+420 511 444 369

Po-Pá 8:30 - 16:00

Doprava zdarma

k vybraným produktům

Doručení do

24 hodin
15 000 produktů

skladem

Výrobci

Odběr novinek

Blog

Tyto potraviny pejskovi raději nepodávejte. Věděli jste, které jsou ty nejtoxičtější?

651 Shlédnutí 0 Líbí se

Všichni, kdo máme doma pejska, známe jejich psí oči, které chlupáči umí moc šikovně použít pro svůj prospěch. Hlavně v případě, že se jedná o jídlo.A stejně jako u lidí, i pejsci mají potraviny, které sice zbožňují a moc rádi by si dali, ale bohužel jim škodí.

Víte, na které jídlo byste si měli dávat pozor a vůbec jej pejskovi nedávat?

KAKAO (ČOKOLÁDA)

Snad ten nejznámější „jed“ pro psy. Kakao obsahuje theobromin, který je nebezpečný pro psí ledviny, ale při předávkování může způsobit i selhání srdce nebo dýchacího ústrojí.

Nejhorší jsou hořké čokolády a čokolády na vaření, ale vyhnout byste se měli i mléčným či bílým tabulkám.

Pokud chcete svému pejskovi dopřát radost v podobě čokolády, tak doporučujeme potěšit jej jednou z velkého výběru psích čokolád či dropsů bez obsahu kakaa.

CIBULE

Cibule obsahuje sloučeniny síry, které negativně působí na enzym, jenž chrání buněčné stěny červených krvinek. Při požití velkého množství dochází k poškození červených krvinek, což může způsobit chudokrevnost. Na cibuli si proto dávejte pozor.

MAKADAMOVÉ OŘECHY

Neobvyklá a o to přitažlivější dobrota, kterou někteří lidé dokáží jíst „na kila“. Komu někdy nějaký ten oříšek nespadl na zem a než stihnete zareagovat, tak šup a už ho má v tlamičce váš psí parťák. Ovšem na makadamové ořechy si dávejte pozor, protože negativně působí na nervovou soustavu i svaly. Při jejich konzumaci může dokonce dojít k pohybové paralýze.

Pamlsky pro pejsky

SOLENÁ A KOŘENĚNÁ JÍDLA

Stejně jako u lidí, sůl a různá koření jsou velkou zátěží pro ledviny, rozdíl je v tom, že u psů stačí pro výskyt zdravotních problémů velmi malé množství suroviny. I v případě, že je pejsek v mladém věku zdravý a vitální, problémy s ledvinami se mohou projevit v pozdějším věku.

ALKOHOL, CUKR, KOFEIN

Přesně tak – věci, na kterých jsou lidé nejvíce závislí, škodí i čtyřnohým miláčkům. Zatěžují ledviny, játra, mohou způsobit křeče a zatěžují srdce. Kdo z nás nikdy něřekl, že omezí alkohol nebo cukr? A nemusíte v tom být sami, protože váš pejsek je v tom společně s vámi.

Pokud byste chtěli svému čtyřnohému miláčkovi dopřát „jedno po práci“, tak vyzkoušejte „pivo“ pro psy značky Snuffle, které neobsahuje chmel ani alkohol, ale je vařené z ječměnného sladu a hovězího či kuřecího masa.

Nezapomeňte na jedno důležité pravidlo, čím menší pejsek, tím více mu může některá z těchto potravin ublížit. Proto je nepodávajte ani vyjíměčně, hlavně když máte k dispozici plno zdravých, BIO a chutných dobrot přímo určených pro pejsky, které budou chutnat i tomu vašemu.

Publikováno v: Poradna

Zanechte komentář

Bezpečnostní kód