+420 511 444 369

Po-Pá 8:30 - 16:00

Doprava zdarma

k vybraným produktům

Doručení do

24 hodin
15 000 produktů

skladem

Výrobci

Odběr novinek

Blog

Chlupaté zavazadlo aneb Pes, já a dovolená

5849 Shlédnutí 0 Líbí se

Sluníčko příjemně šimrá na nose, přátelé vás provokují fotkami z dovolené a vaše chuť sbalit pár švestek a někam vyrazit graduje. Jenže co se psím přítelem? Poprosit sousedy o každodenní krmení nebo ho vzít na výlet?

 

Pokud máte doma pejska nebojácného a zvídavého, malé dobrodružství ho jen potěší. Aby si ale cestování užil, je dobré se předtím vybavit potřebným náčiním a informacemi.

 

Pojedete autem

Pokud jste „automobilní“, raději neposlouchejte slogan „nevaž se, odvaž se“. To platí nejen pro vás, ale i pro vašeho psa. Může se vézt jako pán a hovět si na zadním sedadle, ale měl by být při tom zajištěný pomocí bezpečnostního pásu či postroje. Pokud pásům nefandíte, zabezpečte prostor v autě mřížkami a sítěmi nebo klecí, aby pejsek cestou nejančil a neskončil vám za krkem. Chránit můžete i své auto, a to pomocí ochranných autopotahů do kufru či na sedačky.

Jistě víte, že psa nesmíte nechávat samotného v uzavřeném autě, především v horkých dnech. A nezapomeňte každé dvě hodiny zastavit, psa vyvenčit a dát mu napít.

S malým pejskem se můžete projet i na kole – naložte ho do boxu na řídítka a dopřejte mu trochu větru v chlupech.

 Postroj pes Bezpečnostní do auta L Trixie

Chcete cestovat vlakem

Máte-li malého pejska a povezete jej v přenosce, jejíž velikost nepřekročí maximální rozměry příručního zavazadla (90 x 60 x 40 cm), pejsek se poveze bez poplatků. Přenosku ale nedávejte na sedadlo. Většího psa můžete do vlaku vzít bez přenosky, ale musí být na vodítku a mít náhubek. Pustí vás s ním pouze do vagónů 2. třídy a musíte zaplatit přepravné. Ceník najdete na stránkách Českých drah.

 Přepravka Smart Top Plus 64x46x53cm KAR 1ks

Ostřílení zálesáci

Plánujete-li pohodu v přírodě, pak doporučujeme aplikovat antiparazitika, ať vašemu psímu společníkovi nepijí krev nevítaní spolucestující.

Až vyšlápnete na túru a tlapky se začnou znaveně motat, vezměte pejska na záda nebo na rameno. Samozřejmě pokud neváží 40 kg :). Pro drsňáky, co se nebojí divoké přírody, můžete pořídit i outdoorové vesty či chladící vesty nebo neoprenové botičky.

 Batoh cestovní k nošení psa nylon 44x30x21cm TR

Míříte do zahraničí

Váš psí přítel je už ostřílený cestovatel a rozhodli jste se povozit ho po světě? Pak nezapomeňte na označení mikročipem nebo tetování. Nesmí chybět pas, ve kterém bude uvedeno číslo tetování nebo mikročipu. Bez očkování proti vzteklině pejska přes hranice také nikdo nepustí. V různých zemích se ale podmínky mohou lišit, zjistěte si je tedy s předstihem.

Jestli máte obavu, že váš psí společník bude z cesty nesvůj a povzbuzující slova nepomohou, zkuste mu dát prášek na zklidnění.

 Relaxis MINI na zklidnění pro psy 60tbl

A samozřejmě nikdy nezapomeňte psa před cestou vyvenčit a přibalte do kufru jeho oblíbené krmivo a misku na vodu.

 

Přejeme vám, aby vaše dovolená se psem nebyla pod psa. Šťastnou cestu! Váš Pethome

Publikováno v: Poradna

Zanechte komentář

Bezpečnostní kód