+420 511 444 369

Po-Pá 8:30 - 16:00

Doprava zdarma

k vybraným produktům

Doručení do

24 hodin
15 000 produktů

skladem

Výrobci

Odběr novinek

Blog

Puller – výcviková pomůcka a nejoblíbenější společná aktivita v jednom

1389 Shlédnutí 0 Líbí se

Hledáte aktivitu, kterou můžete s pejskem dělat každý den, ideálně v parku za barákem?

Přesně proto byla vyvinuta výcviková pomůcka Puller, která v sobě pojí psí sport, hru a intenzivní kondiční a svalový trénink. V tomto článku se podíváme na to, co se s Pullerem dá dělat, jak s ním začít a jak vybrat správnou velikost právě pro vašeho pejska.

Puller – multifunkční pomůcka

Nenápadné fialové kruhy nejsou jenom další hračkou do sbírky. Naopak, pro pejsky jsou něčím výjimečným, protože pro ně představují čas strávený společně se svým páníčkem – nejsou totiž určené k tomu, aby je pes okusoval nebo měl k dispozici ve vaší nepřítomnosti. Jestli váš pejsek rád běhá, skáče, plave, aportuje nebo se s vámi přetahuje o různé předměty, v Pulleru si nalezne „to své“. Tento fialový pomocník má několik vlastností, které ho udělaly jednou z hodně oblíbených novinek v pejskařské brandži.

1. Puller je odolný. Vydrží psí zuby i tah, neabsorbuje pachy a v případě, že se ušpiní, jej stačí opláchnout vodou a je zas připravený k další hře nebo tréninku.

2. Hodí se do každého prostředí. Je lehký, dobře létá a také plave na vodě.

3. Puller je bezpečný, jak pro psa, tak pro psovoda. Je vyroben ze zdravotně nezávadného materiálu, neničí zuby a dásně psa a díky svému tvaru umožňuje jednoduchý a bezpečný úchop.

Tipy na hry se psem

Přinášíme vám tipy na jednoduché hry, které můžete s vaším pejskem zkusit i doma na zahradě nebo v parku.

Běhání a přinášení

Pozor, nejedná se o klasické aportování. Při této hře jde hlavně o udržení dynamiky, a proto se po psovi nepožaduje odevzdání předmětu do ruky, nýbrž rovnou hodíte druhý Puller a pes ve svém běhu pokračuje. Puller se hází tak, aby se po zemi roloval. Pes ho chytá za pohybu a tento způsob je šetrnější pro psí klouby, než přinášení obyčejného míčku, protože pes nemusí prudce a nárazově brzdit, když míček dopadne.

Vhodnou alternativou pro pejsky s problematickými klouby je přinášení Pulleru z vody.

Skákání a chytání

Skákání je cvik, který zlepšuje koordinaci a posiluje svalstvo zadních nohou. Za využití dvou Pullerů pejska motivujte k opakovaným výskokům a chytání Pulleru ve vzduchu. Při tomto cviku je nutné dbát na zdravotní kondici psa. Tento cvik se nedoporučuje pro štěňata do jednoho roku a pro mladé psy velkých plemen až do jednoho a půl roku kvůli správnému vývoji kloubů.

Přetahování

Oblíbená hra téměř každého psa, která je vhodným doplňkem tréninku s Pullerem. Důležitá je technika – psovi nedovolte Pullerem trhat, mělo by jít o stálý tah, který posiluje krční a šíjové svalstvo, svalstvo čelistí i pevný skus.

Jak vybrat správnou velikost Pulleru?

Puller se vyrábí v 5 velikostech, liší se jen v průměru a tloušťce kruhů.

Puller Mikro je určen pro toy plemena a štěňata malých plemen.

Puller Mini je určen pro malá plemena psů nebo pro štěňata malých a středních plemen.

Puller Midi je ideální pro malá a střední plemena psů s větší čelistí nebo pro štěňata velkých a obřích plemen.

Puller Standard je určen pro střední a velká plemena psů.

Puller Maxi je určen pro velká plemena psů se silnými čelistmi.

Při koupi Pulleru je nutné myslet na jedno – jde o pomůcku, která má za účel podpořit aktivní trávení času s vašim psem, posílit důležité svaly a utužit váš vzájemný vztah.

Zanechte komentář

Bezpečnostní kód