+420 511 444 369

Po-Pá 8:30 - 16:00

Doprava zdarma

k vybraným produktům

Doručení do

24 hodin
15 000 produktů

skladem

Výrobci

Odběr novinek

Blog

5 důvodů k pořízení plovací vesty pro psa

129 Shlédnutí 1 Líbí se

Uvažujete nad pořízením psí plovací vesty? Ať už z důvodu bezpečnosti, či zlepšení plaveckých dovedností? Máte doma vodomila, nebo se naopak váš pes do vody zrovna dvakrát nehrne? V obou případech je vesta skvělou vychytávkou! Přečtěte si hlavní důvody, proč by měl vestu mít i váš mazlíček.

Plovací vesta nebrání v pohybu psa

1. Ne všichni psi jsou uzpůsobeni k plavání

Myslíte, že plavání je přirozenou schopností pro každého psa? Mnoho majitelů se již na vlastní kůži přesvědčilo, že tomu tak zdaleka není. Plemena jako jsou francouzští buldočci nebo baseti nejsou na plavání stavěná a mohou mít dokonce problémy udržet se bez bezpečnostní vesty nad vodou. Menší plemena jako například jorkšíři nebo shi-tzu se zase snadno unaví. Přesto často vodu zbožňují a vesta jim může poskytnout dostatečnou podporu pro zvýšení bezpečí i sebedůvěry ve vodě.

2. I nejlepší plavci se mohou unavit

Některá plemena psů – jako například labradorský retrívr, portugalský vodní pes či ohaři byla vyšlechtěná jako silní plavci. Ale přiznejme si, že v zápalu hry většina psů prostě neví, kdy si dát pauzu a i ti nejlepší plavci se mohou dostat do problémů, přecenit své síly nebo je může postihnout křeč. Vesta jim v těchto případech poskytne nutnou oporu.

Plovací vesta poskytuje psovi bezpečnou oporu

3. Bezpečnostní vychytávka pro psí sporty

Láká vás vyrazit se svým čtyřnohým parťákem na paddleboard nebo sjíždět vodu na raftu? Potom se bez plovací vesty neobejdete. Plavidlo se může nečekaně převrátit, pes se leknout a být stržen proudem. Tehdy může plovací vesta vašemu psovi opravdu zachránit život. 

4. Zlepšení plavecké techniky psa

Správná technika plavání je zásadní pro zdravý pohyb vašeho psa. Správně by měl pes plavat s čumákem nad vodou, předními packami pod hladinou a hřbetem vodorovně s hladinou. Vesta napomáhá nadnášet zadní končetiny a nedochází tedy k přetížení pánevní oblasti. 

5. Rehabilitace psa a udržení kondice

Plavání je jedním z nejefektivnějších způsobů posílení svalového aparátu a udržování psa v kondici. Podporuje také mobilitu kloubů aniž by docházelo k jejich přetížení. Plovací vesta pomáhá udržet tělo ve správném postavení a dovolí pejskovi plavat déle i fixovat správné pohybové návyky. Fyzioterapeuty je hojně využívána při rehabilitaci ve vaně i v bazénku. 

Plovací vesta pro psa je důležitou bezpečnostní vychytávkou

A jak vybrat padnoucí plovací vestu pro psa?

Zcela zásadní podmínkou při výběru vesty je kvalitní a odolný materiál, který vydrží vodní hrátky i třeba šplhání na břeh. Důležitá je také možnost nastavení a utažení vesty každému psovi konkrétně na tělo. Podpůrná část pod krkem zase zajistí pomoc s udržením hlavy a krku nad hladinou. Vesta nesmí bránit pohybu ramenního kloubu. 

Při výběru vesty dbejte na to, aby měla na zádech pevnou a dostatečně velkou rukojeť, za kterou můžete psa zachytit a vytáhnout zpět do lodi či na břeh. Důležitým prvkem je také kroužek na madlu – tzv. D-Ring, na který můžete připevnit vodítko. Výhodu mohou představovat také reflexní prvky, díky kterým je pes ve vodě snáze viditelný. Vesta by vašemu mazlíčkovi neměla bránit ani v pohybu a hrátkám na souši. 

Vestu využijete také při cestování

Vzhůru k vodě a bezpečnému užívání si vodních radovánek s vašimi mazlíčky!

Na našem e-shopu můžete vybírat z plovacích vest hned od několika předních výrobců. Pokud si nejste jisti s výběrem, neváhejte se na nás obrátit s prosbou o pomoc, ať už telefonicky či e-mailem.



Publikováno v: Jak vybrat

Zanechte komentář

Bezpečnostní kód