+420 511 444 369

Po-Pá 8:30 - 16:00

Doprava zdarma

k vybraným produktům

Doručení do

24 hodin
15 000 produktů

skladem

Výrobci

Odběr novinek

Blog

Krmení alergických psů

1406 Shlédnutí 0 Líbí se

Alergie a potravinové intolerance jsou nešvarem moderní doby, postihují nejen lidi, ale i čtyřnohé mazlíčky. Takovým pejskům musíte přizpůsobit jídelníček tak, aby jejich strava neobsahovala alergeny. Proto je nutné důsledně číst složení, abyste měli přehled o každé složce, která se v krmivu nachází.

 

Jak rozpoznat alergii?

Odhalit alergii není jednoduchou záležitostí a pokud na ni máte podezření, pak je dalším oříškem určení alergenu. Stále častěji se objevují potravinové alergie a intolerance. Pokud zjistíte, která složka dělá vašemu pejskovi problémy, stačí jen pořídit hypoalergenní krmivo, které nebude tuto surovinu obsahovat.

Příznaky

Mezi nejčastější příznaky, které můžete na svém pejskovi pozorovat patří problémy se srstí a kůží. Zhoršuje se kvalita srsti, dochází k jejímu přílišnému vypadávání. Může se objevit začervenání na kůži a svědivost. Pokud se váš pejsek neustále drbe, tak rozhodně zbystřete.

 

K dalším příznakům může patřit zhoršení kondice vašeho pejska. Baští, ale hubne? Rozhodně je něco špatně. Časté zažívací problémy vám také napoví, že něco není v pořádku.

 

Jestliže máte podezření na potravinou alergii, kterou v dnešní době může trpět až 30 % psů, navštivte veterináře, který je schopen běžné alergeny otestovat, nebo můžete ze stravy vyřadit složky, o nichž si myslíte, že způsobují problém. Mezi alergeny často patří obiloviny a možná se budete divit, ale i maso. Přibývá psů, kterým způsobuje alergii kuřecí, vepřové i hovězí maso.

 

POZOR: Při rozvinutých formách alergie doporučujeme navštívit veterinárního lékaře a poradit se s ním ohledně léčby!

 

Nejčastější alergeny:

>> pšenice

>> kukuřice

>> lepek

>> kuřecí (hovězí i vepřové) maso

>> vejce

 

Čím krmit alergického a citlivého pejska?

Za velkým množstvím potravinových alergií stojí nekvalitní krmivo, které je doslova přehlídkou obilovin, tedy nejčastějších alergenů. Proto je vhodné krmit hypoalergenními granulemi, které jsou k organismu šetrné a navíc mají nízký obsah obilovin (low grain), nebo jsou úplně bez obilovin (grain free, no grain).

TIP: Pro více informací doporučujeme přečíst si náš článek Krmiva pro psy bez obilovin.

 

N&D Pumpkin

Pro pejsky s intolerancí na obiloviny doporučujeme granule N&D Grain Free Pumkin. Jsou 100% bez obilovin, které nahradila netradiční složka, a to dýně. Navíc se vyrábějí v několika příchutích, takže pokud váš alergik nemůže jistý druh masa, můžete sáhnout po jiném.

 

>> N&D GF Pumpkin Dog Lamb & Blueberry – s jehněčím masem a borůvkami

>> N&D GF Pumpkin Dog Boar & Apple ­– s divočákem a jablkem

>> N&D GF Pumpkin Dog Codfish & Orange – s treskou a pomerančem

>> N&D GF Pumpkin Dog Chicken & Pomegranate – s kuřecím masem a granátovým jablkem

 

Z repertoáru N&D vyberete krmivo pro štěňátka, dospělé pejsky i seniory. Granule jsou navíc rozlišeny do dvou velikostí: mini pro malá plemena a M/L pro střední a velké psy. 

Granule s dýní ND Grain Free pro psy

Krmivo Vet Life

 

Řada krmiv Vet Life je speciálně vyvinutá veterinární dieta pro pejsky, kteří trpí potravinovou intolerancí. Slouží také k omezení zejména kožních projevů alergií. Před pravidelným krmení doporučujeme poradit se o vhodnosti pro vašeho pejska s veterinárním lékařem.

 

>> Vet Life Natural Dog Ultra Hypo

>> Vet Life Natural Dog Hypo Rice & Egg: s rýží a vejci jako jediným zdrojem bílkovin

>> Vet Life Natural Dog Hypo Fish & Potato: s bramborami a sušenými rybami

Publikováno v: Jak vybrat

Zanechte komentář

Bezpečnostní kód