+420 511 444 369

Po-Pá 8:30 - 16:00

Doprava zdarma

k vybraným produktům

Doručení do

24 hodin
15 000 produktů

skladem

Výrobci

Odběr novinek

Blog

Veterinární šampon Alavis: dejte kožním problémům sbohem

543 Shlédnutí 0 Líbí se

Má váš pejsek nebo kočička problém se srstí? Není jejich kožíšek zdravý a lesklý? Na vině může alergie např. na bleší kousnutí, ale i jiné intolerance. Při takových problémech je vhodné sáhnout po ověřených veterinárních přípravcích. První pomocí může být vhodný šampon, který zklidní podrážděnou pokožku a omezí svědění.

Šampon Alavis: vyzrajte nad kožními problémy

ALAVIS Extra jemný šampon je novinkou na trhu, který je schválený jako veterinární ( nikoliv kosmetický) přípravek. Je to z důvodu, že obsahuje dvě aktivní látky, a to Aloe vera a konopný olej. Tyto dvě látky jsou známy pro svůj příznivý vliv na kůži a srst.

Znáte to občas se stane, že se váš chlupáč vyválí v něčem „voňavém“ šampon Alavis můžete použít i pro běžnou hygienu, díky jeho složení bude mít pejsek krásně lesklý kožíšek. Hodí se také pro pravidelné mytí, protože neškodí srsti.

Aloe vera

Aloe vera je využívána již po tisíce let jako léčivá rostlina a její používání se rozšířilo po celém světě. Je oblíbenou bylinou v léčitelství i v domácím lékařství kvůli četným vlastnostem díky jedinečnému složení.

Aloe vera obsahuje mnoho prospěšných látek (sacharidy, aminokyseliny, lipidy, vitamíny, enzymy, minerální látky, kyselinu salicylovou a další prospěšné látky. Hlavní účinnou látkou gelu aloe vera je polysacharid acemanan, který je znám pro antivirové a proti národové účinky.

Samotné Aloe vera má protizánětlivé, antibakteriální, antivirové, antimykotické a antioxidační účinky. Po staletí je používána k léčbě ran a popálenin, které jsou hlavní indikací využití Aloe vera gelu.

Gel z Aloe vera podporuje hojení a aplikuje se zevně zejména na spáleniny, drobnější poranění a odřeniny. Při jeho aplikaci se vytváří na povrchu rány zvlhčující film, který působí protizánětlivě, podporuje růst vazivové tkáně a obnovu kolagenu, zlepšuje přísun kyslíku a živin do tkáně a dochází k rychlejší obnově cévního zásobení. Aloe vera snižuje množství odumřelé tkáně a stimuluje regeneraci buněk.

Konopný olej

Konopný olej je bohatý na nenasycené mastné kyseliny omega 6 a omega 3 v poměru 3 : 1. Konopný olej obsahuje přibližně 80 % esenciálních mastných kyselin, např. kyseliny linolové, alfa-linolenové, gama-linolenové a stearidonové. Z vitamínů a minerálů je konopný olej bohatý zejména na vitamíny A, D a E a na minerály vápník, hořčík, draslík a železo. Vitamín E je důležitým antioxidantem, který chrání buněčné membrány před poškozením volnými radikály. Další důležitou látkou obsaženou v konopném oleji je cannabidiol, který má protizánětlivé účinky.

Konopný olej působí protizánětlivě, antibakteriálně a regeneračně, zvlhčuje a vyživuje pokožku a používá se zejména pro podporu hojení při kožních potíží.

Obě tyto látky svými vlastnostmi v sobě spojují jedinečný přípravek, který je vhodný pro podporu léčby kožních onemocnění.

Calibra pro psy

ALAVIS Extra jemný šampon s obsahem Aloe vera a konopného oleje je určen pro udržení zdravé a kvalitní kůže, která je základem pro kvalitní a lesklou srst. Dále je vhodný po podporu léčby při kožních onemocněních a navíc čistá srst a kůže sama o sobě napomáhá hojení. Rovněž je vhodný i pro běžné použití, pro časté mytí a pro štěňata a bílé psy.

ALAVIS Extra jemný šampon se používá pro:

• zklidnění kůže při zánětlivých onemocněních kůže

• pro snížení svědivosti (pruritus)

• napomáhá při léčbě hyperkeratózy a seborhoické dermatitidy

• pro lepší kvalitu srsti a vyšší lesk

Zejména v jarním období se začínají množit blechy a další paraziti a kůže psů a koček bývá často podrážděná jejich invazí. Stejně tak jsou leckteří psi citliví na pylové alergeny a ALAVIS Extra jemný šampon je vhodnou variantou, jak kůži zbavit těchto alergenů a navíc ji chránit a regenerovat.

Při problémech se srstí je vhodné podávat i ALAVIS SHELBY Pro srst a vitalitu , který obsahuje vitaminy (A, D3, E a biotin) a minerální látky (Zn, Se) pro lepší kvalitu srsti a dále obsahuje přírodní panenský olej z lososa nejvyšší kvality, který se skládá z omega 3 mastných kyselin, EPA a DHA a je velmi dobře vstřebatelný a tím i velice dobře využitelný. Olej z lososa zlepšuje kvalitu srsti a má rovněž pozitivní vliv na zlepšení celkové zdravotní kondice psa.

MVDr. Tereza Šnepová

Zanechte komentář

Bezpečnostní kód