+420 511 444 369

Po-Pá 8:30 - 16:00

Doprava zdarma

k vybraným produktům

Doručení do

24 hodin
15 000 produktů

skladem

Výrobci

Odběr novinek

Blog

Výživa pro zdravou kůži a krásnou srst

3016 Shlédnutí 1 Líbí se

Víte, že zdravá srst je indikátorem celkového zdraví psů a koček?

A že na pohled krásný, hustý a lesklý kožíšek může vyrůstat pouze ze 100% zdravé kůže? 

Kůže je největším orgánem a je součástí imunitního systému. Chrání zvíře před vnějšími vlivy, v zimě zahřívá a v létě chladí. Tvoří ochrannou bariéru před infekcemi a mikrobiálním bujením.

Zdraví kůže vašeho chlupáče můžete ovlivnit až z 80 % kvalitní výživou. To, co nasypete dnes do misky, se brzy projeví na celkové kondici, a také na vzhledu kůže a srsti vašeho domácího mazlíčka.

Kvalitní proteiny jsou základ denní krmné dávky

Odborníci zjistili, že až 25 % proteinů z krmné dávky je spotřebováváno právě kůží. Obnova kožních vrstev, růst srsti, hojení a imunitní bariéra jsou energeticky náročné procesy, na kterých se podílí především kvalitní bílkoviny, tuky ve formě nenasycených mastných kyselin, vitamíny a vybrané minerály.

Nedostatek bílkovin v krmné dávce poznáte tak, že srst je lámavá a zkřehlá. Kůže bývá zhrublá a suchá. A často dochází také k depigmentaci kůže, srsti, nosní houby nebo očních víček. Pokud pozorujete negativní změny na kůži a srsti po změně krmiva, rychle se poohlédněte po jiném!

V podstatě se dá říct, že proteiny slouží jako stavební kameny pro růst srsti a obnovu kůže. A pes i kočka vyžadují proteiny živočišné. Jejich zdrojem je samozřejmě maso! Proto vybírejte krmivo, které má maso vždy na prvním místě. Díky krmivu bohatému na kvalitní živočišné proteiny bude mít váš miláček zdravou kůži a krásnou srst.

Náš TIP: Calibra Verve nové české krmivo pro psy i kočky s vysokým obsahem masa a zcela bez obilovin.

Calibra Verve, to jsou granulekonzervy pro mazlíčky, kteří si potrpí na vysokou chutnost nebo vyžadují extra dávku kvalitních živočišných proteinů. Toto krmivo doporučujeme pro psí sportovce; výstavní jedince, kteří potřebují zvláštní péči o krásu svého kožíšku; ale také pro všechny chlupáče s extra mlsnými jazýčky! 

Nenasycené mastné kyseliny – ANO, ale pouze prvotřídní kvality!

Esenciální nenasycené mastné kyseliny si psi a kočky nedokáží vytvářet sami, a proto je nezbytně nutné jim je přidávat do krmné dávky. Omega 3 a 6 nenasycené mastné kyseliny jsou dvojicí nepostradatelných živin pro zdraví kůže a srsti vašeho psa a kočky.

Nedostatek omega 3 a 6 nenasycených mastných kyselin poznáte tak, že je srst bez lesku, matná a na pohled suchá. Kůže je pak suchá, lupovitá a může mít sklony k svědění. Většinou také dochází k nadměrnému línání a vypadávání srsti, které může přerůst až do chronické alopecie (ztráty chlupů).

Nenasycené mastné kyseliny se nacházejí v různých přírodních a pro psa tedy přirozených zdrojích. Omega 3 kyseliny jsou v oleji z mořských ryb nebo lněného semínka. Omega 6 pak nejčastěji z rostlinných zdrojů (řepkový olej, pupalkový olej atp.).

Lososový olej                                                                                                                                        

Nejoblíbenějším doplňkem stravy, který je bohatý na omega 3 mastné kyseliny a navíc obsahuje i malé množství omega 6 kyseliny linolové, je lososový olej. Kromě nenasycených mastných kyselin obsahuje kvalitní lososový olej i vitamíny a antioxidanty. 

Nejlepší vlastnosti má lososový olej lisovaný za studena z divoce žijících lososů. Studenovodní ryby z Aljašky jsou zárukou správných omega 3 mastných kyselin.

Lososový olej slouží jako doplněk každodenní krmné dávky. Pro nejlepší výsledky se doporučuje dlouhodobé podávání přímo do krmiva. Díky přídavku lososového oleje do granulí získá váš pes či kočka zdravou kůži, lesklou srst a bude méně línat. Velkým plus je vysoká chutnost lososového oleje, která nadchne i gurmány.

Náš TIP: Canvit BARF Salmon Oil je 100% přírodní olej lisovaný za studena výhradně z volně žijících divokých lososů.

Eforion protizánětlivý olej a výživné kapsle pro extra péči

Je-li kůže narušená, zarudlá a svědivá doporučujeme pro krátkodobou výživu veterinární přípravek Eforion Mix 200ml olej. Ten rychle tlumí zánětlivé procesy a obnovuje správnou funkci kůže. Po zaléčení kůže olejem přejděte na kapsle Eforion Forte, které obsahují navíc biotin a zinek pro intenzivní výživu a zajištění dobré pigmentace.

Náš TIP: Eforion Forte kapsle jsou určeny pro psy a kočky a obzvláště je doporučujeme výstavním mazlíčkům a jedincům s výjimečnými nároky na zdraví kůže a srsti.

Eforion Forte kapsle podávejte dlouhodobě každý den přímo do tlamy zvířete pro vyřešení následujících problémů:

>> nadměrné línání

>> špatná pigmentace

>> suchá, lámavá a matná srst

>> vysušená, lupovitá a svědivá kůže

Canvit – ryze české doplňky stravy světového formátu

Canvit BARF

Hledáte-li dobrý poměr cena/výkon a přírodní složení, pak vás nadchne ucelená nabídka doplňků Canvit BARF. V široké řadě 100% přírodních produktů určených pro speciální výživu a také jako doplňky k BARFování najdete pestrou nabídku olejů i dalších vychytávek pro zdravou kůži a srst. 

  • Pupalkový a lněný olej – tato dvojice olejů pro psy i kočky má silný protizánětlivý účinek na kůži a slouží jako první pomoc při svědění a zarudnutí kůže, ale také při léčbě kožních zánětů i zánětů uší.

  • Olej z tresčích jater a kokosový olej – životabudiče, které dodají energii a navíc doplní hladinu esenciálních mastných kyselin pro zdraví kůže i srsti.

  • Lososový a konopný olej – skvělý tandem pro doplnění každodenní krmné dávky pro psy i kočky každého věku i velikosti. Slouží ke zvýšení chutnosti a zlepšení stravitelnosti krmiva, pozitivně působí na imunitu a samozřejmě podporují zdravou kůži i srst.

  • Pivovarské kvasnice a Spirulina – kvasnice jsou léty ověřenou klasikou ve výživě psů s pozitivním vlivem na srst i kůži díky vysokému obsahu aminokyselin, B vitamínů, minerálů a dalších účinných látek. Spirulina je známá jako superfoods a podobně jako kvasnice je určena pro extra doplnění bílkovin ve formě aminokyselin. Spirulina je 100% přírodní komplexní protein obohacený o vitamíny, minerální látky a železo.

Biotin, zinek a mořská řasa

Biotin a zinek společně pomáhají proti vypadávání a lámaní srsti, ale také vyřeší zkřehlé a lámavé drápy. Velmi pozitivní účinek mají také na pigmentaci kůže, srsti, nosní houby či víček. Při výrazné depigmentaci je vhodné doplnit ještě mořskou řasu Kelpu.

Náš TIP: Canvit Biotin nejoblíbenější český nutriční doplněk ve formě chutných játrových tablet. Zlepšuje kvalitu kůže, srsti i drápů. Pro nejlepší výsledky doporučujeme podávání Biotinu společně se 100% přírodní mořskou řasou Kelp z řady Canvit BARF. Srst vašeho  mazlíčka bude hustá, lesklá a zdravá. Navíc tato dvojice perfektně řeší nadměrné línání u psů i koček!

Základ zdravé a krásné kůže je ve správné výživě

Pokud je váš chlupatý kamarád zdravý a jen jeho srst není ve 100% kondici vyzkoušejte změnu krmiva nebo přídavek vhodného doplňku stravy pro zlepšení zdraví kůže a kvality srsti. 

V případě akutních, nebo naopak dlouhodobých a chronických kožních obtíží neváhejte navštívit svého veterináře. Kromě klasické výživy existují ještě VETERINÁRNÍ DIETY, které pomáhají v léčbě kožních problémů. Nezřídka je příčinou onemocnění kůže potravinová alergie či intolerance, která se dá jednoduše vyřešit díky podávání speciální hypoalergenní klinické diety

Kromě "vnitřní" péče o srst kvalitní výživy neopomíjejte ani péči o exteriér vašeho psa a kočky. Pravidelné vyčesávání, masírování pokožky, čištění srsti a koupání patří k základním krokům správné hygieny kůže a srsti. Pouze plně opečovávaný kožíšek bude dělat radost vám i vašemu čtyřnohému kamarádovi.

Tajný tip pro mlsné psí i kočičí jazýčky na závěr >> vyzkoušejte nové funkční pochoutky Canvit Snacks Skin & Coat s lososem, biotinem a zinkem. Nejen že jsou skvělé na kůži a srst, ale navíc budou vašemu mazlíčkovi i moooc chutnat!

Publikováno v: Jak vybrat

Zanechte komentář

Bezpečnostní kód

Komentáře

  • Od:MVDr. Martin Sosnar, Ph.D., MBA Na 10.09.2016

    Dobrý den, veterinární diety nejsou kompletními krmivy, tedy můžete pozorovat to, co popisujete. Na samotné línání je vhodné použít APTUS BIORION = biotin + methionin. Pro dlouhodobé podávání dohromady s veterinární dietou je pak vhodné trvale podávat APTUS EFORION FORTE. Hodně štěstí!

  • Od:JANA VRABLOVA Na 29.08.2016

    MAM CTYRLETOU ROTVAJLERKU MA POTIZE SE ZALUDKEM BERE DIETU A ZACALA JI PADAT SRST NENI TO VIDET AZ NA KUZI ALE HROZNE LINA MUZETE MI VZHLEDEM JEJI DIETY NECO DOPORUCIT DEKUJI.