+420 511 444 369

Po-Pá 8:30 - 16:00

Doprava zdarma

k vybraným produktům

Doručení do

24 hodin
15 000 produktů

skladem

Výrobci

Odběr novinek

Blog

Jak na odčervení koček?

25784 Shlédnutí 2 Líbí se
1 Komentář
Hodnocení
5.0

Kočka s červy nekamarádí. A my lidé také ne. Proto je potřeba se postarat, aby se k vám nedostali. Prozradíme vám, jak zahubit červa a zařídit, aby se nikdy nevrátil.

Proč je nutné odčervovat kočku?

Protože nechcete, aby vaši kočku trápili červi a aby nakazila vás a vaše děti. Jak to všechno začíná a červík se objeví? S vaší kočkou se chce „kamarádit“ hned po jejím narození a kotě napadne skrz mateřské mléko. Dospělá kočka může k červům přijít po zakousnutí jakékoli myši nebo ptáka, ale i pozřením vajíček, které můžete domů nevědomky přinést třeba na botě.

A kteří parazité kočky nejčastěji napadají? Například škrkavky, tasemnice či měchovci. Mohou způsobit řadu problémů, jako je ztráta hmotnosti, zvracení, kašel, chudokrevnost atd. Situaci nepodceňujte, může vést i ke smrti.

kočka

Kdy provést první odčervení a jak často odčervovat?

S prvním odčervením neotálejte. Zpravidla se provádí ve čtvrtém týdnu po narození a opakuje se v šestém a třináctém týdnu. Pokud vaše kočka může chodit ven, odčervujte ji každé 3 měsíce Kočky v domácnosti stačí odčervovat každý půlrok. Pravidelné opakování je nutné, jelikož odčervení je jednorázové a nepůsobí dlouhodobě jako třeba očkování.

Jak se odčervení provádí?

Na první odčervení vezměte kotě k veterináři, dá mu pastu k odčervení a zároveň se podívá, zda je kotě zdravé. Pro další procedury můžete u veterináře zakoupit pastu či tablety a aplikovat je až doma. Tabletu zkuste šikovně ukrýt do masa či oblíbené pochoutky. Pasty jsou již ochucené a vstřikují se do tlamičky. Nezapomeňte také na ochranu proti vnějším parazitům (blechy, klíšťata apod.)!

Přírodní produkty proti parazitům

Pro prevenci proti vnitřním parazitům můžete využít také přírodní doplňků stravy, které jsou volně prodejné. 

Canvit Garlic je vhodný jak pro kočky, tak pro psy. Poskytuje přírodní ochranu proti parazitům a všeljakým záškodníkům. Pozitivní účinky česneku, kurkumy a heřmánku nejen, že chrání kočky před nevítanými hosty, ale k tomu pečují o zdravé trávení a silnou imunitu vašich chlupáčů.

Proč podávat Canvit Garlic?

  • Přírodní ochrana: antiparazitární a repelentní vlastnosti česneku posilují ochranu proti nevítaným hostům.

  • Silná imunita: kurkuma a heřmánek díky známým protizánětlivým a antioxidačním vlastnostem přispívají k celkovému zdraví a vitalitě.

  • Podpora trávení a detoxifikace: česnek přirozeně podporuje trávení a jaterní funkce, zejména u psů a koček s citlivým trávicím systémem.

  • Skvěle chutná! A proto je jeho podávání snadné a bez starostí.

Podobně funguje i Verm-X pro kočky. Jedná se o přírodní produkt proti střevním parazitům, který zároveň napomáhá k správné funkci střev. Zachovává ve střevech v trávicí soustavě prostředí, díky kterému se předchází různým onemocněním a střevním parazitům a vytváří tak neustálou ochranu. Verm-X působí šetrněji než běžné farmaceutické přípravky, které bývají často příliš agresivní. Navíc obsahuje kousky kuřete, lososa, prebiotika, vitamíny, minerály a byliny. Granule Verm-X jsou neodolatelně chutné, proto je možné podávat samostatně nebo současně s krmivem.

Proč doporučujeme Verm-X?

  • Vyroben z nejlepších přírodních ingrediencí.

  • Jsou neodolatelně chutné a mohou být použity jako odměna.

  • Je šetrnější než obvyklá farmaceutická antiparazitika.

  • Vhodný pro dospělé kočky i koťata.

  • Ideální i pro kočky, které mají sklony k nadváze.

  • S obsahem byliny šanta kočičí, která pozitivně působí na kočka a stimuluje jejich náladu

Doporučujeme tyto produkty na odčervení koček 

Z produktů proti parazitům, které zakoupíte u vašeho veterináře, můžeme doporučit tyto.

Pasty:

  • Caniverm pasta

  • Banmint Pasta

Spot:

  • Profender spot on kočka (to je spot na kůži, ale bere vnitřní parazity)

Tablety:

  • Milbemax 16/40mg pro kočky 2tbl

  • Caniverm tablety

  • Cestal cat

  • Drontal pro kočky 2tb

Publikováno v: Poradna

Zanechte komentář

Bezpečnostní kód

Komentáře

  • Kotě a jeho odčervení
    Od:Krista Na 27.09.2023
    Hodnocení
    5.0

    Zdravím, co dát na odčervení kotěti, které má něco přes 2 měsíce?

    Odpověď od: Jana Nekolná Na 16.10.2023 Dobrý den, pro koťátka jsou vhodné pasty, díky jejich snadnější aplikaci. Při výběru konkrétního produktu a s dávkováním Vám jistě poradí Váš veterinář.