+420 511 444 369

Po-Pá 8:30 - 16:00

Doprava zdarma

k vybraným produktům

Doručení do

24 hodin
15 000 produktů

skladem

Výrobci

Odběr novinek

Blog

Krmivo a vitamíny pro psy

2051 Shlédnutí 0 Líbí se

Každý páníček chce svému mazlíčkovi dopřát to nejlepší. Vyvážené krmivo a optimální dávka vitamínů jsou pro psy základem zdraví, vitality a silné imunity.

Jak ale sestavit vyváženou krmnou dávku? Co a kdy vašemu pejskovi přidat ke kompletnímu krmivu? Dá se vitamíny předávkovat? A je nutné je psům dávat? Pokud si pokládáte podobné otázky, je vidět, že vám na vašem pejskovi záleží! Máte v rukou jeho zdraví a právě zdravotní stav je až z 80 % ovlivňován krmivem a vitamíny pro psy.

Znáte 5 nejčastějších případů, kdy je nutné přidat psovi k jeho krmení ještě něco navíc? Zeptali jsme se veterináře, a také zjistili, jaké jsou z pohledu výživy nejoblíbenější doplňky stravy a jak je vybrat a proč? Přečtěte si 5 pravidel správné výživy sestavených od odborníka na psy!

Krmivo a vitamíny pro psy

1. pravidlo správné výživy: „Pokud krmíte kompletní granulovanou stravou vyšší kvality, tak již není třeba přidávat žádné další vitamíny ani minerály.“

Kvalitní granule přídavky nevyžadují, pokud však svému pesanovi připravujete krmení doma – vařené maso s přílohami, barf, konzervy – pak je nutné mu ke každodenní stravě přidávat vitamíny a minerály.

Top 3 multivitamíny pro psy

  • Canvit Multi – šikovný doplněk pro „domácí kuchyni“. Obsahuje 13 důležitých vitamínů, které nejen že posilují imunitu, ale také podporují činnost mozku a kardiovaskulárního systému.

  • Aptus Multidog – veterinární suplement obsahující kompletní spektrum vitamínů a minerálů pro psy vždy s ohledem na jejich aktuální věk ve variantách pro štěňata, dospělé psy a seniory.

  • Canvit BARF VeggieFruit Mix – 100% přírodní doplněk stravy k BARFu a vařené stravě, který doplňuje vitamíny výhradně z ovoce a zeleniny – jablka, borůvky, maliny, rybíz, špenát, pastiňák, petržel, celer, červená řepa a mrkev. 

Multivitamíny pro psy

Výživa na klouby

2. pravidlo správné výživy: „Kloubní výživa je třeba pro velké i malé – sportovce i gaučáky!“

Většina lidí si myslí, že přípravky na klouby se dávají jen velkým psům a seniorům. Pak jsou ale velmi nemile překvapeni, když na návštěvě u veterináře zjistí, že jejich pes trpí artrózou, luxací nebo jiným kloubním onemocněním.

Ačkoliv v moderních krmivech jsou již obsaženy látky pro podporu kloubů, jako jsou glukosamin a chondroitin sulfát či MSM, nedá se mluvit o kompletní výživě pro klouby. Pes potřebuje pro zdraví pohybového aparátu ještě hojnou dávku kolagenu a pro jedince zatížené dědičnou predispozicí, intenzivním sportem, nadváhou, překotným růstem, úrazem, onemocněním nebo stářím je ideální péčí doplněk s obsahem kyseliny hyaluronové.

Top 3 doplňky výživy na klouby

  • Aptus Apto-flex sirup kombinuje ve složení 5 účinných chondroprotektivních látek. MSM je silným antioxidantem, chondroitin sulfát, kyselina hyaluronová a kolagen pozitivně působí na chrupavky a glukosamin sulfát je součástí kloubních vazů. Díky tekuté formě se preparát snadno podává a je dobře přijímán i pejsky s mlsným jazýčkem. Užívá se preventivně nebo jako součást léčebné terapie.

  • Canvit Chondro jsou velmi chutné játrové tablety k prevenci i podpoře léčby problémů s pohybovým aparátem. Kromě organických stopových prvků obsahují kyselinu hyaluronovou, chondroitin sulfát, glukosamin sulfát, kolagen i vitamín C. Pro velké pejsky mají navíc na míru recepturu Canvit Chondro Maxi.

Náš tip: pro intenzivnější výživu kloubů doporučujeme Canvit Chondro Super v extra výhodném balíčku 1 + 1 zdarma. 

  • Canvit BARF Green-lipped Mussel je 100% přírodní extrakt z novozélandské zelené mušle, jenž obsahuje látky, které podporují regeneraci chrupavky a snižují bolestivost při kloubních onemocněních. Díky formě sypkého prášku se snadno dávkuje – stačí „pocukrovat“ krmení v misce.

Vitamíny na kůži a srst

3. pravidlo správné výživy: „Krásnou srst může mít každý – díky kvalitnímu proteinu, nenasyceným mastným kyselinám, vitamínům a minerálům.“

Kvalitní proteiny a tuky jsou základem pro zdravou a lesklou srst. A proti tomu platí, že nedostatečnou výživu poznáte na srsti téměř okamžitě. Abyste se vyhnuli lámavé, matné srsti, vypadávání chlupů a kožním obtížím, vybírejte krmivo, kde je maso na prvním místě! Doporučujeme také vyhnout se obilovinám a naopak přidat nenasycené mastné kyseliny, vitamíny a minerály podporující růst srsti.

Top 3 nutriční doplňky pro zdraví kůže a krásu srsti

  • Canvit Biotin jsou chutné játrové tablety, které obsahují komplex látek, jenž pozitivně ovlivňuje kvalitu srsti i kůže. Pro velká plemena vyberte variantu Canvit Biotin Maxi.

  • 100% přírodní oleje – Canvit BARF Evening Primrose Oil je pupalkový olej s obsahem esenciálních mastných kyselin se silnými protizánětlivými účinky vhodný pro řešení kožních obtíží, poškozené srsti a nadměrného línání. Canvit Fish Oil z mořských úhořů ovlivňuje jak kvalitu srsti, tak je navíc velmi chutný – známé granulky v psí misce se díky pár kapkám oleje stanou mnohem přitažlivější i pro psí nežravce.

  • Aptus Biorion s obsahem biotinu a zinku podporuje růst srsti a pigmentaci. Pro maximální účinek je vhodné podávat Biorion současně s komplexem nenasycených mastných kyselin Aptus Eforion mix nebo Forte.

 

Probiotika a prebiotika budují imunitu

4. pravidlo správné výživy: „Silná imunita je podmíněna pohodovým zažíváním.“

Má váš pejsek citlivé bříško nebo bývá často nemocný? Můžete mu pomoci speciálními doplňky, které podporují trávení, imunitu a napomáhají správné funkci střev.

Top 3 probiotika pro psy

  • Aptus Aptobalance Pet je prášek s obsahem laktobacilů, který se sype na krmivo. Podává se zejména po antibiotikách, při chronických průjmech a také na podporu imunity v období virových nákaz (jaro, podzim).

  • Aptus Aptobalance Dog je chutná pasta, která se podává pro co nejrychlejší osídlení střev „pozitivními“ bakteriemi (např. po akutních průjmech zejména u menších plemen).

  • Canvit Probio obsahuje bakteriální kmen Enterococcus faecium, jenž zabraňuje množení nežádoucích mikroorganismů ve střevě a díky tomu zvyšuje obranyschopnost organismu.

Probiotika pro psy

Vitamíny pro sport a zátěž

5. pravidlo správné výživy: „Sportem ku zdraví!“

Ačkoliv si lidé se slovem zátěž vybaví nejčastěji sport, nesmíme zapomenout i na další náročná období, která přímo volají po podávání vitamínů. Je to například porod a laktace u feny, rekonvalescence po úrazech a operacích, nechutenství, ztráta hmotnosti a další evidentní stavy nedostatečného zdraví a vitality.

Top 3 přípravky, které je vhodné podávat při zátěži

  • Canvit Sport je bohatým zdrojem energie a vhodný je především pro zvýšení výkonu a regeneraci. Hodí se pro psy v nadměrné zátěži, feny po porodu nebo psy v rekonvalescenci po operaci nebo náročné nemoci.

  • Aptus Pro Sport Dog Vet je nabušená pasta, která slouží jako pohotovostní zdroj energie a ochrana svalů před namožením a poškozením.

  • Aptus Reconvalescent Dog pasta pro extra výživu při vyčerpání a rekonvalescenci – po sportovních výkonech, pro fenky po porodu, při silném nechutenství, a také při zotavování se z operací či jiných zdravotních obtíží.

Publikováno v: Jak vybrat, Poradna

Zanechte komentář

Bezpečnostní kód