+420 511 444 369

Po-Pá 8:30 - 16:00

Doprava zdarma

k vybraným produktům

Doručení do

24 hodin
15 000 produktů

skladem

Výrobci

Odběr novinek

Blog

Jak vybrat krmivo pro kočku

1554 Shlédnutí 0 Líbí se

Kočky jsou známé tím, že jsou velké gurmánky a také tím, že jsou výhradními masožravci! Při výběru krmení pro kočku věnujte patřičnou pozornost složení. Vždy čtěte složení a přesvědčte se na vlastní oči, co vybrané krmení pro kočku obsahuje. Hlavní složkou by mělo být maso. A to poznáte jednoduše - ve složení je maso uvedeno na prvním místě. 

Krmiva pro kočky se nerozlišují podle velikosti jako je to u psů. Při výběru stačí zohlednit pouze věk a případné specifické potřeby vaší domácí šelmičky. V prvních měsících života, kdy koťátka rostou, potřebují větší množství živin. Krmiva, která jsou pro ně vhodná poznáte tak, že mají v názvu označení Kitten. Jakmile kočička dospěje, což je kolem 1 roku, tak můžete začít krmit dospěláckými granulemi Adult. Dalším věkovým rozlišením jsou granule Senior určené pro starší kočky od 8 let věku.

Pro potřeby kastrovaných kočiček jsou speciální krmiva, která podporují správné fungování močového ústrojí. Specifické nároky mají také kočky žijící výhradně doma, pro ně existují krmiva se zvýšeným obsahem vlákniny, které zabraňují tvorbě trichobezoárů a vzniku zažívacích problémů. Pro dlouhosrsté kočičky jsou vhodná speciální krmiva, která mají příznivý vliv na zdraví kůže a srsti. Pro citlivé a alergické kočky jsou jako stvořené hypoalergenní granule.

Pro nemocné kočky s různými zdravotními problémy je třeba podávat kočičce speciální krmivo tzv.: veterinární dietu pro kočky. Veterinární diety pro kočky pomáhájí při léčbě nejčastějších zdravotních obtíží, které mohou vaší kočku potkat. Často to jsou onemocnění močových cest a močové kameny, jaterní disfunkce, potíže s ledvinami a další. Před nákupem veterinární diety pro kočku je vhodné navštívit veterinárního lékaře, který určí přesnou diagnózu a dle toho doporučí nejvhodnější krmivo, případně i vhodné doplňky stravy.

 Calibra granule pro kočky

Calibra

 

Česká značka Calibra nabízí hypoalergenní masové granule a konzervy pro kočky. Krmiva Calibra jsou vyvíjeny nejlepšími českými veterináři a respektují specifické potřeby koček. V nabídce najdete i speciální krmiva pro kastrované kočky a také grain free receptury pro mlsné kočky s extra citlivým zažíváním.

 

Řada Calibra Cat Hypoallergenic

 

Hypoalergenní krmiva pro kočky každého věku (koťátka, dospělé i seniory).

 

>> Calibra Cat HA Senior & Light Turkey – krocan s rýží pro seniory

 

Calibra konzervy pro kočky 

Konzervy pro dospělé kočičky

 

>> Calibra Cat Adult kuře a kuřecí srdíčka

>> Calibra Cat Sensitive krůta a losos

 

AATU

 

AATU je nadupané krmivo vyrobené z čerstvého masa. Vůně čerstvého masa je pro kočky neodolatelná a AATU je to pravé krmivo pro kočky s extra mlsnými jazýčky. Obsahuje 85 % masa, 8 druhů zeleniny, ovoce a koření. Navíc jsou v krmivu i aminokyseliny taurin, arginin a tryptofan, které jsou pro kočky důležité. AATU maximálně uspokojí náročné i vybíravé kočky – chutnost je zaručena díky vysokému obsahu čerstvého masíčka. Granule AATU pro kočky jsou vhodné i pro jedince s extra citlivým zažíváním, protože neobsahují žádné obiloviny, barviva, dochucovadla ani konzervanty. 

 

>> AATU 85/15 Chicken – granulky s kuřecím masíčkem

>> AATU 85/15 Salmon & Herring – granulky s lososem a sleděm pro milovnice ryb

>> AATU 85/15 Duck – granulky s chutným kachním masíčkem

Kočka domácí je stejně jako ostatní kočkovité šelmy masožravec, podle toho by mělo vypadat i její krmení. Granulky musí být plné voňavého masíčka, díky kterému budou pro vaši čtyřnohou strávnici přitažlivější. Pro ty největší mlsouny doporučujeme kvalitní masové konzervičky. Můžete je použít na ovonění granulek nebo samostatně jako plnohodnotnou výživu.

Publikováno v: Krmivo, Jak vybrat

Zanechte komentář

Bezpečnostní kód