+420 511 444 369

Po-Pá 8:30 - 16:00

Doprava zdarma

k vybraným produktům

Doručení do

24 hodin
15 000 produktů

skladem

Výrobci

Odběr novinek

Blog

Tři nejžhavější trendy ve výživě psů

1597 Shlédnutí 1 Líbí se

Přístupy k výživě psů jsou značně rozdílné a mnoho majitelů si láme hlavu s tím jak nejlépe nakrmit svého čtyřnohého miláčka. Informací o krmivech je plno na každém rohu. Často jsou však v rozporu a není jednoduché se zorientovat.

Podobně jako do výživy lidí i do výživy psů pronikají různé trendy. Bylinky, absence Éček, bezlepková strava, nízký glykemický index, přírodní konzervanty a další ...

 

Granule jako nejoblíbenější způsob krmení psů

V dnešní době existují desítky plemen psů a jejich variací. Psi stejně jako lidé žijí různým životním stylem.

Dnes není nic neobvyklého, když dobrman většinu času lenoší na gauči. Jezevčík noruje maximálně tak v peřinách. A husky tahá jedině svého páníčka na vodítku po sídlišti. Ale na druhé straně můžeme potkat čivavu v roli skvělého canisterapeuta nebo profesionálního závodníka v agility či coursingu.

Splnit nutriční nároky moderního psa není jen tak. Například domácího povaleče je nutné chránit před obezitou. Sportovec potřebuje výživu bohatou na protein, kvalitní tuk a chondroprotektivní látky. Výstavní šampion se udržuje celoročně v top kondici a navíc chce oslňovat lesklou srstí. Nemocný pes vyžaduje speciální veterinární dietu. A tak dále, a tak dále.

Dobře vybrané granule pro psa vyřeší i jeho specifické a individuální nároky

Špičková granulovaná krmiva jsou pro psa nutričně vyvážená a skvěle stravitelná. Masové granule psům chutnají a navíc je jejich dávkování velmi pohodlné i pro páníčky. Výběr kvalitních granulí, které přesně splní nároky vašeho psa je klíčovým faktorem pro jeho zdraví, kondici a imunitu.

 

Tři horké novinky v granulářství

1)     Vlci, šelmy, divočina a granule Carnilove

O tom, že prapředci psů jsou vlci, není pochyb. Domestikace a vývoj psa do dnešní podoby probíhal po staletí. Nyní nás tento „masožravec“ věrně provází v různých situacích jako kamarád, sportovec, hlídač i pracant.

CARNILOVE, to jsou granule pro milovníky masa!

Vlčí koncept krmiv Carnilove je založen na použití nejkvalitnějšího masa ze zvířat chovaných ve volné přírodě. Divoká zvířata, která nejsou uměle vykrmována v klecích, zaručují přirozenou stravu bez obsahu hormonů, antibiotik či jiných chemikálií. Sobi, divoká prasatalososi z řek, divoké kachny a volně žijící bažanti jsou pro psa výborným zdrojem kvalitních bílkovin a tuků. Navíc vybrané druhy masa jsou přirozenou stravou vlků, kterou by ve volné přírodě mohli lovit.

Granule Carnilove jsou založené na myšlence, že pes je potomek vlka a má tak velmi podobné zažívání. Granule mají snížený obsah obilovin nebo jsou zcela bez obilovin (tzv. GRAIN FREE). Krmiva Carnilove jsou navíc obohacena o přírodní složky, se kterými se vlk v divočině také přirozeně setkával. Byliny, semena, ovoce i zelenina jsou tak nezbytnou součástí těchto novodobých krmiv.

2)     Čerstvé suroviny v potravinářské kvalitě v krmivu Naturea

Občas se stávalo, že i mezi granulemi se objevovala nekvalitní krmiva. Takové granule si rychle získali zlou pověst a většinou z trhu vymizeli. Zaseli však do některých majitelů psů nedůvěru v krmení granulovanou stravou. Právě na takové nedůvěře začala výroba špičkového krmiva Naturea. Zakladatel značky nevěděl jaké vybrat granule pro svého psa a tak se rozhodl vyrobit si vlastní. A věřte, že do nich dal jen to nejlepší!

NATUREA granule s pečetí domácí kvality

Naturea jsou granule pro psy s obsahem více než 60 % masa, které nebylo nikdy předtím zmraženo. Maso v prvotřídní potravinářské kvalitě je určeno i pro lidskou spotřebu a v každé receptuře je na prvním místě. Jako zdroj vyjímečně hodnotných bílkovin používá Naturea čerstvé maso a vejce.

Krmivo Naturea neobsahuje žádné konzervanty, barviva, geneticky modifikované suroviny. Je zcela bez pšenice, kukuřice a sóji. Nekompromisně naprosto přirozená strava pro vašeho psa v top kvalitě z malé rodinné továrny vašeho psa oslní nejen unikátním složením, ale také výjimečnou chutností.

100% spokojenost ověřena - recenze od spokojeného zákazníka (zdroj: Heuréka.cz)

Krmivo Naturea recenze

3)     Veterinární diety pro maximální zdraví vašeho psa

Život našeho psího kamaráda je proti tomu našemu krátký. Každý zodpovědný majitel se snaží udržet svého psa zdravého a ve výborné kondici po celý život. Některým psům se ale nemoci či úrazy nevyhnou a je třeba je vždy řešit. Vhodně zvolené granule dokážou velmi přispět k léčbě, rekonvalescenci či udržení dobrého stavu při chronických obtížích.

Veterinární diety jsou specializovaná krmiva, která se psovi podávají jako součást léčby při různých zdravotních komplikacích. Nadváha, alergie, dentální obtíže, onemocnění kloubů nebo kožní potíže jsou velmi častým důvodem, proč váš pes musí mít veterinární dietu.  Jak sám název napovídá, dietu by měl vašemu mazlíčkovi doporučit veterinární lékař, který je schopen zhodnotit jeho aktuální zdravotní stav a navrhnout nejvhodnější léčebný postup.

Věda + příroda = VET LIFE NATURAL

Vet Life jsou první veterinární diety, která obsahují pouze přírodní antioxidanty a granule jsou navíc baleny v ochranné atmosféře. Krmiva Vet Life jsou vyvíjena vědeckým týmem v Itálii a nejsou testována na zvířatech. Lékaři a specialisti dietu pečlivě sestavili na základě výzkumů a moderních technologií, ale zároveň s plným respektem ke kvalitě vstupních surovin (maso v potravinářské kvalitě, použití „zdravých“ obilovin špaldy a ovsa, s nulovým obsahem geneticky modifikovaných surovin, bez soji, kukuřice i pšenice).

100% záruka spokojenosti s dietou Vet Life je ověřena spokojenými zákazníky (zdroj: Heuréka.cz)

Veterinární dieta Vet Life recenze

I pro psy platí: Jste to, co jíte

Výběr krmiva vlastně nikdy nebyl jednodušší. Špičkové granule splní i velmi specifické a náročné nutriční požadavky vašeho psa. Nabídka je sice velmi široká.  Ale pokud se zorientujete, zjistíte, že ať je váš pes gaučák nebo sporťák tělem i duší, vhodné granule ho dokáží nejen zasytit, ale také mu zajistit zdraví a vitalitu po celý jeho život.

Vstupní suroviny v prvotřídní kvalitě, maso potravinářské jakosti a ultimátní vyloučení rizikových a nevhodných složek. To jsou minimální požadavky na granule, které byste pro svého psa měli chtít.

Teď už jen přejeme, aby ty vámi vybrané vašemu miláčkovi šmakovali. A pokud se náhodou napoprvé netrefíte do chuti mlsného jazýčku vašeho psa, tak nevěšte hlavu. Receptury jsou z různého masa, tak příště zkuste vašemu psovi naservírovat třeba divokého bažanta nebo soba!

Zanechte komentář

Bezpečnostní kód