiparazitní obojky, spreje i šampony, každý z těchto přípravků má svá specifika a čím jsou vyjímečné právě pipety? Často je volí zejména majitelé menších a středních pejsků, kteří spí s páníčky v posteli a nechtějí, aby jejich mazlíček měl na krku stále obojek. Oblíbené jsou i u kočiček, protože tady se zase majitelé bojí, aby se kočka obojkem někde nezachytila a neublížila si. Spot-on je také skvělý pro psy s delší srstí, protože obojek způsobuje její zacuchání.

Proč si vybrat Effipro DUO?

Nestačí chránit mazlíčky pouze proti dospělým blechám, nebezpečí představují hlavně vajíčka a další vývojová stadia blech, což je asi 95 % celkové bleší populace. S Effiprem DUO ale máte vystaráno, protože likviduje i je! Stará se o to účinná látka Pyriproxyfen.

Effipro DUO

Hlavní účinnou látku Effipro DUO je Fipronil a ten chrání chrání psy i kočky proti blechám a klíšťatům. Blechy u koček odpuzuje 5 týdnů po aplikaci a u psů po dobu 7 týdnů, u obou preventivně brání množení blech až 3 měsíce, a to tím, že přeruší vývoj vajíček v dospělé blechy.

U klíšťat záleží na jejich druhu, psy proti nim ochrání po dobu až 4 týdnů, u koček je účinek kratší. Pro optimální zvládnutí napadení blechami, klíšťaty a množení blech by měl být režim ošetření založen na aktuální epidemiologické situaci v místě, kde se váš miláček pohybuje.

Jak pipetu používat?

Aplikace pipet Effipro DUO je snadná, sklepete tekutinu do hlavní části pipety a horní zúžený hrot odlomíte, pak rozhrnete srst a zadní části krku před lopatkami vašeho mazlíčka a přiložíte pipetu až ke kůži. Následně obsah pipetky vymáčknete.

Effipro DUO není vhodné pro štěňata mladší 10 týdnů a vážící méně než 2 kg, ani pro koťata mladší 10 týdnů o hmotnosti méně než 1 kg.

Effipro vyrábí rozlišené pipety pro psy a kočky. U koček s hmotností do 6 kg se používá jedna pipeta, pokud vaše kočka váží více jak 6 kg, je třeba najednou aplikovat dvě pipety. Psí spot-ony jsou dále rozděleny podle velikosti jedince. Rozhodujícím prvkem je hmotnost vašeho pejska.

Effipro DUO

Používáte pipety Effipro DUO? Pochlubte se nám do komentáře, jak jste s nimi spokojeni. Díky svým účinným látkám nechrání pouze proti klíšťatům a dospělým blechám, ale také proti všem bleším vývojovým stádiím, takže napomáhá celkové likvidaci blech bez opětovného návratu.

Publikováno v: Recenze produktů

Zanechte komentář

Bezpečnostní kód

Komentáře

  • Virbac boj s blechou
    Od:Petr Na 19.11.2022
    Hodnocení
    5.0

    Naš pes má blechy i přes aplikaci Virbac přípravku proti blechám:-))..
    Nevim kde je chyba, ale s bechama bojujeme několika způsoby..šampon, ošetření pelíšku atd.

    Odpověď od: Veronika Vencl Na 23.11.2022 Dobrý den, Petře,

    boj s blechami může být na dlouho a je potřeba vytrvat. Jak píšete, jen ošetření kožíšku nestačí a je nutné použít antiparazitika i na prostředí, kde pes žije. Blechy mají vývojová stádia a z nějakého zapadlého vajíčka, se za pár týdnů vylíhne zase dospělá blecha.

    Za Pethome,
    Veronika