+420 511 444 369

Po-Pá 8:30 - 16:00

Doprava zdarma

k vybraným produktům

Doručení do

24 hodin
15 000 produktů

skladem

Výrobci

Odběr novinek

Blog

Interaktivní hračky: co dělat, když venku prší

2074 Shlédnutí 1 Líbí se

Znáte to, přijdete domů z práce a ve dvěřích se na vás vrhne nadšený pejsek, který je po celodenním odpočinku plný energie, a horlivě se hrne ven. Jdete venčit, ale začne pršet a vy se po krátké procházce vracíte domů, ale váš čtyřnohý kámoš má stále v očích ten výraz, ať něco podniknete. Jak pejska zaměstnat i v bytě za ošklivého počasí? Poradíme vám…

Hračky pro chytré hlavičky

Interaktivní hračky procvičují psí mysl a pejsek se s nimi unaví po psychické stránce. Jedná se o hračky, do kterých můžete ukrývat pamlsky a váš čtyřnohý miláček má za úkol za k nim dostat. Existuje více obtížností a doporučujeme začínat u té nejjednodušší, i když na některé psí chytrolíny může být snadný i ten nejtěžší level.

Jak vybrat interaktivní hračku pro psa?

Hračku vybírejte v závislosti na velikosti vašeho psa. Některé otvory pro pamlsky mohou být velmi drobné a pes s větším čumákem by se pro ně nemusel dostat. Výhodu mají malá plemena psů, protože ta si mohou snadno hrát s veškerými interaktivními hračkami. A samozřejmě zohledněte i obtížnost hračky!

Při hraní musíte pejskovi asistovat, nejdříve je nutné umístit pamlsky do každé schovky, pak pejska uklidněte, položte hračku před něj a nechte ho, aby hledal pamlsky. Jakmile začne přicházet na systém jakým fungují jednotlivé záklopky, šuplíčky atd., tak jej pochvalte.

POZOR: Nenechávejte pejska s hračkou o samotě, pokud by byl příliš urputný, mohl by ji rozbít, nebo některou část pozřít.

Interaktivní hračky pro psy

Hersenwerk – hlavolamy pro psy

Má váš pejsek již hledání pamlsků v jednotlivých hračkách nacvičeno tak, že vše hnedka vyřeší? Nezoufejte, tvořit psí hlavolamy můžete i vy sami, a to přímo na míru každému psovi. Jedná se o aktivitu, která je v kynologické oblasti známá pod pojmem hersenwerk, tato disciplína pochází z Nizozemí, ale i v České republice se pořádají workshopy s certifikovanými instruktory nebo si můžete zakoupit knihu a vycházet z ní.

Díky hersenwerku můžete lépe pochopit a poznat svého psa, což ještě vylepší váš vzájemný vztah. Pejsek se naučí uklidnit a soustředit se. Psí hlavolamy se hodí pro štěňátka, dospěláky ale i psí seniory, které může hersenwerk udržovat v dobré mentální kondici. Vhodnými adepty pro psí hlavolamy jsou i hyperaktivní psi, kteří se prostřednictvím pravidelného cvičení mohou zklidnit.

Při řešení hlavolamů pejsek zapojuje čich a snaží se nalézt schované pamlsky, ke kterým se musí dostat vykonáním nějaké činnosti. Jedná se o aktivitu, při které se pejsek psychicky velmi unaví a bude pak spokojeně odpočívat na gauči.

Použití interaktivních hraček a různých hlavolamů je skvělým způsobem, jak pejska unavit, pokud se z nějakého důvodu nemůžete jít vyběhat ven. Hodí se i pro nemocné psy v rekonvalescenci, kteří musí odpočívat a jejich pohyb je značně omezen. Při řešení hlavolamů si oba užijete spoustu zábavy a hlavně budete pejska udržovat v dobré mentální kondici.

Publikováno v: Jak vybrat

Zanechte komentář

Bezpečnostní kód