+420 511 444 369

Po-Pá 8:30 - 16:00

Doprava zdarma

k vybraným produktům

Doručení do

24 hodin
15 000 produktů

skladem

Výrobci

Odběr novinek

Blog

Nejčastější vnější parazité: klíšťata a blechy

1410 Shlédnutí 0 Líbí se

Krásné počasí láká ven nejen pejskaře na procházky v přírodě, ale též láká ven otravné parazity.

S jarem začíná hlavní sezóna výskytu ektoparazitů - klíšťat a blech. A že tito parazité dokáží pejskům pěkně znepříjemnit život ani není třeba připomínat. Vnější parazité přenášejí různé nemoci a po jejich kousnutí se může vyskytnout i alergická reakce. Proto je nutné před  nimi naše domácí mazlíčky chránit účinnými antiparazitními přípravky.

Víte ale kde může pes klíště chytit a kolik nemocí přenášejí? Kde vlastně žije blecha nebo kolik krve nasaje jedno klíště? Mrkněte na zajímavý přehled faktů o klíšťatech i blechách a nenechte si už dál pít krev!                                                                                               

Klíšťata

>> patří k vnějším parazitům, kteří běžně žijí ve volné přírodě, ale potkáte je také v městském parku či na trávníků vašeho sídliště

>> psí či kočičí kožíšek je pro ně lákavá nástupní plocha před tím, než se zakousnou do kůže vašeho mazlíčka

>> klíšťata přenášení až 150 různých infekcí včetně nebezpečných onemocnění. Mezi nejznámější patří lymská borelióza a klíšťová encefalitida, dále pak babesióza

          > lymská borelióza je onemocnění, jež se nejčastěji projeví zánětem kloubů, objevuje se i horečka a nechutenství, ve vzácných případech dochází k postižení ledvin, srdce a poruše nervového sytému

          > klíšťová encefalitida se projevuje obrnou, ochrnutím a může skončit až smrtí

>> riziku nakažení můžete předcházet v případě, že používáte antiparazitní přípravky s repelentním účinkem. Díky repelenci se parazit nestihne zakousnout do kůže a nemůže tak dojít k přenosu nemoci na vašeho pejska či kočičku.

3x klíštěcí kuriozity

>> klíště je schopné nasát tolik krve, že se jeho objem zvětší až 300krát

>> samička klíštěte může naklást až 5000 vajíček

>> látka obsažená ve slinách klíštěte způsobuje podráždění pokožky nebo dokonce alergickou reakci

 

Blechy

>> až 60 % psů trpí alergií na bleší kousnutí. Prevencí alergie je používání antiparazitik s repelentním účinkem, které nedovolí bleše kousnout!

>> pouze minimum blech najdete na svém psovi - až 95% bleší populace se totiž nachází v okolí hostitele (tedy například v pelíšku vašeho psa). Je vždy nutné ošetřit proti blechám i okolí vašeho psa! Na totální likvidaci blech z domácností doporučujeme osvědčený český produkt Clean Kill na prostředí.

>> dospělá blecha se z vajíčka vyvine v průměru za 20 dní. Je důležité opakovat aplikaci antiparazitik v pravidelných intervalech!

>> blechy přenášejí nemocí a dokonce i další parazity - například psí tasemnici (pes se nakazí pozřením blechy, když se snaží ji dostat zuby z kožíšku)

3x bleší kuriozity

>> blecha je schopná vypít denně 15krát více krve než sama váží

>> samička blechy naklade za život až 2000 vajíček

>> blechy v larválním stadiu přežijí bez hostitele až 12 měsíců

Antiparazitika pro psy

 

Antiparazitika pro pejsky

>> obojky

>> spot-on pipety

>> spreje

>> šampony

Antiparazitika pro kočičky

>> obojky

>> spot-on pipety

>> spreje

>> šampony

Antiparazitika pro lidi

Nejen klíšťata, ale i blechy mohou parazitovat na páníčkovi. Proti parazitům je třeba chránit nejen své mazlíčky, ale také sebe!

Antiparazitika na prostředí

Před blechami je nutné chránit nejen sebe a svého mazlíčka - vždy důkladně likvidujte blechy, které jsou všude okolo vás - pouze 5% blech se totiž nachází na hostiteli a až 95% jich žije ve vaší domácnosti. Nejčastěji v pelíšku vašeho mazlíčka, na gauči, v kobercích nebo dokonce přímo ve vaší posteli!

Publikováno v: Jak vybrat, Poradna

Zanechte komentář

Bezpečnostní kód