+420 511 444 369

Po-Pá 8:30 - 16:00

Doprava zdarma

k vybraným produktům

Doručení do

24 hodin
15 000 produktů

skladem

Výrobci

Odběr novinek

Blog

Recenze: celosezónní testování obojku Foresto

5565 Shlédnutí 2 Líbí se
1 Komentář
Hodnocení
5.0

Právě začíná sezóna parazitů a každý páníček stojí před rozhodnutím, jaký přípravek pro svého mazlíčka zvolit. Na trhu je velké množství antiparazitik a každému vyhovuje něco jiného, my jsme nechali otestovat obojky Foresto pro psy a kočky, a to dokonce po celou sezónu. Jste zvědaví, jak to dopadlo? Mrkněte do článku.

Antiparazitní obojky Foresto pro psy a kočky

Obojek Foresto je vhodný pro psy a kočky a ochrání vaše mazlíčky proti parazitům až po dobu 8 měsíců, když na jaře obojek nasadíte, tak máte na celou sezónu vystaráno a breberky v kožichu vašich čtyřnoných miláčků nemají šanci. Obojek je voděodolný, taže zvládne letní hrátky vašich psů ve vodě.

Kocourek Maxík

Příležitost k testování dostala majitelka kocourka Maxíka, které jsme zaslali Foresto 38 pro malé psy a kočky.

„Už po rozbalení lze poznat, že je obojek skutečně dobrý. Je lehký, tenký a kočku netlačí, což bývá u antiparazitních obojků nevídané. Maxík tento obojek nosil celou sezónu a skutečně žádné klíště, a nebo blechy neměl.

Je až neuvěřitelné, jak je účinný. Ještě pro ujasnění, Max je kocour, který žije venku i doma, takže občas navštíví lesy, louky, kde je vysoká tráva, obzvlášť přes léto. Pokud máte raubíře jako já a chcete pro něj účinné antiparazitikum, tak doporučuji Foresto za každou cenu. Letos se bez něj už neobejdu, a tak ho znova koupím, protože je prostě úžasný.“

„Foresto

Pejsek Rony

Prvním testerem se stal antivní pejsek Rony, který nejen že s paničkou běhá agility, ale tráví také hodně času na procházkách v přírodě. A jak si Foresto po celou sezónu vedlo? Na to se již podívejte v podrobné recenzi od Ronyho majitelky.

„Rony je dlouhosrstý kříženec většího vzrůstu žijící na vesnici přímo vedle křivoklátských lesů. Každodenní vycházky jsme trávili přímo v klíštěcím ráji. Už od štěněte jsem střídala různé přípravky na ochranu před těmito parazity a jediné, co u něj zabíralo, byly drahé pipety. Časem jsme pořídili i kočičku (venkovní), která je naopak ohromné lákadlo pro blechy. Používání pipet se tedy rozšířilo nejen na sezónu klíšťat, ale celoročně.

Pak jsme dostali skvělou příležitost vyzkoušet si obojek Foresto. Ze začátku jsem měla obavy, zda bude fungovat a opravdu mi přišlo, že skutečně ani nefunguje, ovšem po utažení „téměř na těsno“ (dle doporučení dvou prstů jsem to musela utáhnout tak, aby se tam mé dva malé prsty sotva vešly) a vyčesání z pod obojku co nejvíce chlupů, se výsledky začaly dostavovat. Kromě procházek po našich lesích se v létě chodíme často koupat do řeky a spolu s koupáním vždy následovalo válení se v hluboké trávě. Vzhledem k testování jsem vždy nechala obojek na pejskovi a na funkčnosti to i tak neubralo. Dokonce ani slaná voda nebyla na obtíž!

U obojku jsem shledala jednu nevýhodu oproti pipetám. Vzhledem k naší vysoké sportovní agilitní aktivitě jsme museli při každém závodním běhu obojek sundat. Což znamenalo, že po závodech jsem jej mnohdy zapomněla pejskovi ihned nasadit. Překvapením pro mě bylo, že ani to mnohdy nevadilo. Možná na to mělo vliv velké sucho, které přes léto panovalo, ale počty vyndaných klíšťat se zmenšovaly, až dokonce během léta ustaly úplně a klíšťata se nevrátila, ani když jsem zapomněla 14 dní obojek nasadit.

Přesto, že obojek již cca měsíc nebyl nasazený, setkali jsme se s blechami, dříve, než jsem stačila zasáhnout, samy zmizely. I přesto, že funkčnost obojku již dávno měla ustat.

Díky těmto zkušenostem přemýšlím, že bych na příští sezónu pořídila obojek kočičce (kterou naopak klíšťata trápí i přes pravidelné pipety) a na pejska bych zkusila použít ten samý – rok používaný obojek a dál pokračovat v testování.“

A jak paní Markéta obojek hodnotí?

+ není na dlouhosrstém psu vidět


+ není cítit


+ pokud je na pejskovi nasazen přes celou sezónu, sundání na několik dní neovlivní funkčnost

+ funguje i dlouhou dobu po jeho stanovené funkčnosti výrobcem


+ sladká ani slaná voda nemá vliv na funkčnost


– pro sportovce, kteří běhají agility, s každým během se musí sundat


– musí se nasadit opravdu VELMI těsně


– při častém sundávání se sám povoluje


– delší nástup funčknosti (cca 14 dní)

– Markéta B. –

My děkujeme našim testerkám a zajména paničce Ronyho za detailní recenzi a doufáme, že vám – našim zákazníkům, třeba pomůže při rozhodování, jaké antiparazitikum zakoupit. Sami se můžete přesvědčit, že Foresto opravdu funguje, a to po celou sezónu, ať už trávíte léto v lese nebo u moře, parazité si na všeho mazlíčka netroufnou.

Publikováno v: Recenze produktů

Zanechte komentář

Bezpečnostní kód

Komentáře

  • Obojek Foresto
    Od:Lenka Na 08.05.2022
    Hodnocení
    5.0

    Musím říct že obojek Foresto vážně funguje,Jsem hrozně ráda za to. Vyzkoušela jsem spousty obojků proti klíšťatům ale žádný nefungoval, vždy jsem musela klíšťata tahat mému psu z kůže pinzetou. Bylo to pro Elsu traumatické, kolikrát jsem jí tu malou příšerku ( klíště) vytáhla i se srstí. Teď jsem koupila obojek Foresto a používáme ho už dva měsíce a žádné klíště zatím neměla a to chodíme hodně do lesa a na louky, Elsa je hodně aktivní. Jsem šťastná že jí už nemusím trápit vytahováním klíšťat. Moc děkuji a všem ho doporučuji, stojí o něco více ale než nadále experimentovat to radši zůstanu u jedné značky a Elsa se nebude trápit 8 měsíců. Lenka a Elsa

    Odpověď od: Veronika Vencl Na 12.05.2022 Hezký den, Lenko,

    jsme rádi, že máte s Forestem dobrou zkušenost. Přejeme sezónu bez klíšťat.

    Za Pethome, Veronika