+420 511 444 369

Po-Pá 8:30 - 16:00

Doprava zdarma

k vybraným produktům

Doručení do

24 hodin
15 000 produktů

skladem

Výrobci

Odběr novinek

Blog

5 nejlepších oblečků pro psa

4391 Shlédnutí 3 Líbí se

Oblečky pro psy Hurtta – to je špička na trhu s outdoorovými oblečky. Tyto oblečky jsou z funkčních materiálů a tedy opravdu na ven – do zimy, deště, větrných plískanic i sněžení!

Chcete-li obleček pro psa do náročných podmínek a pro velmi časté nošení, pak je Hurtta správnou volbou. Argumenty, proč vybrat právě Hurttu, jsou jednoduché. Oblečky skvěle padnou, tvar i barva vydrží několik let a ochrana vašeho psa před jakýmkoliv počasím je samozřejmostí!

5 nejlepších oblečků pro psy + jedny neotřelé podvlíkačky

Oblečky Hurtta jsou ušité z funkčního materiálu Houndtex®. A právě díky tomu mají jedinečné vlastnosti. Houndtex® poskytuje psovi pohodlí při nošení a navíc obleček zůstane krásný a funkční i po několika sezónách intenzivního nošení. A samozřejmě jsou díky němu všechny oblečky Hurtta větruvzdorné a voděodolné.

Oblečky Hurtta s membránou Houndtex® garantují:

>> odolnost proti vodě, větru a chladu,

>> prodyšnost, díky které se psí kožich nezapaří,

>> lepené švy, které neprofouknou a neprovlhnou,

>> tichost a přizpůsobivost materiálu při jakémkoliv pohybu,

>> jednoduchou údržbu materiálu (většinu nečistot jednoduše otřete vlhkým hadříkem nebo můžete obleček vyprat v pračce při 40 stupních bez aviváže). 

1. Pláštěnky pro psy přes záda 

Klasické psí pláštěnky do podzimních přeháněk, jarních deštíků, letních bouřek i celodenních lijáků nabízí Hurtta ve dvou variantách:

  • Nezateplenou lehkou pláštěnku pro psa Monsoon Coat s vodním sloupcem 10.000 mm, kterou využijete jak při jarním deštíku a letní přeháňce, tak při celodenním lijáku. 

  • Ultra lehkou psí pláštěnku bez podšívky Mudventure Coat, kterou oceníte i do teplého počasí, protože není zateplená. Stejně jako všechny Hurtta pláštěnky má vodní sloupec a reflexní prvky, které zajišťují viditelnost vašeho mazlíčka i za šera či tmy.

Oba typy pláštěnek pohodlně padnou všem psům díky vychytanému střihu. Jsou vhodné i pro psy malých, středních i velkých plemen a také pro psí akčňáky, kteří se hodně pohybují – v pohybu tyto voděodolné oblečky nijak nepřekáží, nešustí a navíc jsou prodyšné. Takže nejen, že pláštěnku od Hurtty bude váš pes rád nosit, ale i jeho kožich bude v pohodě – už se totiž nikdy nezapaří. Nošení i nasazování Hurtta oblečků do deště je velice snadné a jednoduché – pláštěnku nasadíte přes hlavu a poté ji na těle psa dotáhnete pomocí hrudního dílu a nastavitelných gumiček přesně podle jeho proporcí. 

„Pláštěnky pro vás Hurtta testuje v extrémních podmínkách severské přírody. A věřte, že tam prší fakt dost > průměrně 260 dní v roce!“

Pláštěnky od Hurtty se perfektně nosí i aktivním psům, kteří milují pohyb. Mrkněte na video:

2. Mudventure Overal pláštěnka s nohavičkami

Nepromokavá kombinéza ideální do jarních i podzimních sychravých dnů. Lehoučký obleček s nohavičkama je vyrobený z rychleschnoucího materiálu, který má vysokou odolnost proti mechanickému poškození. Overal kryje celé tělo, ale zároveň umožňuje široký rozsah pohybu, díky tomu vašemu mazlíčkovi nijak nebrání v jeho přirozené aktivitě a pes může v overalu běhat, skákat i blbnout. 

Mudventure Overal je nastavitelný, snadno se obléká i svléká, což oceníte vy i váš pes. Chundelatí psi jej mohou nosit jako samostatný kousek, ale také je možné ho vrstvit.

Aktuální nabídku barev a velikostí psích pláštěnek Hurtta s nohavičkami i bez najdete ZDE.

3. Expedition Parka

Léty ověřená kvalitní zimní bunda pro psy do chladného počasí. Ideální do teplot od 0°C až do -20°C.  

Expedition Parka je odolná proti sněhu i vodě, zateplená a navíc slušivá! Vysoký vodní sloupec garantuje odolnost proti dešti sněhu. Samozřejmostí jsou reflexní prvky a lehký nešustivý materiál.

Bunda je ideálním doplňkem zejména pro krátkosrsté psy a psy bez podsady. Díky vysoké ochraně před prochladnutím je také vhodná pro psí sportovce na prohřátí důležitých svalových skupin a hrudníku před a po výkonu.

To že vašemu psovi bunda sedne, zaručuje výběr ze 16 velikostí - od XXS pro miniaturní plemena psů až po XXXL pro obří psy. Navíc má tato zimní bunda nastavitelnou délku zad, pasu i límce pro maximální komfort. A ve všech velikostech můžete vybírat z 5 barevných variant!

4. Extreme Warmer a Extreme overal

Funkční zimní bunda se speciální vnitřní fólií odrážející tělesné teplo a teplý zimní obleček s nohavičkami. Ideální do teplot od -5°C až do -30°C.

Extreme Warmer je extra zateplený zimní obleček pro psy určený do mrazu a extrémních podmínek. Perfektně ohřívá tělo psa, ale zároveň garantuje prodyšnost. Vysoký límec se dá přehnout přes krk i na mráz choulostivé uši.

Máte strach, že se nebude pes v zimní bundě přirozeně hýbat? Omyl! Hurtta šije oblečky speciálně pro aktivní psy, oblečky pro běh, skákání a sport. Až uvidíte, jak se jednoduše obléká a pohodlně nosí, budete ho chtít mít hned.

Nově se k bundě přidává i Extreme overal, kombinéza s nohavičkami, která vašemu psovi zajistí teplo a komfort i v těch nejnáročnějších podmínkách. Ochrání ho před mrazem, větrem, deštěm a sněhem, a to i ze spodu, díky nohavicím. Obleček je nastavitelný okolo pasu, na límci a u nožiček.

5. Funkční svetry Razzle Dazzle Midlayer a Warming Midlayer 

Razzle Dazzle Midlayer je stylová oboustranná mikino-bunda. Tzv. 2 v 1 obleček z kombinace funkčního úpletu a teploučkého fleecu. Může sloužit jako mikina, tedy do chladného, ale ne vyloženě mrazivého počasí, nebo jako teplá spodní vrstva pod pláštěnku nebo overal.

Podle aktuálních povětrnostních podmínek, srsti psa, ale i podle aktivity, které se budete se psem věnovat, si vyberte stranu, která bude psovi nejlépe vyhovovat. Teplejší s fleece chlupem pro intenzivnější zahřátí nebo hladký úplet, určený primárně pro uchování momentální teploty.

Razzle Dazzle má nastavitelný obvod krku, pasu i délku zad. Je bez zipů nebo knoflíků, a obléknete ji snadno přes hlavu. Je také ideálním prvním oblečkem pro štěňata nebo bázlivé psy, kteří ještě nikdy nenosili bundu nebo overal. 

Její inovací je Warming Midlayer, vylepšená o lemování z žerzeje podšitým tenkou vrstvou hliníku. Bundička je díky tomu teplejší, navíc podšívka z hliníku vrací teplo vytvořené tělem zpět k pejskovi a efektivně prohřívá jeho svaly. Nejen, že se pes udrží déle v teple, ale také se zlepší proces jeho regenerace.  Bundička je vhodná jako první kousek oblečení pro psa, který není na oblečky zvyklý. 

6. Body Warmer

První podvlíkačky od Hurtty aneb unikátní funkční overal, který poskytuje psovi dodatečné teplo.

Víceúčelový obleček s fóliovou vrstvou, která odráží tělesné teplo. Body Warmer je z hladkého a elastického materiálu, a tak je pro psy velmi pohodlný. Navíc je možné nastavit pas i límec pro maximální komfort.

Overal je možné oblékat pod jakýkoliv klasický obleček nebo pláštěnku pro zajištění lepší ochrany proti chladu. Ideální je také pro stárnoucí psy a psy v rekonvalescenci či rehabilitaci. Slušivá kombinéza je vhodná pro sportovce na zahřátí svalů před a po výkonu.

Dá se v ní ovšem klidně i běhat agility:

A všechny oblečky pro psy Hurtta si potrpí na detaily:

  • Všechny oblečky jsou nastavitelné pro maximální přizpůsobivost tělu vašeho psa.

  • Ve všech velikostech najdete buď všitý postroj anebo je připraven otvor na připnutí vodítka k vašemu obojku či postroji.

  • Každý obleček je opatřen 3M reflexními prvky pro větší bezpečnost vašeho psa při pohybu v šeru, mlze a tmě.

  • Obleček můžete prát v pračce dle pokynů uvedených na visačce oblečku.

Základem správného výběru funkčního oblečku je přesné změření psa:

Jen obleček, který skvěle padne, ochrání psa před špatným počasím. Vždy svého psa před nákupem důkladně změřte, míry si zaznamenejte a podle nich vyberte obleček.

Měřte krejčovským metrem v místech dle níže uvedeného obrázku. Poté srovnejte míry vašeho psa s mírami uvedenými u oblečku.


1)  Změřte délku zad vašeho psa od kohoutku až po kořen ocasu.

2)  Změřte obvod krku vašeho psa v místě, kde nosí obojek.

3)  Změřte obvod hrudníku v nejširším místě (tj. těsně za předními tlapkami).

4)  Pokud vybíráte obleček s nohavičkami, změřte délku přední nohy od hrudníku na zápěstí.

POZOR: správné míry je třeba znát i pokud jsou u oblečku uvedena doporučená plemena. Určení velikosti oblečku podle plemene je pouze orientační a vždy je přesnější psa přeměřit. I v rámci jednoho plemene mohou být velké rozdíly ve velikostech jednotlivých zvířat.

Pokud sháníte obleček pro psa, který vašemu parťákovi vydrží několik let a navíc mu poskytne maximální komfort, vyberte mu Hurttu. Kvalita těchto oblečků je bezkonkurenční a kdo jednou vyzkouší, už nikdy nekoupí jiný.

Zanechte komentář

Bezpečnostní kód