+420 511 444 369

Po-Pá 8:30 - 16:00

Doprava zdarma

k vybraným produktům

Doručení do

24 hodin
15 000 produktů

skladem

Výrobci

Odběr novinek

Blog

Příběh psa - úraz, zlomená kost, operace a co dál?

8184 Shlédnutí 1 Líbí se
1 Komentář
Hodnocení
5.0

Příběh, který nechce žádný pejskař zažít. Úraz, zlomenina, operace a bezmoc.  A navíc pár týdnů před Evropskou výstavou psů? Přečtěte si bolavý střípek ze života krysaříčka Čokinka a jeho paničky Lenky. Jak se nadějný pejsek popere s vážnou nehodou? A dokáže v takové situaci nějak pomoct kloubní výživa

Ahoj, jmenuji se Lenka a ráda bych vám představila svého čtyřnohého kamaráda Čokínka. Čokinek je pejsek plemene pražský krysařík hnědý s pálením z chovatelské stanice Secure Power. Narodil se 23.7.2013 a v době kdy se stal náš příběh mu byli necelé tři roky.

Čokínek je láska na celý život, jak všichni víte, takový pes se pro Vás narodí jenom jednou a vy cítíte, že patříte k sobě. Je to Vaše půlka srdce, Vaše druhá část, se kterou jste pevně spjati až do konce dní. Tak i my dva jsme si užívali společné krásné dny. A jelikož jsme oba akční, chodili jsme na výstavy, běhali coursing, trénovali agility. Sportování a vystavování se prostě stalo nedílnou součástí našeho života.

 

Nehoda, úraz, zlomená kost, operace a ...

Jenže, Čokínek je pes - pes samec. Navíc ve znamení lva. Jeho silná osobnost se stala ještě mocnější, když za plotem u sousedů hárala fenka Ridgebacka. V tu chvíli je takový pes jako vyměněný, neposlouchá na povely, přestává vidět a slyšet, jenom cítí a je to silnější než on, je to silnější než cokoliv jiného.

A tak jednoho rána, jsem Čokína pustila ven na zahradu, ať se vyvenčí. Teď už vím, že to byla veliká chyba, ale jak se říká, čas vrátit nejde. A tak jsem za pár minut nebožáka našla jak stojí u plotu s nohou skrčenou. Víte jak ve vás hrkne v tu chvíli, když jste si jisti, že se něco stalo. Tak i na mě šly všechny mrákoty lidstva. Na přivolání nereagoval, jenom stál, klepal se a nepřítomně koukal. Věděla jsem, že je zle. Vzala ho do náručí jako miminko a nesla domů, noha byla citlivá, bolestivá, nenechal si na ni šáhnout.

Se slzami v očích jsem jela na kliniku, kde potvrdili moji domněnku, noha byla zlomená těsně nad zápěstím. Z naší domácí kliniky nás hned objednali na okamžitou operaci k panu MVDr. Bednářovi (tímto moc děkuji) a tak jsme se vydali na cestu do Čáslavi. Čokínek šel hned na operaci – navrtání kostí a vložení ocelové destičky ke spojení obou kostí.

Čekala jsem doma, brečela jsem, byla jsem tak bezmocná. Bála jsem se, že nezvládne narkózu, bála jsem se, že nebude nikdy chodit. Zlomenina byla opravdu ošklivá, pan doktor mě varoval, že se mu nemusí podařit přichytnout obě kosti správně, jelikož část zbývající kosti byla příliš malá na zachycení šroubů. Bylo mi na nic, celou dobu jsem si vyčítala, že je to moje chyba, že jsem měla být pozornější, pocit bezmoci mě celou ovládal.

Navíc za tři týdny byla největší výstava v Brně, na kterou jsme byli přihlášení již rok dopředu. Evropská výstava – čest zde vystavovat, show na kterou se těší každý vystavovatel dlouhá léta dopředu. Bylo bezpředmětné vůbec uvažovat o tom, že bysme se zůčastnili.

 

Naděje ve sladkém sirupu Aptus Apto Flex

Operace dopadla na výbornou a pan doktor mi doporučil hned používat APTUS APTO-FLEX sirup pro psy. Chutnou kloubní výživu si Čokinek zamiloval. Má maličkou tlamičku a prášky polyká opravdu nerad. Ale na svojí dávku lahodného sirupu se vždy těšil.

Pooperační stav jsme zvládli na jedničku a Čokínek se zotavoval rychlostí blesku. Každý den jsem viděla malý zázrak před svýma očima. Okamžitě bylo poznat výsledky kloubní výživy. Zpočátku Čokínek jen zlehka našlapoval, ale po dalším týdnu již běhal jak čamrda. Neuvěřitelné!!! Byla jsem ohromena účinkem sirupu Apto Flex a začala pomýšlet i na Evropskou výstavu psů v Brně.

 Aptus Apto Flex 200ml

Zdraví, pohyb a Evropská výstava psů

Několik dnů před výstavou jsem si stále nebyla jista, nicméně Čokínkovi se vrátil jeho smysl pro humor a čiperné zdravíčko projevoval ve všech směrech. Dobrá, řekla jsem, když už hopsáš zase o piškotek, zkusíme to. Kloubní výživu Apto Flex jsme nevynechali, užíval jí pravidelně až do absolutního zahojení zlomeniny a uživá v pravidelných kúrách i dále. Je to totiž sportovec a coursing miluje z celého svého srdce.

A jak dopadla výstava? Čokínek zvládl odchodit oba dva dny s výsledkem Výborný 1 a Výborný 1 CAC!

Především jsme ale moc rádi, že se zlomenina vyléčila a na pejskovi byste to nepoznali. Běhá znovu jako vítr za střapečkem na coursingu, skáče přes překážky jako kamzík na agility. A také stále honí holky a skáče přes ploty. Je to prostě nepoučitelný mazlík. Ovšem všeho s mírou, nyní je pod větším dozorem, aby se to již neopakovalo!

 Aptus Apto Flex Recenze

Díky kloubní výživě Aptus Apto Flex jsme zvládli i my svoje strasti. A já věřím, že pomůže i Vám, když to budete nejvíc potřebovat.

Publikováno v: Recenze produktů

Zanechte komentář

Bezpečnostní kód

Komentáře

  • Milovaný pes
    Od:ŠÁRKA Krausová Nová Na 22.05.2021
    Hodnocení
    5.0

    Dobrý den, četla jsem Váš článek.. Jsem v podobné situaci. My vše zvládli s kostivalem homeo. Ale dr mi radi vyndat šrouby.. Pokud chápu dobře, Vám zůstali s destičkami že..
    Moc děkuji za odpověď a přeji mnoho dalších let ve zdraví :-)

  • Od:Svatka Na 28.06.2018

    My mame ted uplne stejnou zlomeninu. Jen mame jeste mensi kousek nad kloubem :( tak doufam, ze to bude dobre.